Wat Mangkon Kamalawat of de Wat Leng Noei Yi in Nonthaburi

Het is een aardige gedachte om eens Chinese tempels in Thailand te bekijken. Sommigen zijn al een bezoek waard vanwege de mooie architectuur als wel de culturele betekenis. Het Sun-Wukong heiligdom, het apenheiligdom, staat in Bangkok achter de Wat Traimit. Sun Wukong is de hoofdfiguur in de roman: ”Reis naar het westen”. Sun Wukong, ook bekend als de apenkoning, is samen met een monnik onderweg naar Indië om naar Boeddhistische voetstappen te zoeken.

De Chao Mae Thapthim (godin van het water) is binnen de Chinese gemeenschap één van de meest gewaardeerde godinnen. Thapthim stamt van een eiland in de Zuid Chinese zee. Zeelieden, die naar Siam zeilden, vertrouwden op haar magische kracht om de hoge golven te bedwingen. Dit heiligdom staat in Pahurat, in “Little India” gelijk naast Chinatown. Tijdens het nieuwjaarsfeest bezochten duizenden Chinezen deze tempel.

De Wat Mangkon Kamalawat is de grootste en belangrijkste Chinese tempel in Bangkok. Deze werd in 1871 voor de Mahayana Boeddhisten in Siam gebouwd. Vooral thee en fruit worden aan de goden geofferd om vervolgens geknield te bidden om een gezegend jaar. Het Kuan-Yin-heiligdom, Yaowarat, is deel van het Thian-Fan ziekenhuis, waar traditionele Chinese geneeskunst beoefend wordt. Dit heiligdom is aan de Chinese godin Kuan Yin gewijd, de moeder van de genade. Het ziekenhuis werd in 1902 door Chinese immigranten gebouwd om de armen te kunnen helpen. Dit gebeurt nu nog. In het heiligdom staat een beeld van de godin Kuan Yin, die uit teakhout bestaat en meer dan 800 jaar oud is.

Thumkatunyoo in Bangkok

Beroemd is ook het Guan-Yu heiligdom bij Khlong San. Guan-Yu is een Chinese god met een rood gezicht met baard. Bij de Thais bekend door de roman: “Roman van de 3 koninkrijken”. ( In Pattaya bestaat een fraai park om te bezoeken: “The Kingdoms Theme Parc”, nabij de Horse Shoe Point) Volgens de legende was hij aanvankelijk crimineel en vluchtte, maar kwam later tot inkeer en werd geëerd om zijn moed en eerlijkheid. Hoewel er meerdere tempels voor deze god bestaan, is deze tempel de oudste en is 280 jaar oud. Hij ligt aan de Chao Phraya rivier aan de Thonburi kant. Met een boot van Si Phraya naar Klong San en vervolgens met de Tuktuk naar dit heiligdom.

Er zijn meer Chinese heiligdommen te noemen zoals de Guan-Yu bij Yaowarat en de Kian-Un-Keng in Thonburi e.a., maar dat is voor de liefhebbers om die te bezoeken.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website