Yosuke Hasegawa / Shutterstock.com

The Sanctuary of Truth in Pattaya stond al een tijdje op mijn lijstje. Echter het was er nooit van gekomen om deze unieke tempel te bezoeken, tot gisteren. Na het zien van deze bijzondere bezienswaardigheid had ik er alleen maar spijt van dat ik niet eerder was gaan kijken.

Een ‘Heiligdom van de Waarheid’ ook wel de Wang Boran of Prasat Mai genoemd, is niet de eerste de beste tempel. Dit immense bouwwerk is geheel van hout en rijkelijk versierd met boeddhistische en hindoeïstische motieven. Het gebouw is 100 meter hoog en 100 meter lang, de oppervlakte bedraagt 2.115 m².

De tempel is ooit gebouwd op initiatief van de Thaise zakenman Lek Viriyaphant. Met de bouw is in 1981 begonnen en moet voltooid zijn in 2025.

SATHIANPONG PHOOKIT / Shutterstock.com

Wij namen een taxi vanaf Central Festival in Pattaya naar de tempel in Naklua en afhankelijk van de verkeersdrukte ben je er in 20 minuten. De toegang bedraagt 500 baht per persoon voor zowel Thai als farang. Je kan ook kiezen voor een kaartje van 800 baht dan zit er een ritje bij met een paardenkoets en voetmassage.

De tempel ligt pal aan zee en direct al bij de eerste aanblik ziet het er indrukwekkend uit. Een klein deel van de The Sanctuary of Truth staat in de steigers. Houtsnijwerkers zijn druk in de weer. Wanneer je dichter bij de tempel komt, zie je pas hoe ongelofelijk veel werk er in dit gebouw zit. Zelf denk ik dat dit bouwwerk uniek in de wereld is. Werkelijk iedere centimeter aan deze sprookjesachtige tempel is met de hand gemaakt. En nog dagelijks zijn tientallen houtsnijwerkers, waaronder opvallend veel vrouwen, bezig met het bewerken van enorme blokken hout tot prachtige beelden, versieringen of onderdelen voor de constructie. Je kijkt werkelijk je ogen uit!

Wil je alles rustig bekijken, dan kan je daar wel een paar uur voor uittrekken. Er is een restaurant aan een vijver, er worden shows gegevens met traditionele dans en krijgskunst. Je kan de werkplaats bekijken waar ambachtslieden aan het werk zijn om hout om te toveren in schitterende ornamenten. Er is een winkel waar je ook houtsnijwerk kunt kopen. Je kan je voeten laten masseren en leuke foto’s maken.

Verblijf je in Pattaya, maak dan niet dezelfde fout als ik om te wachten met een bezoek aan The Sanctuary of Truth, want je zult waarschijnlijk nergens anders in de wereld een dergelijk bijzonder bouwwerk kunnen aanschouwen.

  • Adres: 206/2 Moo 5, Soi Naklua 12 , Naklua, Banglamung, Chonburi
  • Website: www.sanctuaryoftruth.com
No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website