Hoewel er wel vaker een posting over de Sanctuary of Truth verschenen is op Thailandblog ontdekte ik op YouTube een fantastisch mooie video: The Sanctuary of Truth Pattaya unseen in Thailand.

Het is het grootste handgemaakte houten heiligdom ter wereld. De belangrijkste stijl is gebaseerd op de Thaise architectuur uit de Ayutthavan periode, rijk gedecoreerd met Hindoe- Boeddhistische hand bewerkte houten sculpturen uit verschillende artistieke tradities.

In de zijvleugels zijn verschillende kunst-en cultuurrichtingen te ontdekken van Cambodja, China, Indonesië en Thailand. Het doel is deze kunst en cultuur-uiting te gebruiken als reflectie op het oude gedachtegoed van aarde, water, wind en vuur en tevens de oude visie op kennis en oosterse filosofie. Boven de vier ingangen zijn houten beelden ontworpen, die elk iets vasthouden. Bij 1 ingang wordt een kind door een volwassen persoon omarmt, die de vreedzame samenleving uitbeeldt. De hoofdingang beeldt het universele uit op zoek naar vrede en waarheid om tot een Utopia te komen.

Khun Lek en Khun Prapai Viriyahbhun wilden hun filosofische instelling doorgeven aan de volgende generatie. Zij zijn tevens de bedenkers het Erawan museum en van de Muang Boran, de oude stad, beide in en nabij Bangkok.

Khun Lek overleed 17 november 2000 op 86-jarige leeftijd.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

Video: The Sanctuary of Truth Pattaya

Bekijk hier de video:

4 reacties op “The Sanctuary of Truth Pattaya (video)”

 1. Wil zegt op

  Wij zijn er ongeveer 8 jaar geleden geweest en het was toen nog volop in aanbouw.
  Overal rondom het bouwwerk had je houtsnijwerkers die bezig waren met de beelden of onderdelen
  v/d tempel te maken. Toendertijd nog niet zo toeristisch als ik nu op het filmpje zie maar ik wil u allen
  aanraden dat als u in de buurt ben er een bezoek aan te brengen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het is al in opbouw sinds 1981….

 2. l.lagemaat zegt op

  Bodhisattva, het “paard”op de hoogste punt van The Sanctuary of Truth, 105 meter, is al compleet vervangen door de hoge vochtigheidsgraad en zoute zeelucht.

 3. edmond van der vloet zegt op

  Van Der Vloet Edmond
  Meer dan 1 maal geweest zijn Ze nog steeds aan het werken iedere keer als het een tijdje geleden is ziet het er weer anders uit Pracht tempel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website