Foto: YouTube

De Thaise politie gaat de rappers van de groep Rap Against Dictatorship, voorlopig niet vervolgen. De jongeren maakte de videoclip ‘Prathet Ku Mee’ oftewel ‘Dit is mijn land’ met anti junta teksten, die in Thailand veel is bekeken. 

Adjunct-politiecommissaris Srivara zegt dat er op dit moment geen bewijs is dat ze de wet hebben overtreden, dus het luisteren, zingen en delen van Prathet Ku Mee is toegestaan.

Tot maandagavond was de muziekvideo 20 miljoen keer bekeken met 772.000 likes en 18.000 dislikes. Alle commentaren zijn op advies van het ‘Thai Lawyers for Human Rights Centre’ verwijderd, want sommige commentaren zouden vervelende gevolgen kunnen hebben voor de groep wanneer ze blijven staan.

Politiebaas Srivara neemt wel persoonlijk juridische actie tegen de groep, want hij is door hen er van beschuldigd dat hij ze wil arresteren en laten vervolgen. Ook de tekst in de rap over de gestroopte zwarte panter bevalt hem niet. Volgens Srivara heeft dat zijn reputatie geschaad en misverstand gecreëerd bij de bevolking.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Politie gaat rappers van Rap Against Dictatorship voorlopig niet vervolgen”

 1. chris zegt op

  De autoriteiten zijn overduidelijk bang voor:
  – het aantal positieve reacties op de rap song (net zoals het aantal min of meer negatieve commentaren op de nieuwe FB pagina van Prayut ze heeft verbaasd);
  – de gevolgen van ingrijpen voor de populariteit van het huidige regiem;
  – creatieve reacties van burgerlijke ongehoorzaamheid als men wel tot ondervarging en wellicht arrestatie zou overgaan.

  Maar laten we wel zijn. Er zijn meerdere protestzangers tegen wie welke Thaise regering dan ook niet durft op te treden zoals bv. tegen Pangsit Kampee of (in het verleden) Ed Karaboa.
  Ik ben wel wat sceptisch over de echte invloed van dit lied op de Thaise samenleving. De protest liederen leiden niet to veel echte acties die zoden aan de dijk zetten. En recent onderzoek toont aan dat nog steeds zo’n 40 % van de Thais op personen gaat stemmen en niet zozeer op programma’s.

  In mijn klas van 4e jaars studenten had welgeteld 1 student gehoord van Future Forward. Er is nog een lange weg te gaan…….

 2. TheoB zegt op

  Ik denk ook dat een lied weinig practische invloed zal hebben op de politieke verhoudingen.
  De verdienste van deze rapsong is volgens mij dat de individuele Thai ziet dat hij/zij niet een van de weinigen is, maar dat veel van de ongeveer 68 miljoen Thai er net zo over denken. Inmiddels al ruim 25,9 milljoen weergaven met 892k likes en 23k dislikes.

  Ik roep iedereen op de link van deze video naar alle Thaise vrienden te sturen
  https://www.youtube.com/watch?v=VZvzvLiGUtw


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website