Taxi’s in Thailand stapsgewijs duurder

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
31 oktober 2018

De taxitarieven in Thailand gaan stapsgewijs omhoog. De eerste en  tweede verhoging van de taxiprijzen zijn al ingegaan en bedragen samen 13 procent.

Een derde verhoging komt er aan, maar die geldt alleen voor taxi’s die geregistreerd zijn via het Taxi OK programma. Over zo’n registratie beschikken 12.986 van de 80.647 taxi’s in Bangkok.

De taxichauffeur moet aan hogere eisen voldoen als het gaat om dienstverlening en de taxi-auto’s moeten veilig en technisch in goede staat zijn veiligheid.

Minister Arkhom (Transport) moet de verhoging nog goedkeuren.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Taxi’s in Thailand stapsgewijs duurder”

 1. rene23 zegt op

  Waaraan kan ik zien of de taxi van het OK-programma is?

 2. Nico Meerhof zegt op

  Van mij mag het best nog wat duurder als ze maar op de meter willen rijden in plaats van steeds onrealistische bedragen te eisen.Het bordje Meter Taxi zou moeten worden ingenomen als ze weigeren deze te gebruiken. Beter een bordje Hassle Taxi.

 3. Bert zegt op

  Aan de sticker OK op de taxi

 4. Emiel zegt op

  Wil je met mij wat lachen met dit artikel ? Ik heb nog nooit een taxi kunnen nemen die op de meter rijdt. Je moet elke keer zwaar onderhandelen of gekke prijs betalen.

  • l.lagemaat zegt op

   Je hebt dan wel iedere keer enorme pech gehad.
   In Bangkok heb altijd met meter taxi’s gereden.

   • Rob V. zegt op

    Van de zeg 20 taxiritjes in BKK reed ik 20 op meter, geen gezeik of gedoe. Van A naar B zonder problemen, gewoon normale vriendelijke chauffeurs. 1 keer geweigerd, ach kan gebeuren. Tijdstip, locatie en kans op een klant terug zal een rol spelen. Kan me voorstellen dat ze een beschonken toerist die om 3 uur ‘s nachts vanaf een uitgaansgebied naar een rustige wijk wil eerder op gedoe kan rekenen dan een toerist buiten de spits van een gebied met mensen naar een gebied met mensen door een klant die de indruk geeft dat hij weet waar hij moet zijn.

  • Sir Charles zegt op

   Nee geen zin om met je te lachen want 9 van de 10 keren wel een taxi kunnen nemen die op de meter rijdt zonder elke keer zwaar te moeten onderhandelen. Die ene keer is zo erg niet.
   Wat wel zo is dat ze graag een passagier terug willen hebben, ze willen je dan daarom weleens weigeren wanneer je te kennen geeft ergens in een buitengebied zo als de bedrijvengebieden in Samut Prakan net even buiten Bangkok te willen zijn.

  • Lung addie zegt op

   Ja Emiel,
   sommige mensen hebben altijd pech en anderen altijd geluk. Heb in Bangkok nog geen enkele taxirit gehad die niet op meter was. En dan nog zonder er zelf te moeten om vragen…. instappen en de meter aan, geen gezeik of onderhandelen.

 5. Sjaak S zegt op

  Taxi’s zijn in Thailand verplicht de meter aan te zetten. Geen onderhandelingen over de prijs. Je kunt aangifte doen, wanneer ze willen proberen zonder meter te rijden. Meteen een nieuwe taxi zoeken, als ze dat doen. En zit je erin, maak dan een foto van de ID van de chauffeur dat voren in de taxi hangen moet.
  Dan is een goed drukmiddel. Heb ik al eens gedaan. Aan het einde van de rit was de man zo stil als een muis en wilde geen geld meer. Maar goed, een ander kan weer anders reageren…

 6. Paul zegt op

  Normaal gesproken is het geen probleem om een taxichauffeur zijn meter te laten gebruiken. Het kan op sommige trajecten nog wel eens voorkomen dat een taxichauffeur je weigert mee te nemen. Vooral als je naar een gebied wilt waar op dat moment veel file staat.
  De meter van de taxi loopt namelijk alleen op als er kilometers gemaakt worden, en niet zoals wij in Europa gewend zijn op basis van afstand en tijd. Zou de meter hier ook oplopen met het verstrijken van de tijd, verdient de chauffeur ook in de file, en zou hij eerder bereid zijn je mee te nemen, ook naar drukke gebieden.
  Het is te hopen dat ze ook hier overschakelen naar dat systeem. Veel eerlijker voor de chauffeur en het voorkomt een hoop ergernis.

  • Rob V. zegt op

   Ook de Thaise taximeter tikt door bij filerijden:
   “time-based fare rate also poses a problem given traffic jams. The rate is set at 2 baht per minute when taxis move at speeds not exceeding 6 kilometres per hour. However … ”

   Bron: https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1526234/the-curious-case-of-cabbies-refusing-fares.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website