Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Tot een aantal jaren geleden had hij nooit durven voorspellen dat hij de rest van zijn leven in Thailand zou gaan doorbrengen. Inmiddels woont hij echter al een tijdje in Thailand en de laatste jaren dichtbij Udonthani. Vandaag zijn verslag van een verjaardagspartijtje.


Verjaardagspartijtje in Udon

Het is donderdag 18 oktober. Vandaag schijnt mijn verjaardag te zijn. In het algemeen hecht ik niet zo aan verjaardagen, ook niet aan die van me zelf, maar deze keer wilde ik er wat leuks van maken. Ook om enige sleur, na jaren verblijf in Thailand dreigt die toch een beetje te ontstaat, te doorbreken. Om die reden voor drie overnachtingen geboekt in het Pannarai Hotel in Udon.
By far mijn favoriete hotel in Udon.

Voor deze gelegenheid ook mijn Nederlandse vriend en zijn Thaise vrouw, die vlakbij Roi Et wonen, uitgenodigd om naar Udon te komen. Ook voor hun een kamer in het Pannarai geboekt. Verder natuurlijk van Toey de dochter en zoon met zijn vriendin uitgenodigd en een aantal Thaise mensen die we hier hebben leren kennen.  Met iedereen afgesproken tussen 17.00 en 18.00 uur, op het terras van het Italiaanse restaurant daSofia, in soi sampan.

De ochtend verloopt niet echt volgens planning. De elektra valt om 10.00 uur uit. Dat gebeurt wel vaker, maar navraag door Toey leert ons dat deze storing wel eens de hele dag zou kunnen duren. Daarom besluiten we maar gelijk naar het Pannarai te rijden, in de hoop dat onze kamer ondanks vroege aankomst, al beschikbaar zou zijn. Dat is gelukkig het geval, dus kunnen we voor 12.00 uur al inchecken. De kamer is, zoals altijd, weer prima in orde. Na het uitpakken van de koffer en het installeren van de laptop, besluiten we naar het zwembad te gaan en daar tevens wat te eten. Het water van het zwembad is heerlijk koel. Liggend in het water vergeet je voor even dat het buiten 35 graden is.

Gritsana P / Shutterstock.com

Mijn vriend met zijn vriendin uit Roi Et arriveren inmiddels ook. Feest der herkenning. We hebben heel wat bij te praten.

Om 16.30 lopen we naar het restaurant daSofia. Lopen, want daSofia is op slechts 60 meter van het Pannarai Hotel gelegen. We worden hartelijk verwelkomd door Tsum, de eigenaresse, en haar man Manfredo. Ook Nah en Pat, de service ladies, zijn aanwezig en begroeten ons hartelijk. Tsum en Manfredo hebben een langwerpige tafel voor 16 personen neer gezet, over de volle breedte van het terras. Op een groot, staand schoolbord is met krijt geschreven: Congratulations with your birthday Charly. Lief.

Ballonnen ontbreken gelukkig, anders zou je zo maar geconfronteerd kunnen worden met lieden die denken dat er hier gratis gedronken kan worden. Manfredo komt gezellig bij ons zitten en verhaalt over zijn recente bezoek aan Buriram. Daar vonden de motorraces plaats van het Grand Prix circus. Dus de hele top van de motor coureurs was daar aanwezig. Manfredo, zelf een enthousiast motorrijder en in het bezit van een behoorlijk zware motor, kan hier met passie over praten. Hij is uitermate trots dat hij samen met Paoli Rossi op de foto mocht. Zijn vrouw Tsum vertelt ons over hun verblijf in Rayong, een paar dagen na de Buriram races.

Ter voorbereiding op het hoogseizoen was daSofia een viertal dagen gesloten. Tsum, Manfredo en hun dochter Sofia, familieleden alsmede de staff van daSofia waren gezamenlijk op vakantie in Rayong. Even bijtanken, zoals dat heet, om het hoogseizoen energiek te beginnen en goed door te komen.

De kinderen van Toey en de overige gasten druppelen na 17.00 uur een voor een binnen. Het is al snel heel gezellig, iedereen vermaakt zich uitstekend, en onder het genot van een drankje worden de laatste nieuwtjes en roddels uitgewisseld. Ik maak een rondje langs al onze gasten om met ieder even een praatje te maken. De eigenaar van de tegenover gelegen bar/restaurant Brick House kijkt wat gelaten toe. Ik heb hem, Max en zijn vrouw Ann, bewust niet uitgenodigd omdat Brick House ten onrechte probeert daSofia zwart te maken. Klanten van Brick House worden verzocht lovende recensies over Brick House te plaatsen op Tripadvisor. En omgekeerd, om slechte recensies over daSofia te plaatsen.

Erg jammer dat Max op die manier de concurrentiestrijd op oneerlijke wijze wilt aangaan. Ook een kansloze strijd omdat de kwaliteit van de gerechten die daSofia uit de keuken opdient, vele maken beter is dan wat er uit de keuken van Brick House te voorschijn komt. Overigens jammer, beide partijen zouden elkaar heel goed kunnen aanvullen en elkaar kunnen versterken.

De samenstelling van het diner heb ik overgelaten aan Toey, daar op mijn vriend en mij na, alle gasten Thai zijn. Toey heeft, samen met Tsum, een mix samengesteld van Thais eten. Ik heb bij Manfredo echte Noorse zalmfilet besteld, voor mijn Nederlandse vriend en mijzelf. Samen met heerlijke, op zijn Italiaans gebakken, aardappelschijfjes en een spinazie schotel. Het eten is werkelijk fantastisch lekker. Iedereen zit er van te smullen. Ook onze zalm filet is door Tsum uitstekend klaar gemaakt.

Voor de gelegenheid heb ik een excellente fles witte wijn uitgezocht. Mijn vriend houdt het bij bier, maar Manfredo wil graag van de wijn mee genieten. Na het eten zorgt de dochter van Toey voor een verrassing door met een taart tevoorschijn te komen, met uiteraard wat brandende kaarsjes. Niet het aantal van mijn leeftijd, want die passen op geen enkele kaart. Nog een verrassing, dit maal van Tsum en Alfredo. Er wordt een fles Italiaanse Prosecco wijn open getrokken en alle gasten krijgen een glas aangeboden.

Om ongeveer 21.00 uur gaan de gasten naar huis. Toey en de vriendin van mijn vriend, besluiten om naar de UD night market te lopen en een beetje te shoppen. Mijn vriend en ik lopen een stuk mee maar stoppen bij Good Corner. Na een paar drankjes steken we de straat over en gaan zitten bij T-Sood (voorheen The Shadow). We zijn de enige gasten. Wel een stuk of zes dames om je welkom te heten en naar een zitplaats te brengen. Op mijn vraag waar de life music is gebleven, krijg ik als antwoord dat die in het hoog seizoen weer aanwezig zal zijn. Jammer, bij The Shadow was er iedere avond in het weekend life music. Maar misschien is dat wel de reden dat de zaak overgegaan is in handen van T-Sood. Enige geluk dat we hebben bij T-Sood is dat Chelsea tegen Manchester United life op TV staat. Ik volg de wedstrijd tot het einde (goal van Chelsea in de vijfde minuut van de blessure tijd, enkele seconden voor het einde). Eindstand hierdoor 2-2.

Vervolgens lopen mijn vriend en ik terug door soi sampan, waarbij we uiteraard bij de verschillende bars en massagesalons nadrukkelijk worden uitgenodigd binnen te komen. Je kent dat wel. “welcome, handsome man” en meer van dergelijke teksten. Grappig is dat de dames eerst goed kijken of je als man alleen langs loopt. Dan durven ze wel te roepen. Zien ze dat je met vrouwelijk gezelschap bent, dan houden ze zich heel rustig.

The Pannarai Hotel

We lopen door naar Day and Night, net voorbij het Pannarai Hotel. Het is een hele kunst om Day and Night door te lopen, zonder een beerbar te worden binnen getrokken. Het is nog net niet zo erg als in soi 6 in Pattaya, maar het scheelt weinig. Uiteindelijk komen we aan bij Little Havana. Een prettige beerbar, onder leiding van Tony. Ook hier zijn natuurlijk wat dames aanwezig die uit zijn op een drankje en eventueel meer, maar het gaat hier op een bescheiden en rustige manier. Ik kan dat wel waarderen. En ik ben niet te beroerd om een paar dames een lady drink te gunnen. Ze zitten hier om geld te verdienen en dat respecteer ik. Als je dat niet kunt waarderen, moet je lekker in een gewone bar gaan zitten of bijvoorbeeld op het terras van Good Corner of daSofia.

Na verloop van tijd komt Toey met de vriendin van mijn vriend ook naar Little Havana.
We maken wat gekheid, halen er nog een paar bar dames bij voor een drankje, en hebben met zijn allen een wereld tijd. Bijzonder gezellig, mede door de inzet van de eigenaar Tony, die alles goed in de gaten houdt en daar waar het lijkt mis te gaan, direct ingrijpt.
Uiteindelijk weer terug gelopen naar het Pannarai Hotel en heerlijk geslapen.

De volgende twee dagen genoten van het uitgebreide ontbijt en het zwembad in het Pannarai. Jammer dat het ontbijt slechts tot 10.00 uur mogelijk is. Ik heb daar een opmerking over gemaakt bij de general manager, maar ik had niet het gevoel dat hij daar gelijk iets aan ging doen. Verder genoten van de gesprekken en de drankjes samen met mijn vriend en zijn vriendin. Nog wat uitstapjes gemaakt naar bars waar we de eerste dag niet aan zijn toegekomen, zoals Vikings Corner Bar, Zaaps Bar en de Red Lion Bar. Het was overal gezellig, maar dat komt omdat mijn vriend en ik weten dat je die gezelligheid zelf moet maken.

Weer heerlijk gegeten bij Sizzler in het Central Plaza, bij Laem (eveneens in Central Plaza, naast Sizzler) en als afsluiting weer bij daSofia. Ook nog een keer met onze dames naar de night market gelopen en daar wat T-shirts en twee jeans gekocht. Fantastische drie dagen gehad, met geweldige mensen. Ik kijk al weer uit naar ons uitstapje naar Roi Et / Selaphum, in november.

Nu weer rustig thuis en de komende week genieten van de World Series baseball in Amerika (Boston Red Sox tegen de LA Dodgers) en de voetbalwedstrijden in de CL van Ajax (tegen Benfica) en PSV (tegen de Spurs).  Eigenlijk krijg ik de tijd niet om me hier in Thailand te vervelen. En dan te bedenken dat ik nog zoveel meer had willen doen hier in Thailand. Zoals het leren van behoorlijk poolen, zodat ik niet door iedere bargirl van de tafel wordt gespeeld, het volgen van lessen om de Thaise taal fatsoenlijk te leren, het volgen van kooklessen, omdat ik koken leuk vind om te doen.

Helaas, ik kom tijd te kort. Maar dat maakt verder niet uit. Ik heb het voortreffelijk naar mijn zin, ik geniet hier en ik ben blij met Toey die werkelijk fantastisch voor me zorgt, en met ons huis. In ons huis hebben we de rust die ik heerlijk vind. En als we uit willen en de drukte willen opzoeken, rijden we in een half uurtje naar Udon centrum.

Ingezonden door Charly

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Verjaardagspartijtje in Udon”

 1. Michel zegt op

  Leuk verhaal.ff voorstellen mijn naam is michel.woon in nongkhai amphur fao RAI dat is ongeveer 60 km van nongkhai city

 2. Leo zegt op

  Dag Charles, ik ben niet je vriend Leo, maar een gelijknamige landgenoot die jaarlijks over komt voor een trektocht van een maand Door Thailand. Vandaag gearriveerd in Udon op basis van jouw blogbijdrage gedineerd bij Da Sofia. De pizza was voortreffelijk en Manfredo vond het erg leuk toen ik vertelde waarom ik bij hem was komen eten. De huiswijn was ook van goede kwaliteit. Als je weer bij hem komt, vertel hem dan dat Buona sera, signorina niet van Frank Sinatra was maar van Luis Prima. En jij ook door mij nog gefeliciteerd met je verjaardag.

  • Charly zegt op

   Beste Leo,

   Goed te horen dat je lekker hebt gegeten bij daSofia. Misschien heb je even tijd om een goede recensie over daSofia te schrijven op Tripadvisor. Zal Manfredo erg waarderen.

   Groeten en een fijne vakantie,
   Charly

 3. Pieter zegt op

  Louis Prima – Buona Sera Signorina 1956
  https://www.youtube.com/watch?v=AwDP_NYYa4c


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website