Post van Thailand naar Nederland sturen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 oktober 2018

Beste lezers,

Ik moet binnenkort iets verzenden via de post van Thailand naar Nederland (niks illegaals). Ik heb uiteraard op internet gekeken naar de staffelprijzen voor het verzenden, maar kan daar weinig wijs van worden.

Wie heeft ervaring van het verzenden van poststukken tot en met 5 kg van THailand naar Nederland? Welke service kan ik het beste nemen? Komt alles aan?

Weet iemand een duidelijk staffel lijstje te vinden, wat het kost tm 1 kg, of tm 2, of 5 kg? En wat zijn de maximale de afmetingen?

Wat zijn er voor andere mogelijkheden voor het verzenden van poststukken t/m 5 kg?

Groet,

Johank


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Post van Thailand naar Nederland sturen?”

 1. Victor Kwakman zegt op

  Wat mij betreft gewoon Thaise Post nemen inclusief tracking code. Werkt perfect is mijn ervaring.

 2. Bob zegt op

  Gewoon naar het postkantoor gaan en aangetekend verzenden. Gaat gewoon goed. Wellicht kiezen voor luchtpost.

 3. Jos M zegt op

  Onze schoonfamilie stuurt regelmatig Thai food naar ons gewoon via de Thai post.
  By Airmail ongeveer 1000 baht voor 5 kilo.
  Nadeel is dat je sinds kort het in Nederland moet afhalen bij een postagentschap, navraag gedaan daar waarom het niet gewoon bezorgd wordt, geen zinnig antwoord op gekregen.

 4. lung addie zegt op

  Beste Johank,
  wat zou je er van denken eens een postkantoor binnen te stappen en het daar te vragen? Die mensen kennen de tarieven perfect en zullen het je zeker zeggen. In het postkantoor hebben ze gestandariseerde dozen welke je kan kopen, ook geen enkel probleem. Je hebt dan de keuze tussen een gewone verzending of een verzending via EMS. Via EMS is duurder, dat is zo een beetje als ‘aangetekend’ versturen. Gewone verzending is per gewicht en veel goedkoper dan in Europa.
  Of het zal aankomen? Ik heb reeds veel pakketjes verstuurd naar Belgie, geen enkel is ‘verloren’ gegaan en dat reeds sedert jaren. Bij andere mensen gaat zowat alles verloren …. waarom? Idem dito bij het ontvangen van post hier. Ik ontvang wekelijks, als radiozendamateur, buitenlandse zendingen… geen enkel probleem … voor anderen lukt dit niet …. waarom?

  • johank zegt op

   Ik woon en verblijf hier in Nederland, en ben vele keren in Thailand geweest (zelfs gewoond) vrienden gaan nu naar Thailand, vandaar deze vraag.
   Vandaar mijn hoofdvraag;
   Weet iemand een duidelijk staffel lijstje te vinden, wat het kost tm 1 kg, of tm 2, of 5 kg? En wat zijn de maximale de afmetingen?

   • tom bang zegt op

    Je woont in Nederland maar je moet iets van Thailand naar Nederland versturen, kom je dan naar Thailand om het op te sturen ?
    Of moet iemand anders iets voor je opsturen, dan kan diegene dat toch goed uitzoeken als die wel in Thailand woont.
    https://www.thailandpost.co.th/index.php?page=index&language=en

    Rechts op de pagina kun je invullen welk land en het gewicht en dan krijg je een hele lijst met mogelijkheden en kosten.
    google, o zo handig.

 5. David zegt op

  Per aangetekend en per luchtpost komt altijd aan tenzij er iets in zit wat niet mag en de prijs je zou dat eens moeten vragen aan een postkantoor bij je in de buurt succes.

 6. erik zegt op

  Ik heb vijf dozen tussen 10 en 20 kilogram per zeepost van Thailand naar Nederland gestuurd en ze kwamen allemaal aan. Met tracking en die stopt als in Chonburi de boot vertrekt, en bij aankomst in NL krijg je NL Post tracking. Je kunt ook kiezen voor gewone luchtpost en voor een andere vorm van luchtpost die goedkoper is maar langer onderweg is.

 7. jan zegt op

  ik heb ooit een paar jaar geleden een beeld van een kilo of 8 naar Nederland gezonden , in laten pakken in de shop en afgeven bij het post kantoor , mijn adres erop , je kan het op 2 manieren sturen via het vliegtuig is duurder maar valt ook wel mee kun je vragen daar of via de boot duurt langer, maar ging gewoon goed , ze wegen het op het postkantoor net als bij ons.

  geen probleem komt gewoon goed aan , je kunt er ook op zetten gift dan hoef je waarschijnlijk geen belasting te betalen , omdat je wel invoer rechten moet betalen enz valt ook wel mee, ze vroegen aan mijn wat het beeld kosten , 100 euro en betallde daar 35 euro over.

 8. Martin zegt op

  Gewoon Thaise post nemen goed betrouwbaar en redelijk geprijsd. Goedkoper dan de zogenaamde prijsverlagers. Een wenskaart 27 Thb ook gewichts post goedkoper. Postkantoren overal te vinden , andere vaak eerst via internet. Zoals ems dhl.

 9. Johnny BG zegt op

  De staffel vind je op hun link
  https://www.thailandpost.co.th/index.php?page=rate_result&language=en

  Mijn ervaring is dat SAL en AIR even snel in NL zijn nl. 12-14 kalenderdagen en als het geen haast heeft of geen waarde heeft dan kan per boot ook een optie zijn.
  De zending is evt.ook te verzekeren tegen een klein extra bedrag.

  • johank zegt op

   Bedankt voor de link.
   Ik zie in deze specifieke link naar Nederland https://www.thailandpost.co.th/un/rate_result/?country_code=NL&weight=1000
   Vele opties waar geen uitleg bij staat, heeft iemand uitleg of tips omtrent de vele prijzen en verzend methodes?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website