De gemeente Bangkok wil de stoepen terug aan de voetgangers geven, daarom moeten de straatverkopers op Siam Square en in Ratchadamri, die buiten de daarvoor aangewezen plaatsen staan, voor 1 augustus vertrokken zijn. Nu hinderen ze de vrije doorgang van voetgangers. Het verbod geldt ook voor de avonduren.

Lees verder…

Digitale nomaden in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
30 juni 2016

Een digitale nomade is iemand, die zijn werk via internet doet en daardoor niet afhankelijk is van de locatie. Hij/zij leeft een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier optimaal gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen.

Lees verder…

Uit een wereldwijd onderzoek onder 9.200 reizigers uit 31 landen laat zien dat Nederlanders maar wat graag op social media zitten tijdens een vakantie, omdat ze bang zijn om iets te missen, oftewel last hebben van FOMO (Fear of Missing Out).

Lees verder…

Lezersvraag: Wonen in Hua hin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 juni 2016

Hallo, mijn man en ik en onze hond komen vanaf 18 september in Hua Hin wonen. We waren daar vorige week enkele dagen om een huisje te huren. Via de makelaar van Nationwide is dat gelukt. Heeft iemand ervaring met dit kantoor in. Hua Hin?

Lees verder…

In Thailand zijn 97 besmettingen met het Zika virus geconstateerd. De infecties vonden plaats in 10 verschillende provincies in de eerste helft van dit jaar. Volgens de overheid is de uitbraak onder controle alleen in de provincies Bung Kan en Phetchabun is dat nog niet het geval.

Lees verder…

Huisarts Maarten: Zijn mannen en vrouwen gelijk?

Door Maarten Vasbinder
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
29 juni 2016

Zijn mannen en vrouwen gelijk? Als het op infecties aankomt in ieder geval niet. Resultaten van een onderzoek onlangs gepresenteerd in Boston suggereren dat dit verschil kan leiden tot verschillende vaccins voor mannen en vrouwen en dat het kan leiden tot verschillende behandeling bij infecties.

Lees verder…

De Nederlandse Ambassade laat via een bericht op Facebook weten, dat in verband met nationale feestdagen in Thailand, de Consulaire Afdeling gesloten zal zijn op 18, 19 en 20 juli aanstaande. Aansluitend kunt u ook op 21 en 22 juli niet terecht op de Ambassade voor consulaire zaken.

Lees verder…

Ben op dit moment bezig met het papierwerk wat allemaal nodig is om een goede bekende van mij naar Nederland te halen met een Kort Verblijf Visum voor 90 dagen. Nu heb ik een vraag omtrent de uitnodigingsbrief die ik apart wil bijvoegen, mag deze gewoon in het Nederlands geschreven zijn of is een Engelstalige brief hiervoor het beste?

Lees verder…

Lezersvraag: Waar kunnen wij de eerste week doorbrengen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juni 2016

Omdat een vriend van ons drie weken naar Thailand gaat hebben wij besloten ‘aan te haken’. Nu heeft hij een week in Hua Hin geboekt en hebben wij twee weken vakantie in totaal. Twee weken in Hua Hin lijkt me wel erg veel dus heeft iemand een tip voor een andere plaats waar we onze eerste week kunnen doorbrengen?

Lees verder…

Lezersvraag: Hoe staat het met de watervoorraad in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juni 2016

Afgaande op de afgelopen twee maanden en de hoeveelheid regen die er is gevallen, vraag ik mij dus af of de waterreserves in Thailand weer op het beoogde en vereiste niveau zitten. Kan iemand daar misschien wat zinnigs over zeggen? Ik heb zelf wat Thaise websites bekeken, maar ik kom daar niet uit.

Lees verder…

Maandagavond om 17.00 uur plaatselijke tijd zijn drie Thaise voetgangers gewond geraakt waarvan één ernstig, nadat ze door de pick-up truck van een dronken politie-agent zijn aangereden in het district Muang (provincie Trat). Een meisje van 10 jaar ligt met zwaar hoofdletsel op de intensive care van een plaatselijk ziekenhuis. De vader van het meisje raakte ook gewond maar niet ernstig.

Lees verder…

Na de Brexit is Thailand misschien wel een beter optie voor de oude dag van Britten dan Europa. Simon Landy, vice-voorzitter van de British Chamber of Commerce Thailand, zegt dat Thailand veel te bieden heeft voor pensionado’s, zoals de lage kosten van levensonderhoud, de vriendelijke en gasvrije bevolking en een warm klimaat.

Lees verder…

In een tropisch klimaat zoals in Thailand krijg je, door de warmte en hoge vochtigheid, meer te maken met bepaalde kwaaltjes zoals voetschimmel (ook wel zwemmerseczeem genoemd).

Lees verder…

In Nederland is het weer Vlaggetjesdag geweest, het begin van het seizoen voor de nieuwe maatjesharing Wat valt er te zeggen van de Nieuwe Haring 2016? “Meer dan geweldig”, roemt het Nederlands Visbureau de maagdelijke maatjesharing. Kenners noemen het visje zilt, zacht, vol en vet.

Lees verder…

Ik heb het volgende probleem. Ik heb een jaarvisum die afloopt in juli. Vanaf een maand van tevoren kan deze verlengd worden. Ik ga ieder jaar zo’n 5 maanden naar Europa. Graag zou ik van april tot september naar Europa gaan maar dat kan niet omdat ik in juni het visum moet verlengen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website