In Thailand zijn 97 besmettingen met het Zika virus geconstateerd. De infecties vonden plaats in 10 verschillende provincies in de eerste helft van dit jaar. Volgens de overheid is de uitbraak onder controle alleen in de provincies Bung Kan en Phetchabun is dat nog niet het geval.

Dr Amnuay Kagina, directeur-generaal van de Disease Control Department, laat weten dat vanaf januari van dit jaar tot en met juni, ambtenaren van de gezondheidsdienst, in 42 dorpen in 10 provincies, 97 besmettingen met het Zika virus hebben geconstateerd.

Mochten er de komende tijd geen nieuwe gevallen worden ontdekt dan worden deze gebieden weer vrij toegankelijk.

De eerste Zika besmetting in Thailand vond al plaatst in 2012. Thailand kon toen zelf de ziekte nog diagnosticeren en stuurde bloedmonsters naar de Verenigde Staten om deze te laten onderzoeken.

Dokter Amnuay laat weten dat de besmettingen in Thailand minder ernstig zijn dan die Zuid-Amerika. De ontdekte besmettingen zijn geïsoleerde incidenten. Er is geen sprake van een grootschalige verspreiding in een bepaalde provincie.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website