In Nederland is het weer Vlaggetjesdag geweest, het begin van het seizoen voor de nieuwe maatjesharing Wat valt er te zeggen van de Nieuwe Haring 2016? “Meer dan geweldig”, roemt het Nederlands Visbureau de maagdelijke maatjesharing. Kenners noemen het visje zilt, zacht, vol en vet. Voor de tijd van het jaar met 21 tot 23 procent vet al een toppertje.

Peter Koelewijn, haringexpert en voorzitter van het keuringspanel, omschrijft de nieuwe haring als “buitengewoon, de beste kwaliteit sinds jaren”. Nu, pas twee weken later, is de nieuwe haring ook al in Thailand verkrijgbaar.

Chiang Mai

Op zaterdag 2 juli aanstaande wordt in Chiang Mai alweer voor de vierde keer (bijna een traditie) een party georganiseerd, waarbij de Hollandse Nieuwe 2016 centraal zal staan. Het feest voor alle haringliefhebbers vindt plaats vanaf 18.00 uur in het Garden Restaurant aan de Loh Kroh Road (links 50 mtr voor de boksring) in Chiang Mai. Alle gezellige haringliefhebbers van alle nationaliteiten zijn welkom.

De haring wordt verkocht tegen kostprijs, dus het evenement is een sociale gebeurtenis en niet commercieel

Pattaya/Jomtien

Bij het schrijven van dit bericht liep het water al in mijn mond. Ik spoedde mij naar het restaurant “Ons Moeder” in Jomtien om te zien of de nieuwe haring daar ook al weer op het menu stond. Jawel! Ik verorberde twee malse haringen, perfect opgediend, ik had er wel 10 willen eten, maar ik kon mij beheersen. Ik kan de mening die hierboven staat volledig beamen, een heerlijk zacht en zilt visje.

Of de nieuwe haring ook elders in Thailand al te koop is, weet ik niet. Ik zou zeggen, laat het maar weten

7 reacties op “Hollandse nieuwe maatjesharing in Thailand”

 1. Han zegt op

  Die adresjes wil ik ook wel zien.

 2. l.lagemaat zegt op

  Elke vrijdagmiddag, adres Pattaya Thai , Soi 20 Coffeebar: Atasala. Op de hoek van de markt.

  Let op met parkeren!
  Tijdens marktdagen extra controle.

 3. piet zegt op

  De haring was er al dag na de Nl introduktie en vollop te koop, i.d.d. prima haring en kan overal naar toe worden gezonden !

  Elke vrijdag markt soi buakaw soi 20 Pattaya Thai hoek van de markt smullen geblazen! 100 baht voor haring met uitjes ; broodje 20 baht meer indien gewenst.

 4. Nicole zegt op

  Kan iemand mij aub het juiste adres geven in chiang Mai. ik kan het niet vinden op google maps

 5. ton zegt op

  aangezien ik 6 uur van Pattaya woon en iik weet niet hoeveel van Chiang mai, de vraag is het mogelijk om de vis per bus naar Nang Rong te laten vervoeren in een koelbox.
  Heb vanuit Pattaya al meerdere malen eten per box laten vervoeren met de gele bus Rayong Mukdahan.
  graag uw reactie

  • Gringo zegt op

   @Ton, neem eens contact op met een handelaar of importeur, zoals Dirk van Geffen in Chiang Mai. Hij kan je helpen.
   Voor contactgegevens zie http://www.dutchsnacksthailand.com/

  • Piet zegt op

   Prima. Mogelijk met bus, word in foambox met droog ijs vervoerd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website