Lezersvraag: Wonen in Hua hin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 juni 2016

Beste lezers,

Hallo, mijn man en ik en onze hond komen vanaf 18 september in Hua Hin wonen. We waren daar vorige week enkele dagen om een huisje te huren. Via de makelaar van Nationwide is dat gelukt. Heeft iemand ervaring met dit kantoor in Hua Hin?

Ik vraag dit omdat we gisteren bericht kregen (we zijn inmiddels in Cambodja) dat de deal niet doorgaat want dat de eigenaar er nu ineens zelf wil wonen. We hadden nochtans een ondertekende huurovereenkomst en we hebben een deposit van 2 maanden huur betaald. De makelaar heeft ons nu een alternatief voorgesteld dat we wel goed vinden maar we hebben het natuurlijk niet in het echt gezien, alleen foto’s en vVideo. Bovendien zijn we bang dat dit nog eens zou gebeuren. Zij zegt dat het een woning van haar is en verzekert ons dat alles in orde komt.

Wat denken jullie? Iemand goede raad?

Groetjes,

Carine en Tony


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Lezersvraag: Wonen in Hua hin”

 1. Ricky Hundman zegt op

  Als je in Thailand komt wonen kun je beter maar wennen aan dit soort dingen.
  Ken het bedrijf absoluut niet, maar ze willen het oplossen en meestal ben je nog beter af.
  Afspraken bestaan in Thailand amper en hebben weinig waarde want ze worden toch weer veranderd.

  Ik zou blij zijn met een (voorlopig) alternatief, mocht het niet bevallen kun je altijd nog vragen om een ander alternatief. Succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 2. Han zegt op

  Had je voor vakantie geboekt of ” long term”?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Marleen zegt op

  Beste Carine & Tony

  Lijkt me altijd beter eerst een tijdje in een hotel of B&B te verbliiven zodat je rustig kan uitkijken naar het perfecte stekje.
  Ik wil jullie hier graag mee helpen want er zijn best wel betrouwbare kantoren.

  Groetjes en welkom in HH

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Peter zegt op

   Beste Marleen,

   Ik zit eigenlijk in de hetzelfde situatie. Ga eind september weg uit Nederland en wil naar Hua Hin.
   Plan is om eerste 3 weken in een hotel of airbnb te verblijven en in die tijd te gaan zoeken naar een huis. Ik heb een aantal websites bezocht, maar kom er niet uit welke betrouwbaar zijn. Kan je mij een paar kantoren aanbevelen. Kan via mijn email pave@live.nl

   Bij voorbaat dank,

   Peter

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. B.v/d Meij zegt op

  Hallo Carine en Tony.
  Probeer het eens bij huahinhome4rent jullie worden daar uitstekend geholpen door een
  Nederlander zijn naam is tjerk Hoekstra .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Rachell zegt op

  Hallo Carine en Tony,
  Ja, ik ken Vernon en zijn secretaresse wel. Er zijn veel van die bedrijfjes die in HH proberen een grijpstuiver te verdienen. De verhuur doen ze erbij, maar levert te weinig op om veel tijd in te steken. Mr Slaytor was bouwvakker en heeft begin dit jaar Nationwide in HH overgenomen. Hij zal wat blij zijn met een klant. De reden van opzegging kan best een andere zijn, maar ze geven in ieder geval aan met een alternatief te komen. Ik zou er in dit stadium maar op ingaan en zien wat er van komt. Als je eenmaal ter plaatse bent, zie je wel hoeveel er wel niet beschikbaar is. Van particulier huren is minstens zo aantrekkelijk. Alle prijsklassen v/a 8000 tot 80.000 p m., of meer. Alle waar is naar zijn geld, maar voor 20.000 b /pm kom je prima terecht samen met t hondje. Wij zijn in Nl nu, maar ik heb de huur nog betaald tot augustus in HH. Nabij Big C supermarkt. Ook als je anderszins nog hulp nodig hebt, laat maar weten. We hebben (bijna) voldoende -ook Thaise- vrienden daar.
  Vreescht niet, het zal goed komen. Good luck!
  R

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Rens zegt op

  Geld terugvragen en een ander gaan zoeken. Je bent nu al slachtoffer en zal dat dan ook wel blijven als je met dezelfde figuren in zee gaat. Een makelaarskantoor die ineens iets `van zichzelf` als alternatief heeft, dat is onzin.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. KritiKus zegt op

  Vreemd verhaal. Maar kan gebeuren, zeker in Thailand.
  Ik zou in ieder geval de 2 maanden borg terug vragen uiteraard. Dan zeggen dat het vertrouwen beschaamd is, en je 1 maand wil proberen in “hun” huis ZONDER borg.
  Dan over 1 maand beslissen (met nog xxx maanden zekerheid)
  Ik heb de website uitvoerig bekeken, maar weinig aanbod. Daarbij zitten ze op een dure lokatie (ook ik kende ze niet, maar via het kaartje zag ik wel eens uit een ooghoek het bedrijf).
  Jammer dat je na een paar dagen niet meer kan reageren, maar ben benieuwd hoe het afloopt . Suc6 i.i.g.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 8. Jan zegt op

  Gewoon naar HH gaan, de eerste weken in een hotel, rustig rondkijken, veel praten met Nederlanders die er al wonen en je gezonde verstand gebruiken. Dus geen overhaaste beslissingen.
  Succes,
  Jan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. Josephinr zegt op

  Ervaringen van mijn familie Zijn inderdaad wat ik hierboven allemaal lees …… Echt niet erg betrouwbaar en zeker niet als het om Geld gaat !!
  Een huis gehuurd in een compound en een idioot hoge elektrarekening ! Dat gebeurd gewoon en je kunt er niets mee doen Dan ….. Gewoon betalen ….
  Succes !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Ron zegt op

  4 weken geleden via Peter Rhodes een huis gehuurt in Hua Hin voor 2017 en eventueel langer, goede service en goed contact. Contract getekend onder de Thaise law. Verder uitstekend geholpen door hem. Kijk op zijn FB “Hua Hin property Hunters”. Suc6 met zoeken en boeken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website