De gemeente Bangkok wil de stoepen terug aan de voetgangers geven, daarom moeten de straatverkopers op Siam Square en in Ratchadamri, die buiten de daarvoor aangewezen plaatsen staan, voor 1 augustus vertrokken zijn. Nu hinderen ze de vrije doorgang van voetgangers. Het verbod geldt ook voor de avonduren.

De 554 verkopers moeten verhuizen naar een nieuwe plek onder de Phong Phra Ram expressway. Daar is plaats voor 62 verkopers en 60 voertuigen. Het terrein van 7 rai is thans in gebruik als sportveld, openbaar park en parkeerterrein. Om de verkopers te stimuleren te verkassen, wordt in het begin geen huur gevraagd.

De gemeente Bangkok heeft ook besloten de straatverkoop buiten de daarvoor aangewezen plaatsen voor CentralWorld, Big C Ratchadamri superstore, op de Ratchaprasongsong kruising en op de Ploenchit Road te verbieden. Als alternatief is een terrein aangeboden tussen station Ratchaprasong en Phaya Thai langs de Airport Rail Link.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Verbod op straatventers Siam Square en Ratchadamri in Bangkok”

 1. Peter zegt op

  Dat is nou het leuke ervan en nou verbieden ze het weer. Net het zelfde met de strandstoelen

 2. Rien van de Vorle zegt op

  Juist de verkoop langs de straten hebben charme en een leuke sfeer maar als men zich snel wil verplaatsen, dan zijn dergelijke plaatsen heel storend. Het zijn toch openbare voetgangers gebieden die grotendeels in beslag zijn genomen. Het zal in eerste instantie niet ’te storend’ zijn geweest maar wassen uit tot voor de omgeving en voetgangers die niets willen kopen maar snel van A naar B moeten, als zeer overheersend kunnen worden ervaren. Als de overheid dan moet ingrijpen en het gaat ‘reguleren’, dan is de charme weg. Het is moeilijk om een ’tussenweg’ te vinden of het te beperken in aantallen en omvang. Maar als een stad op die manier wordt ‘opgeruimd’, dan is het als ‘Tourist’ een stuk minder aantrekkelijk.
  Jammer maar voor mij begrijpelijk. Spijtig ook voor degene die juist zo’n plek nodig hadden om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Wat moeten die nu?

 3. Slagerij van Kampen zegt op

  Het lijkt er soms iedere dag wel koningsdag vrijmarkt. Men moet het ook niet te veel romantiseren. Zou me niets verbazen als het net zo gaat als Khao San road. Iedere paar vierkante meter stoeptegel moet duur worden betaald. Weinig spontaans aan. Maffiose types houden toezicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website