Beste redactie,

Ik heb het volgende probleem. Ik heb een jaarvisum die afloopt in juli. Vanaf een maand van tevoren kan deze verlengd worden. Ik ga ieder jaar zo’n 5 maanden naar Europa. Graag zou ik van april tot september naar Europa gaan maar dat kan niet omdat ik in juni het visum moet verlengen.

Weet iemand hier een oplossing voor? Ik wil niet graag het visum laten verlopen om vervolgens opnieuw de hele procedure te moeten doorlopen.

Hartelijk dank alvast voor eventuele suggesties.

Groet,

Peter


Beste Peter,

Normaal aanvaardt een immigratiekantoor de aanvraag maar maximum 30 dagen voor einddatum. Sommige immigratiekantoren 45 dagen. Wat je kan doen is naar immigratie gaan en vragen of ze je aanvraag nog vroeger willen behandelen. Het is dan afhankelijk van de immigratieofficier. Misschien is hij/zij in een goede dag en aanvaarden ze het.

Ik weet niet of dit nu iets eenmaligs is dat je in die periode terug gaat, maar als je elk jaar in die periode terug gaat dan zal je ook elk jaar tegen dat probleem aanlopen. In dat geval is het toch beter om het te laten verlopen en met een nieuw te starten. Zo erg is dat doorlopen van die procedure nu ook weer niet. Gewoon een Non-immigrant “O” Single entry (60 Euro) halen en klaar.

Stel dat je elk jaar van april tot september in Europa bent en de andere tijd in Thailand. Dan is het beter om terug te komen met een nieuw Non-immigrant “O” Single entry visum in september. Je bekomt 90 dagen en dan heb je een verblijf tot ergens in december. Ergens in november kan je dan je aanvraag voor jaarverlenging indienen.

In de toekomst zal je dan elk jaar in november weer je aanvraag kunnen indienen voor een jaarverlenging. Past dan misschien beter voor je. Misschien een oplossing om dit probleem in de toekomst te vermijden.

Is het iets eenmaligs dat je in die periode teruggaat, dan is het hopen op de goodwill van immigratie. Geen idee wat hun reactie zal zijn. Is afhankelijk van het immigratiekantoor. Willen ze niet verlengen dan zal je toch opnieuw moeten starten met een visum.

Vriendelijke groeten,

Ronny

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website