Hij is enorm groot en vliegt al weer een tijdje. De gigantische Airbus 380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Deze ijzeren vogel is niet alleen groot maar ook luxe.

Lees verder…

Megadam in rivier Mekong verwoest biodiversiteit

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
31 augustus 2012

Het verarmde Laos zal waarschijnlijk doorgaan met een Thais project om een megadam te bouwen in rivier Mekong bij de plaats Xayaburi in het noordwesten. De International Union for Conservation (IUCN) waarschuwt dat de dam de rijke biodiversiteit in de regio verwoest.

Lees verder…

De Thaise premier Yingluck Shinawatra is vastberaden om een herhaling van de desastreuze overstromingen van vorig jaar te voorkomen. Dat heeft ze vrijdag gezegd.

Lees verder…

Directeur TenCate verongelukt in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags:
31 augustus 2012

Gert Jan Engbers, directeur van de Koninklijke TenCate vestiging in Bangkok, is bij een motorongeluk in Thailand om het leven gekomen. De Nijverdaller was 53 jaar.

Lees verder…

Woensdag en vrijdag worden spannende dagen voor Bangkok. Is het netwerk van kanalen ten oosten en westen van de stad in staat overtollig water af te voeren?

Lees verder…

In harmonie met de natuur, maar niet altijd

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond, Boeddhisme
Tags: ,
30 augustus 2012

Bossen vormen voor boeddhisten de uitgelezen plaats om te mediteren en te reflecteren over dhamma en de relatie van de mens met de natuur. Thailand telt circa 6.000 bostempels. Veel daarvan bleken zich ineens in nationale parken en wildreservaten te bevinden, toen gebieden een beschermde status kregen.

Lees verder…

Sunai Julphongsathorn, een prominent lid van de Pheu Thai Partij en voorzitter van de parlementaire commissie voor buitenlandse zaken, is het middelpunt van controverse over zijn vermeende advies dat arme Thaise vrouwen maar beter met een farang kunnen trouwen.

Lees verder…

Europese bedrijven dreigen buiten de boot te vallen bij het binnenslepen van anti-overstromingsprojecten, omdat ze weigeren ‘commissie’ te betalen waarvoor ze geen kwitantie krijgen.

Lees verder…

Ach, die arme Ploy toch. Wordt ze zomaar beschuldigd van belastingfraude. De populaire actrice Chermarn Boonyasak was gisteren tijdens een persconferentie in tranen, toen ze een uitleg gaf.

Lees verder…

Wordt het ooit nog wat, de strijd tegen de landkrakers? De operatie in de vroege ochtenduren van 28 juli kreeg te maken met vijandige bewoners en er werd een bom gegooid.

Lees verder…

Thaise en Ghanese vrouwen: meest ontrouw ter wereld

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
29 augustus 2012

Thaise en Ghanese vrouwen bekleden een toppositie in de wereld als het gaat om het bedriegen van een partner, dit blijkt uit een onderzoek van condoomfabrikant Durex.

Lees verder…

Eten bij Piet en Malee

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , , ,
29 augustus 2012

Thais eten? Prima, maar niet elke dag. Hier bij mij thuis eet ik genoeg Thais en als ik buiten de deur eet, is het meestal westers, Italiaans, Duits, Mexicaans of wat dan ook. Natuurlijk ook veel Nederlands of Belgisch, er is in Pattaya en Jomtien voldoende keus om een eerlijke en degelijke maaltijd te nuttigen, die je aan thuis in Nederland of België herinnert.

Lees verder…

De National Primary Education Board wil het slaan van kinderen ontmoedigen door het Thaise gezegde Rak Wua Hai Pook Rak Luk Hai Tee (Spare the rod, spoil the child) te veranderen.

Lees verder…

Geen happy ending voor Thaise Assepoester

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
28 augustus 2012

Zeventien jaar geleden stonden de kranten bol van verhalen over de kikkerprins en zijn kleine visje. De televisie kon er niet genoeg van krijgen, want het ging over liefde, lust en moord achter de paleismuren.

Lees verder…

Boontje komt om zijn loontje. Sathian Phoemthongin, de hoogste ambtenaar op het ministerie van Defensie, en twee anderen zijn gisteren met onmiddellijke ingang door de minister overgeplaatst.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website