Sunai Julphongsathorn: “Wil je een vreemde taal leren, ga dan met een buitenlander naar bed.”

Sunai Julphongsathorn, een prominent lid van de Pheu Thai Partij en voorzitter van de parlementaire commissie voor buitenlandse zaken, is het middelpunt van controverse over zijn vermeende advies dat arme Thaise vrouwen maar beter met een farang kunnen trouwen.

‘Ga met een buitenlander naar bed’

Daarnaast deed hij nog een opmerkelijke uitspraak: “Wil je een vreemde taal leren, ga dan met een buitenlander naar bed.”

Sunai richtte zich tot vrouwen tijdens een bijeenkomst van circa 1.000 Roodhemden. Er is video opname van gemaakt die op Youtube is geplaatst.

Hierin legt hij uit dat arme Thaise vrouwen uit Isaan en het Noordoosten van Thailand er goed aan zouden doen om met een buitenlander te trouwen, omdat zij dan zouden kunnen profiteren van de sociale voorzieningen in het land van herkomst van de man. Het leven van de vrouwen zou drastisch verbeteren omdat volgens zijn zeggen, de “Europese regeringen alles gratis weggeven”.

“Neem een Duitse, Zweedse of Noorse man. De overheid betaalt u om te studeren en als u een baby krijgt kunt u zonder betalen naar het ziekenhuis. Zelfs de luiers zijn gratis”.

Kritiek

Na zijn uitspraken barste er een storm van kritiek los. Vooral op diverse internetfora is een heftige discussie ontstaan over zijn omstreden uitspraken. “Ongepast voor een politicus van de Pheu Thai partij met nota bene een vrouwelijke minister-president”, zo schrijven critici.

Sunai haastte zich te verontschuldigen voor zijn opmerkingen. Tegen de media vertelde hij dat het nooit zijn bedoelding was om Thaise vrouwen te beledigen. Hij wilde alleen maar vrouwen helpen en laten zien dat de kansen voor ongeschoolde vrouwen in Thailand beduidend minder zijn dan in Europese landen. Voorts hoopt hij dat zijn betoog zal bijdragen tot beter sociale voorzieningen in Thailand, waarbij zaken als onderwijs en gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk zijn.

Zie hier de bewuste video:

[youtube]http://youtu.be/mRZ0J9waudU[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Politicus adviseert Thaise vrouwen om met een buitenlander te slapen”

 1. siamees zegt op

  Misschien veel ophef en rumoer omtrent deze uitspraken, maar men kan deze man niet verwijten dat hij hypocriet is en liegt. Hij zegt gewoon wat velen denken en proberen te doen nl. een farang aan de haak slaan voor een beter leven en eigenlijk geeft hij ook toe dat zijn partij niet voor de arme vrouwen kan zorgen en hun heil elders moeten gaan zoeken.

 2. R.Tersteeg zegt op

  Wat is dat voor een ………..! Niet te geloven zeg en weet ook al niet dat wat hij beweert ,dat het meisje eerst moet integreren (ha ha kost nog geld ook) nou dat duurt gewoon een tijd,
  ja de zon is gratis maar dat weet hij ook niet.

 3. Jan van Velthoven zegt op

  Prima uitspraken van ‘provo’ Sunai. Het klopt dat je een vreemde taal uitstekend in bed kunt leren. Een vriend van me heeft bijvoorbeeld zijn Zweeds voornamelijk tussen de lakens geleerd. En verder stelt Sunai lekker provocerend de positie van de armen, de gebrekkige sociale voorzieningen, onderwijs en gezondheidszorg aan de kaak. Zo moet dat. Politiek correct of sociaal-wenselijk taalgebruik apelleert nou eenmaal onvoldoende om iets te veranderen in de maatschappij. Onze Dolle Mina’s hadden dat indertijd ook goed in de gaten. Zij werden aanvankelijk ook vaak verketterd, maar hebben de vrouwenemancipatie uiteindelijk beslissend op gang gebracht.

  • R.Tersteeg zegt op

   Moderator: wil jij ook gewoon een zin beginnen met een hoofdletter?

  • Kees zegt op

   Dat geeft dan tevens weer een heel nieuwe betekenis aan het begrip ‘lullen in bed’ 😉

   • R.Tersteeg zegt op

    Ja dat kun je wel zeggen ja,waar gaat het gesprek over?? (ha ha het hangt altijd als los zand aan elkaar!)

 4. BramSiam zegt op

  Ha, ha mr. Sunai propageert pragmatisch opportunisme. Dat is een korte samenvatting van de levensbeschouwing van veel Thais. Alleen klinkt het wel een beetje akelig als je het zomaar verwoordt. Het is nogal on-Aziatisch om het beestje bij de naam te noemen en zulke adviezen te geven.. Misschien had hij een paar slokjes Sang Som teveel op.

  • R.Tersteeg zegt op

   Moderator: deze opmerking is te generaliserend en daarom niet toegestaan. Niet iedere Thaise politicus is een zuiplap.

 5. Dirk zegt op

  Eindelijk een Thaise politicus, die uit eigen waarneming een advies geeft. Vraag maar eens aan een gescheiden Thaise vrouw, naar haar ervaringen met een Thaise man.
  Logisch, dat een Thaise vrouw , zeker met kinderen het geluk zoekt bij een farang en dus niet altijd voor de poen. Maar goed de Thaise Bath is en blijft natuurlijk altijd number one.
  De hele maatschappij is ervan doordrenkt. Dus dat kan je die Thaise vrouw, bij haar partnerkeuze soms ook niet kwalijk nemen. Als geven en nemen maar in evenwicht zijn, dan gaat het wel. Dus eigenlijk hulde aan die politicus, die zijn nek uitstak. Gebeurt niet zoveel in Thailand,

 6. jan zegt op

  Moderator: deze reactie voldoet niet aan onze huisregels, daarom niet geplaatst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website