Thaise en Ghanese vrouwen: meest ontrouw ter wereld

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
29 augustus 2012

Thaise en Ghanese vrouwen bekleden een toppositie in de wereld als het gaat om het bedriegen van een partner, dit blijkt uit een onderzoek van condoomfabrikant Durex.

Volgens het onderzoek wat uitgevoerd is onder 29.000 vrouwen in 36 landen bestaat de wereldtop van vreemdgangers uit:

 1. Ghanese vrouwen (62%)
 2. Thaise vrouwen (52%)
 3. Maleisische vrouwen (39%)

Bedriegen

In het onderzoek werd aan vrouwen de vraag voorgelegd of zij hun partner wel eens bedriegen. Meer dan de helft van de Thaise dames beantwoorde deze vraag volmondig met ‘ja!’.

Ook Russische en Singaporese vrouwen zijn niet bepaald monogaam. Zij eindigden respectievelijk op een vierde en vijfde plaats.

Als we kijken naar koppels die elkaar bedriegen blijkt dat Thailand wereldkampioen is. Je zou bijna kunnen stellen dat het vreemdgaan in Thailand uitgevonden is.

35 reacties op “Thaise en Ghanese vrouwen: meest ontrouw ter wereld”

 1. Kees zegt op

  Nou, nu ga ik er even lekker voor zitten want hier zullen wel wat reacties op binnen komen! Op Thaivisa.com is het al lachen gieren brullen!

 2. Kees zegt op

  Uit een ander onderzoek bleek dat 48% van Thaise vrouwen liegt als ze naar trouw zijn in relaties gevraagd worden 😉

  • Uit weer een ander onderzoek blijkt dat 45% van de Thaise vrouwen liegt over het feit dat ze liegen bij een onderzoek naar trouw zijn in relaties. 😉

   • Kees zegt op

    Heb er nog 1 voor je: 99% van alle statistieken is uit de duim gezogen 😉

 3. Piet zegt op

  Heeft Durex dat onderzoek in het Engels gedaan? You like sex with many men? Yes Ka, no like lady sex, zeiden de thaise dames toen.

  Ik vraag me af of ze de vragen wel goed begrepen hebben of in welke omstandigheden deze vragen gesteld zijn.

  Bangkok barst wel van de love-hotels, je ziet ze overal dus er moet daarbinnen wel iets gebeuren wat het daglicht niet verdragen kan.

  • Maarten zegt op

   Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat het onderzoek in de lokale taal is afgenomen. Dat gebeurt in de onderzoekswereld namelijk altijd.

 4. Dick van der Lugt zegt op

  Bangkok Post noemt een percentage van 59 procent van de Thaise vrouwen dat zegt ontrouw te zijn geweest.

  Over niets wordt zo veel gelogen in opiniepeilingen als over seks, het gebruik van verdovende middelen, belastingfraude, bedreigende ziektes enzovoort.

 5. BA zegt op

  Tsja vreemdgaan en Thailand blijft een terugkerend onderwerp….

  Ik lees hier op het blog ook steeds dat de Thaise mannen zo veel vreemd zouden gaan en dat de dames daarom een Farang zoeken. Maar de dames die ik zelf spreek denken juist dat de meeste Farang vreemd gaan. Ik vroeg ze waarom en ze zeggen het is simpel, de Thaise mannen hebben meestal geen geld voor een Mia Noi of om even voor een short time te gaan en de Farang mannen hebben dat wel.

  • siamees zegt op

   Moderator: je scheert alle Thaise vrouwen over 1 kam. Dergelijke generalisaties zijn niet toegestaan.

 6. jogchum zegt op

  Dit onderzoek is niet compleet. De onderzoeker van Durex had ook moeten vragen naar de reden van vreemdgaan. Voor het geld of de lust.

  • Lambert zegt op

   Alles heeft zijn redenen. Vertrouwt men het niet, blijf dan thuis.

 7. Kees zegt op

  Ik kan je in Bangkok hele appartementenblokken aanwijzen die bijna uitsluitend door ‘mia noi’s’ betrokken worden. Die hebben op hun beurt dan ook vaak weer een ‘gig’. Het houdt de economie in ieder geval draaiende in the land of smiles.

  (‘Mia noi’ is een soort van 2e vrouw die veel Thaise mannen er op na houden. Ze onderhouden haar, en zien haar minstens 1 x per week. Er is wel een bepaalde financiele verantwoordelijkheid naar haar toe. Een ‘gig’ is een soort van ‘fuck buddy’, kan zowel op man als vrouw slaan, puur en alleen voor de sex dus en geen verdere verplichtingen. Veel mia noi’s sluizen echter de bijdrage van de oudere man weer gedeeltelijk door naar hun jongere ‘gig’)

 8. thaitanicc zegt op

  Over het onderzoek zelf: het beslaat weliswaar 36 landen, maar er zijn rond de 200 landen. Met andere woorden, nog geen 20% van alle landen maken deel uit van het onderzoek! Verder is het zo dat er best verschillen zullen bestaan in de mate waarin vragen eerlijk beantwoord zijn. Zoals Dick al zei, er wordt over weinig meer gelogen dan vreemdgaan; maar dat wil niet zeggen dat iedereen (of elk volk) er in de zelfde mate over liegt (ik denk dat Thais er relatief openhartig over zijn).

  Persoonlijk denk ik wel dat Thailand redelijk geëmancipeerd is als het om vreemd gaan gaat. Vrouwen gaan hier net zo goed vreemd als mannen. Er zijn ook bars hier waar al wat oudere rijke dames komen om jonge jongens tegen een kleine vergoeding op te pikken. En Tjamuk heeft gelijk: de echte dure plekken waar vreemd gegaan wordt, worden met name door Thais bezocht; daar kom je als buitenlander moeilijk in. Maar ik denk wel dat het heel erg uitmaakt met wat voor Thais je te maken hebt. Je hebt namelijk moderne maar ook zeer conservatieve Thais.

  Laatst las ik trouwens een artikel op een Nederlandse site waarin werd beschreven dat van de drie miljoen mensen die in Nederland staan ingeschreven op een datingsite, ongeveer 30% al een relatie heeft. Het betreft dus mensen die een relatie aanhouden maar ondertussen actief op zoek zijn naar iemand anders. Het zou dus best kunnen, in mijn ogen, dat er in Thailand veel van dat soort sluimerende relaties worden aangehouden, en dat er relatief daarom ook veel vreemd gegaan wordt.

  • Kees zegt op

   Persoonlijk denk ik dat vreemdgaan geen bal te maken heeft met of iemand modern of conservatief is.

   • thaitanicc zegt op

    Tja, ik denk dat dat er maar vanaf hangt wat je onder modern en conservatief verstaat in deze context. Ik bedoelde met conservatief “het vasthouden aan bestaande toestanden” en met modern “tot de nieuwere tijd behorend” (wat het betekent aldus de Vandale). En als je meeste onderzoekers mag geloven, dan neemt het vreemdgaan toe. Dus in die context is iemand die vreemdgaat per definitie iemand die minder bijdraagt aan het “vasthouden aan bestaande toestanden” en meer gecategoriseerd kan worden “tot de nieuwere tijd behorend”.

    • Kees zegt op

     Je hebt een zeer interessante interpretatie van de wetten van de logica. Vreemdgaan is al zo oud als de weg naar Rome. Als men zegt dat het tegenwoordig meer voorkomt, dat maakt iemand die vreemdgaat niet bij uitstek modern natuurlijk, de dikke VanDale ten spijt.

     • thaitanicc zegt op

      Ik zie niet in waarom het zo’n vreselijke onlogische redenering is dat monogamie meer een traditionele waarde vertegenwoordigt waar door de bank genomen meer conservatieve mensen meer waarde aan hechten dan minder conservatieve mensen. Lijkt me zelfs volkomen logisch….

     • Marcus zegt op

      De weg naar Rome, Via Appia bedoel je denk ik, is helemaal niet zo oud, 2000+ jaar. Ik denk dat het vreemd gaan zo oud is als de gebruikelijke conventies wat betreft monogaan leven zijn. Dat is een stuk klanger. Daarvoor gewoon een gezellige boel waar de Alpha male het voor het zeggen had. Zwakke broeders kwamen niet aan de bak om het zo maar eens te noemen en dat hield de genen pool good.

  • Maarten zegt op

   Dan ben ik wel benieuwd waar die bars zijn. Kun je er een paar noemen?

   • thaitanicc zegt op

    Nee ik weet niet waar ze zijn, ik ben er zelf nooit geweest. Maar ik heb er wel eens artikel over gelezen in de Bangkok Post. Kan het niet meer vinden maar hieronder iets soortgelijks.

    http://www.sukhumvit-psycho.com/2010/07/go-go-bars-and-male-escorts-for-women-in-bangkok/

   • Pim zegt op

    Eens heeft een bekende in die wereld mij meegenomen waar ik mij als een soort eregast ging voelen .
    Na een bepaalde roffel op een totaal niet opvallend deurtje in een zijstraatje bij Pat Pong van 150cm hoog deed een soort gorilla open waar wij normaal niet binnen mogen komen mocht ik via mijn relatie mee.
    Eenmaal na diverse trappen achter mij te hebben gelaten kwamen wij in een soort theater met een groot podium waar ongeveer 30 genummerde mannen het deden voorkomen of zij met de wedstrijd van penus erectus bezig waren .
    Tientallen dames lieten mij links liggen en zwaaiden met duizendjes naar degene met het gewenste wedstrijd nummer om de arm .
    Aan de andere kant kreeg ik weer consumpies aangeboden door de deelnemers op het podium .
    Al met al weer eens een van de vele aparte dingen die je mee kan maken als je Thaise vrienden hebt .
    Helaas was ik die nacht weer alleen ,na dit gezien te hebben .

 9. Jan Nagelhout zegt op

  Ach over niets word meer gelogen dan dit, en geld natuurlijk….
  Een waardeloos onbetrouwbaar onderzoek dus, uitgevoerd door een partijdige belanghebbende.
  Het enigste goede nieuws hieraan is voor Durex, want hoe meer men vreemd gaat, hoe hoger de omzet ( Durex heeft niet zoveel belang bij monogame huwelijken) 🙂

  • bacchus zegt op

   Jan, ik ben het helemaal met je eens, volgens mij is dit niet meer dan een marketingsverhaal van Durex. En zoals Thaitanicc ook al opmerkte, zijn slechts een beperkt aantal landen betrokken bij het onderzoek. Dit zijn ongetwijfeld de landen die erg interessant zijn voor de rubbertjesfabrikant. Let ook maar eens op; in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland, zie je in Thailand veel meer condooms in de schappen bij ook nog eens een veel grotere variatie aan winkels. Je kan ze in Thailand nog net niet op de markt kopen, hoewel ik dit zelfs niet met een stellige zekerheid durf te beweren.

   • Jan Nagelhout zegt op

    hallo Bachus,

    Nou we staan veel op markten en zo, maar ik heb ze inderdaad nog niet gezien hahaha.
    Ach Nederlanders zijn ook wat beschaamd, die gooien die dingen stiekem bij de rest van de boodschappen, en staren dan wat naar het plafond, van hoe komen die daar nou ? 🙂

 10. Jack zegt op

  Moderator: dergelijke generaliserende opmerkingen zijn niet toegestaan, volgens onze huisregels.

 11. teun zegt op

  Dit onderzoek is hier al eerder behandeld. Daar kwam ook uit naar voren, dat Thaise mannen qua ontrouw bovenaan staan. Als dit zou kloppen dan moeten Thaise vrouwen op dit vlak eveneens hoog scoren. Er zijn er immers 2 voor nodig……………

  En aangezien thaise mannen niet per definitie met falang-vrouwen vreemd gaan, moeten ze dus wel met thaise vrouwen (anders dan hun eigen vrouw uiteraard) een 1-2 night stand hebben.

  Tot slot: het staat wel stoer als je kunt zeggen hoeveel vriendinnen/vrienden (in het thais “kieks”) je hebt. Tenminste, zolang je partner niet bij je toehoorders zit natuurlijk.

  Kortom: afsluiten dit wat mij betreft waardeloze “onderzoek”.

 12. Leoni van Leeuwen zegt op

  Ik ben een dame die in Thailand woont op een dag ontmoette ik een Thaise jongen we kletsten wat (op dat moment ik nog redelijk naief en wilde enkel mijn Thais oefenen) ik vertelde hem over mijn Thaise vriend etc. etc. Aan het eind van het gesprek vertelde hij dat hij van me hield en of ik zijn vriendin wilde zijn. Ik zei: Ik vertelde net toch over mijn vriend. Zijn vervolg vraag was: Oh mag ik dan je Gik zijn? Deze dingen zijn zo normaal hier en het wordt schaamteloos aan je gevraagd.

  Vele vrouwelijke Thaise vriendinnen (geschoold aan de universiteit dus ik heb het hier niet eens over barmeisjes) hebben relaties waar je niets van begrijpt. Soms vraag ik me af of ze het zelf begrijpen dan is het weer klaar en een week later zijn ze weer samen. Een paar weken later zijn ze hun vriend beu en zijn ze bezig met andere mannen. Dan heeft hij weer een stiekeme relatie. Om gek van te worden. Naar mijn mening kijkt de Thai gewoon teveel Lakorns. Daarnaast speelt de historie ook mee daar het normaal was dat een man meerdere vrouwen had. Ik denk dat dit er nooit helemaal uit is gegaan ondanks dat koning nummer zes dit heeft afgeschaft. En met de nieuwe generatie dames die ook wat meer voor hun rechten opkomen die denken: “Wat die mannen kunnen, dat kunnen wij ook”. Alles draait om spelletjes spelen en maar geen gezichtsverlies lijden. “Lijd ik gezichtsverlies dan zal jij het nog meer lijden”.

  Ben verder wel benieuwd naar de volledige onderzoeks uitslag. Is NL ook onder de geteste landen?

 13. Leoni van Leeuwen zegt op

  Even een kleine correctie op voorgaand bericht ik bedoel koning nummer 6 en niet nummer vijf. De feiten moeten wel kloppen natuurlijk 😉

  Moderator: aangepast.

 14. Realist zegt op

  Het zou ook best interessant zijn om een onderzoek te doen naar het vreemd gaan van de Westerse man die en relatie heeft met een Aziatische c.q. Thaise vrouw.
  Ik denk dat je dan op een veel hoger percentage uitkomt wat ontrouw betreft.
  Van de 1000 mannen gaan er zeker 998 vreemd alleen jij en ik zullen dat nooit doen.

  Moderator: kwetsende opmerkingen verwijderd.

  • Rob V zegt op

   Als je het al zou willen en kunnen onderzoek dan zou het natuurlijk geen eenzijdig onderzoek moeten zijn. Ik zou de vraag dan veranderen in “hoeveel mannen gaan vreemd met iemand uit eigen land, hoeveel met iemand uit een ander land en hebben ze een relatie een medelander of buitenlander?” en “hoeveel vrouwen gaan vreemd met iemand uit eigen land, hoeveel met iemand uit een ander land en hebben ze een relatie een medelander of buitenlander?”

   Rest de vraag wat zo iets aan zou tonen al zo’n onderzoek uberhaupt al betrouwbaar zou zijn… Mochten veel mannen en/of vrouwen met een partner uit een ander land veel vreemd gaan, zegt dat dan wat over internationale relaties? (lijkt mij niet) Of over hoe betrouwbaar de gemiddelde persoon (m/v) is die een relatie met iemand uit een ander land heeft? Dat lijkt mij ook zeer kort door de bocht…

   Dus wat schieten we er mee op? Weinig, net als dit onderzoek, dat waarschijnlijk niet eens een reëel beeld geeft van het vreemdgaan van vrouwen/mensen.

   Ik neem aan dat de laatste zin (998 van de 1000 mannen gaan vreemd) een grapje is… ik vind het niet zo’n leuke of nette opmerking. Vervang het woord mannen voor vrouwen en je zou de poppen al helemaal aan het dansen hebben. Er zijn veel trieste dingen in deze wereld maar dat bijna iedereen er op lost sekst en bedriegt? Gelukkig niet.

   • Realist zegt op

    Beste Rob V
    Ik bedoel juist de mannen die een partner hebben uit Azië (Thailand ,Filippijnen enz.)of er veel komen.
    Voor deze mannen is de verleiding erg groot om vreemd te gaan.
    In Thailand en in de Filippijnen werken erg veel meisjes in bars en go-go bars die opzoek zijn naar een buitenlander , vooral in Bangkok en Pattaya is het voor mannen vissen in een kweekkarper vijver,en dit is in Angeles City en Manilla in de Filippijnen het zelfde.
    Rob kijk om je heen en als je regelmatig in deze plaatsen komt of er woont weet je best hoe wordt omgegaan met de trouw aan een partner of echtgenoot.
    Gelukkig maar dat niet bijna iedereen er op lost sekst en bedriegt
    Ik ben het met je eens dat een onderzoek waarschijnlijk niet eens een reëel beeld geeft van het vreemdgaan van mensen.

    • Rob V zegt op

     Ah, nu snap ik hem. Dank voor de toelichting.

     Puur op gevoel zou ik het risico van “de barbezoeker” en “de bardame” hoger ligt dan bij mensen uit een ander milieu. Dan betreft het denk wel mensen die bij voorbaat al niet echt de bedoelingen hadden er een echte, serieuze relatie van te maken maar meer vanwege het profijt (geld, seks, …). Als zowel de bardame als de barbezoeker oprechte bedoelingen hebben dan lijkt mij het risico niet groter dan tussen andere stellen.
     Hoe ligt die verhouding tussen hen die oprecht een echte relatie willen en hen die zich laten verleiden door geld, seks of iets anders? Geen flauw idee… Ik kan zelfs geen vingertje in de lucht steken om te peilen want ik ben maar een enkele keer in Patayya geweest, laat staan dat ik mensen (m/v) ken die een relatie uit die circuits hebben.

     Voordat iemand zich aangevallen voelt: ik hoop dat het duidelijk is dat ik niets heb tegen barbezoekers, bardames etc. Nog tegen hen die een relatie beginnen, en al helemaal niet als beide oprecht zijn en het lef hebben om die keuze te maken. Als je ondanks kritiek uit je omgeving doorzet en gewoon samen geniet van elkaar: hulde. Volg je hart!

   • math zegt op

    Beste Rob, je vindt die laatste opmerking niet netjes zeg je dat misschien 998 van de 1000 “vreemd ” gaan. Ik durf zelfs te beweren dat als iedereen echt een eerlijk antwoord geeft op die vraag dat het aantal verschrikkelijk hoog is. Ik ken dr heel veel in Thailand die de nette echtgenoot uithangen, maar niet vies zijn van een “massage “. Veroordeel ik dat? Neen! Het kan ook wel eens de spanning zijn om het een keer te doen of omdat een vriend aandringt om het toch eens te proberen…..Lol. Dat het niet hoort voor sommigen is een ander verhaal en te respecteren uiteraard.

 15. Ronny zegt op

  Ik heb net geprobeerd om dit artikel (ontrouw) en jullie reacties hierop (zoals mannen met meerdere vrouwen) met mijn Thaise vrouw te bespreken.
  Dit werd wel een van onze kortste gesprekken moet ik zeggen.
  Ik zei haar dat, gezien we nu al een tijdje in Thailand wonen, ik me toch volledig moet inburgeren en wil dan ook de gewoonten van het land maximaal overnemen en dit op elk gebied.
  Ze staat in de keuken, is met eten bezig (dat is een open deur instampen natuurlijk), en heeft een koksmes in de hand.
  De beweging die ze hiermee maakt, over wat er met mijn jongeheer zou gebeuren indien ik het in mijn hoofd zou halen deze Thaise “gewoonte” over te nemen, is zonder meer duidelijk.
  Of ze daadwerkelijk de daad bij het woord zou voegen weet ik niet… en ik ben ook niet van plan om het uit te proberen.
  Misschien heb ik geluk en maak ze deel uit van die 48 % minderheid…. maar gelukkig voel ik ook deze behoefte niet (ook niet voor ons gesprek) en zal ik deze Thaise “gewoonte” maar laten voor wat ze is.

  • Realist zegt op

   Ronny wees maar op je hoede ,je zou niet de eerste zijn zonder jonge heer.
   Maar het was de moeite van het proberen waard.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website