Er dreigt een klimaatcrisis in Azië door het smelten van de gletsjers op het dak van de wereld. Dat gaat ten koste van 2 miljard mensen, hun drinkwater en landbouw. Dit gaat ook Thailand aan.

Lees verder…

Met het stijgen van de Covid-19 besmettingen neemt ook de druk op premier Prayut toe. Toch laat hij weten niet te zullen aftreden en hij zal het Huis van Afgevaardigden ook niet ontbinden.

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Sterk wisselende bloeddruk

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
31 juli 2021

Ik zou graag uw advies willen over mijn wisselende bloeddruk. Ik ben een man, 63 jaar, 1.85 meter lang, 67 kilo (geen typefout). Ik rook 10 sigaretten per dag, drink twee bier per dag en gebruik geen medicijnen. Ik loop elke dag een half uur in een flink tempo, en ben zuinig met zout.

Lees verder…

Een reactie op de post van Ronny in verband met het visum van de heer die wenst te huwen. Ik heb steeds gedacht dat indien je wenst te huwen in Thailand je een Non immigrant O visum moest hebben van je thuisland, is dit nog steeds van toepassing?

Lees verder…

Op de website van The Big Chilli las ik een profielschets van Peter Brongers, een geboren Groninger, die in 1995 naar Thailand kwam en sinds 2008 werkzaam is in Cambodja. In die profielschets wordt zijn loopbaan omschreven en geeft hij enkele verschillen aan in het zaken doen in Cambodja in vergelijking met Thailand.

Lees verder…

Ondanks dat er al heel veel geschreven is over de quarantaine en de Phuket sandbox constructie, heb ik nog vragen. Hopelijk is er iemand die beter met internet is dan ik en meer informatie heeft gevonden.

Lees verder…

Wat is Thailand toch een schitterend land. Over het algemeen gaat mijn voorkeur uit naar het gebied in het Noordoosten, laten we zeggen ten westen van Chang Rai, waar de Mekong in prachtige berggebieden de grens tussen Laos en Thailand vormt.

Lees verder…

Wie weet hoelang vaccinatie tegen hondsdolheid werkzaam is in Thailand? Hoeveel jaar? Is dit 1 of 3 jaar? (In Nederland is dit 3 jaar met Nobivac Rabies).

Lees verder…

De Wat Arun aan de oevers van de machtige Chao Phraya River is fascinerend icoon in de Thaise hoofdstad. Het uitzicht over de rivier vanaf het hoogste punt van de tempel is adembenemend. Wat Arun heeft een eigen charme waarmee het zich onderscheidt van andere bezienswaardigheden in de stad. Het is dan ook een fantastische historische plek om te bezoeken.

Lees verder…

Onlangs kwam ik er achter dat mijn bank GSB elke maand 2.000 baht (!) In rekening brengt voor mobiel bankieren. Voor gebruik ATM wordt er elk jaar 150 baht in rekening gebracht.

Lees verder…

Voetbalcoach Thailand ontslagen

Door Gringo
Geplaatst in Sport, Voetbal
Tags: ,
30 juli 2021

De Football Association of Thailand heeft donderdag de coach van het nationale team van Thailand, de Japanner Akira Nishino, na een periode van twee jaar ontslagen.

Lees verder…

Het in Thailand geproduceerde anti-covid vaccin “Astra Zeneca bio Siam Bioscience” is (nog) niet door de EMA goedgekeurd. Vaccinatiebewijzen van dat vaccin worden daarom niet geaccepteerd voor reizen naar Nederland.

Lees verder…

Ik heb een aantal vragen omtrent visa. Ik heb een Thaise vriendin en wil graag met haar trouwen en samenwonen. Ik ben 44 jaar. Ik ben van plan om mijn baan en huis op te zeggen en naar Thailand te reizen, binnen 2 maanden, is het plan. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Kan ik gewoon met een toeristenvisum binnenkomen?

Lees verder…

Lezersvraag: Wanneer gaat EVA Air weer op Bangkok vliegen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 juli 2021

Weet iemand wanneer EVA Air weer op Bangkok gaat vliegen. Ik heb EVA een week terug een e-mail gestuurd maar geen reactie gehad.

Lees verder…

Ik heb me ingeschreven, als 60 plusser voor de COVID-19 vaccinatie in het Bang Sue station in Bangkok. Ik kreeg vandaag een e-mail waarin staat dat ik overmorgen, zaterdag word verwacht. Weet er iemand of daarvoor moet betaald worden? Ik denk het niet, want het gaat uit van de overheid.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website