Astra Zeneca bio Siam Bioscience (Chinnapong / Shutterstock.com)

Het in Thailand geproduceerde anti-covid vaccin “Astra Zeneca bio Siam Bioscience” is (nog) niet door de EMA goedgekeurd. Vaccinatiebewijzen van dat vaccin worden daarom niet geaccepteerd voor reizen naar Nederland.

Wat betekent het feit dat Astra Zeneca bio Siam Bioscience (nog) niet is goedgekeurd voor reizen naar Nederland?

Als u behoort tot de uitzonderingscategorieën op het EU-inreisverbod (u bent houder van een Nederlands, EU of Schengen paspoort, of u valt in een van de uitzonderingscategorieën voor reizigers met een Schengenvisum), en u bent gevaccineerd met het Astra Zeneca bio Siam Bioscience vaccin, dan kunt u alleen naar Nederland reizen indien u een negatief testbewijs heeft. Dat testbewijs mag tot en met 7 augustus as niet ouder zijn dan 72 uur op moment van vertrek. Vanaf 8 augustus a.s. mag het testbewijs niet ouder zijn dan 48 uur voor vertrek.

Bron: Facebook Nederlandse ambassade

21 reacties op “NL Ambassade: Belangrijke mededeling voor reizigers naar Nederland over vaccinatie”

 1. Jacques zegt op

  Lekker bezig zo. Ik dacht dat Astra Zeneca overal het zelfde zou zijn, maar kennelijk dus niet. Ja niet te geloven.

 2. Hans Bos zegt op

  Je gaat je afvragen wat er aan de hand is? De Thaise AZ komt uit de koninklijke fabriek Bioscience onder licentie van AZ in Groot-Brittanie. Dus mag je er van uitgaan dat de Thaise kwaliteit die van het origineel evenaart. Vreemd is ook dat het Europese medicijn genootschap EMA wel het Chinese Sinovac accepteert en niet het Thaise AZ, dat toch een betere bescherming moet bieden tegen de besmettelijke Delta-variant.

  Even vreemd is het dat de Nederlandse ambassade in Bangkok pas nu op de proppen komt met dit nieuws, terwijl al hele volksstammen met de Thaise AZ zijn ingeent, in de veronderstelling dat zij het betere vaccin hadden gekregen. Opmerkelijk is daarnaast dat het hoofdkantoor van AZ nog niets heeft laten horen. Een veeg teken?

  Feit blijft dat Nederlanders die twee maal AZ hebben gekregen, in de ogen van Europese landen helemaal niet zijn ingeent. De ‘domoren’ die Sinovac in de arm gesplitst hadden gekregen wel.

  • Paul Schiphol zegt op

   Hans, het gaat niet alleen om het vaccin dat goedgekeurd moet worden. Ook de productie locatie moet een audit ondergaan om GMP goedgekeurd te worden. Even terug in de tijd, werden ook in de USA geproduceerde vaccins niet geleverd omdat de productie locatie niet aan de vereisten voldeed. Medische regelgeving is heel secuur en overstijgt die van voedselproductie vele malen.

   • Cornelis zegt op

    Inderdaad, Paul, en het is maar goed ook, want de Thaise producent heeft geen enkele ervaring met het maken van vaccins.

   • RonnyLatYa zegt op

    Nochtans is dit in mei al verschenen

    https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2112755/siam-bioscience-produced-astrazeneca-vaccine-passes-quality-testing

 3. Tukker Jan zegt op

  Twee weken terug mijn eerste shot Astrazeneca gehad in Bangkok, op het formulier staat enkel Astrazeneca vermeld, niet door wie het gemaakt is, wie zegt mij dat dit made in Thailand is, Thailand heeft ook AZ vaccins
  van andere fabrikanten gekregen, dan moet dit vaccin hier toch ook goedgekeurd zijn, heeft Thailand al om goedkeuring gevraagd in Europa?, diverse landen bijvoorbeeld Frankrijk, hebben vaccins naar Thailand gestuurd voor hun burgers, waarom lukt Nederland dit niet, geen interesse, of wat dan ook, belachelijk beleid,

 4. ton zegt op

  Betekend dat als je niet gevaccineerd bent en Nederlnds passpoor houder dat je naar Nederland kunt reizen met 72hr resp 48 hr negatief Covid test?

  • Cornelis zegt op

   Ja, dat staat er toch ook?

   • Ton zegt op

    Formeel staat er alleen dat dat mag wanneer je het “onjuiste” vaccin hebt, maar het lijkt wel logisch om het algemener te interpreteren. Het mag ook als je niet (met het juiste vaccin) bent gevaccineerd.

 5. Jan-Peter zegt op

  Welke hospitaals in BKK voor een negatief testbewijs en hoe lang duurt het voor een resultaat na de test?
  Alvast mijn dank.

 6. Wiebren Kuipers zegt op

  Er behoort in het gele boekje een bachnummer bijgeschreven te zijn met sticker van het exact type vaccin. Een tekst als alleen als Astrazenica met of zonder stempeltje cq handtekening kan mogelijk problemen geven.

 7. Nico zegt op

  Ik heb 29 juli het officiele gele covid 19 certificate of vaccination van het ministry of public health Thailand gekregen. Ik heb 2x az gekregen. In het boekje staat bij vaccin alleen AstraZeneca. Geen bio siam bioscience. Dus ik weet niet of ik een import of Thais geproduceerd vaccine heb gekregen. Misschien is het te achterhalen van het vermelde manufacturer en batchnummer. Kan iemand mij daarover informeren. De vermelde manufacturer is AstraZenica PLC en mijn batchnummers zijn CTMAV509 en A1012.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hoe heb je dat officiele gele covid 19 certificate of vaccination van het ministry of public health Thailand bekomen m.a.w. graag wat praktische ervaring over waar en hoe aangevraagd?

  • Hugo zegt op

   Nico, kun je laten weten hoe je de officiele certificate kreeg? Niemand schijnt het weten. Bedankt.

 8. willem zegt op

  Dan begrijp ik onderstaand artikel niet welke het bericht van onze ambassade volgens mij tegen spreekt.

  https://www.schengenvisainfo.com/news/eu-delegation-to-malaysia-says-all-who-approved-vaccines-are-valid-for-travel-to-eu-including-covishield/

  • fred zegt op

   Dit lijkt me ook het meest logische dat alle vaccins goedgekeurd door de WHO toegelaten zijn. Niet vergeten dat gans China is ingeënt met hun vaccins net als Indië.

   Op de site van de Belgische ambassade in Thailand is dit te lezen ;

   Of een certificaat van inenting, een test of bewijs van herstel van covid-19. Onder certificaat wordt verstaan het Europese digitale COVID-certificaat (verkregen in een EU-land) of, in de toekomst, een certificaat van een derde land dat door de Europese Commissie als gelijkwaardig wordt beschouwd. Momenteel zijn hieromtrent besprekingen gaande betreffende de vier landen in het rechtsgebied. De site zal worden aangepast zodra de besprekingen zijn afgerond.

  • Hans Bos zegt op

   In het artikel ook: However, the EMA report noted that the approval does not cover AstraZeneca vaccines made by South Korea’s SK Bioscience or Thailand’s Siam Bioscience. These vaccines are currently being administered to Malaysians after arriving from the COVID-19 Vaccines Global Access (COVAX) facility and direct orders.

  • RichardJ zegt op

   @Willem

   Jouw bericht duidt inderdaad op een tegenspraak.

   Op de website van de WHO heb ik weliswaar niet kunnen vinden dat AZ geproduceerd in Thailand is goedgekeurd door de WHO. Maart de WHO vertelt niet welke versies zijn door hun goedgekeurd; die geproduceerd in de UK, VS, NL, Korea, India, TH?

   Dit maakt het bericht van de ambassade echter alleen maar vreemder: waar haalt de ambassade hun vaccin expertise vandaan?

   https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/the-oxford-astrazeneca-covid-19-vaccine-what-you-need-to-know

  • Rob zegt op

   Waar kun jij vinden dat astrazenica van siam bioscience goedgekeurd is door de who?

   • RonnyLatYa zegt op

    Staat er dan op dat het niet werd goedgekeurd?

 9. RonnyLatYa zegt op

  Misschien heb ik het gemist, maar zijn er nog andere ambassades die dit melden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website