(Brickinfo Media / Shutterstock.com)

Premier Prayut Chan-o-cha hoopt en verwacht dat de Covid-19-situatie in het land de komende vier tot zes weken zal verbeteren. 

Prayut zei dit tijdens een online bijeenkomst, die werd bijgewoond door de gouverneurs van de twaalf ‘donkerrode’ provincies (Pathum Thani, Chon Buri, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Samut Sakhon, Ayutthaya, Chanchoengsao, Samut Prakan, Pattani, Narathiwat, Yala en Songkha). Gouverneur Aswin van Bangkok was afwezig.

De vergadering werd belegd omdat Prayut wilde weten hoe elke gouverneur de Covid-19 situatie aanpakte, aldus regeringswoordvoerder Anucha. De premier vroeg aan de gouverneurs om de regering te informeren over hun problemen, zodat de regering ze kan oplossen. Ze kregen ook de opdracht om besmettingen te voorkomen, die worden veroorzaakt door mensen die zich door de provincies verplaatsen.

Generaal Prayut wist ook te vertellen dat het land geen tekort heeft aan medische benodigdheden heeft, waaronder medicijnen en zuurstoftanks. Hij beloofde alle provincies te steunen en drong erop aan dat Covid-19 vaccins nog steeds aan provincies zullen worden gedistribueerd volgens het overheidsbeleid.

De uitspraken van Prayut komen op een moment nadat er vrijwel iedere dag nieuwe besmettingen records worden gemeld. Vandaag telde men 17.669 nieuwe Covid besmettingen (inclusief 261 in gevangenissen).

6 reacties op “Besmettingen in Thailand lopen op maar Prayut hoopt binnen 4-6 weken verbeteringen”

 1. endorfun zegt op

  Misschien kan Prayut eens praten met de minister van volksgezondheid, die juist het tegenovergestelde doet, wat hij verwacht van de gouverneurs.

 2. Christiaan zegt op

  Dat kan mijnheer Prayut echt niet waar maken.Daarvoor verslechtert het aantal besmettingen nogal snel.

 3. Patje zegt op

  Tussen hopen , verwachten en de waarheid liggen toch nog een paar serieuze obstakels me dunkt. Ze zijn hier niet vies om uitspraken te doen die zelfs geen poot hebben om op te staan. Maar wat wil je? Zelfs in jullie artikel weten jullie niet of de man nu met premier of generaal moet aangesproken worden . En volgens mij weet hij het zelf ook niet meer zo goed.

  • Henk zegt op

   Het maakt niet uit hoe wij farang Prayuth zien. In Thailand is hij premier, mag hij de titel generaal dragen, en weet hij als geen ander hoe Thailand uit crises te halen. Vergeet niet dat miljoenen op hem hebben gestemd.

   • Tino Kuis zegt op

    Het volk heeft nooit op Prayut gestemd. Hij is gekozen als premier met de stemmen van de 250 leden van de Senaat die hij zelf een aantal jaren daarvoor heeft benoemd. Hij heeft eigenlijk op zichzelf gestemd.

 4. Erik zegt op

  Niemand weet wat er over 4 tot 6 weken aan het gebeuren is in Thailand en in buurlanden. Ook premier Prayuth niet maar hij houdt de moed er tenminste nog een beetje in. Maar hij is ook afhankelijk van de buurlanden.

  Myanmar is een menselijk drama. Daar komt corona bij en de grens tussen Myanmar en buurlanden is zo lek als een mandje. Aan Thaise zijde zitten mogelijk meer (zieke) vluchtelingen dan wij weten. Dat is een bron van besmetting.

  Het lokaal verkeer tussen Laos, Cambodja en Thailand gaat maar door ook al pakt men af en toe iemand op, en het geweld in het diepe zuiden is ook niet goed voor correcte grensbewaking. Je kunt zo’n groot land niet hermetisch afsluiten; zelfs Kim Jong Oen is dat niet gelukt.

  Maar wie weet het wel? In NL worden ook maatregelen genomen, en versoepelingen, en afname van versoepelingen, en nieuwe maatregelen en daar weer versoepelingen op; ik kan me voorstellen dat men daar in Den Haag soms eens geen herinnering aan heeft….

  Hou als farang in deze landen je koppetje er goed bij en bescherm je met alle middelen die er onderhand zijn. Pak die prikjes en hou je koest, dan leef je het langst….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website