Voetbalcoach Thailand ontslagen

Door Gringo
Geplaatst in Sport, Voetbal
Tags: ,
30 juli 2021

Akira Nishino (daykung / Shutterstock.com)

De Football Association of Thailand heeft donderdag de coach van het nationale team van Thailand, de Japanner Akira Nishino, na een periode van twee jaar ontslagen.

Nashino, die het Japanse elftal in 2018 naar de laatste 16 van het WK 2018 voerde, leidde een teleurstellende campagne in de voorrondes voor de WK 2022 in Qatar. Thailand won slechts 2 van de 8 wedstrijden en miste daardoor een plek in de laatste fase van de Aziatische kwalificatie.

Een vervanger voor Nashino is nog niet bekend, maar enige haast is wel geboden. Thailand speelt al in december in het toernooi voor de Asean Football Federation Championship met daarna volgend jaar de kwalificatiewedstrijden voor de 2023 Asian Cup.

Wel extra pech voor de voetbalbond van Thailand, dat Louis van Gaal niet meer beschikbaar is, maar is er nog keuze genoeg onder de momenteel werkloze Nederlandse en Belgische trainers. Dus, wie weet?


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

4 reacties op “Voetbalcoach Thailand ontslagen”

 1. chris zegt op

  Laten we wel zijn. Het afbreukrisico van een coach in het huidige voetbal is erg groot, zie mijn naamgenoot in Nederland. Daarnaast heeft Thailand – dacht ik – gekozen voor Nishino omdat hij destijds de goedkoopste was van de sollicitanten. Voor kwaliteit moet betaald worden maar dat begrijpen de Thais niet zo goed. En de coach moet wel luisteren naar de bsetuurdes. Daar kan Vic Hermans (de oud coach van het Thaise futsal/zaalvoetbal team) wel een boekje over open doen. En de roem of de hoon straalt af op de bestuurders van de voetbalbond. En dat kan een oud politieman als Somyot niet accepteren.
  Misschien een idee om het team zonder coach te laten spelen of met een -per wedstrijd – wisselende coach. Ze spelen altijd 4-3-3 en dat spelletje kunnen de spelers nu wel dromen.

  • Gringo zegt op

   Ik citeer “zie mijn naamgenoot in Nederland”. Wie bedoel je, Chris? ik ken geen enkele Nederlandse voetbaltrainer, die Chris heet.

   • TH.NL zegt op

    Maar wel die de Boer heet.

 2. GeertP zegt op

  Het probleem in het Thaise voetbal is de basis.
  Geen enkele coach heeft daar invloed op, talent is er genoeg maar de jeugdopleidingen, competities en begeleiding zijn van een bedroevend niveau.
  Ook in het voetbal in Thailand is er sprake van ongelijkheid, de weg naar de top gaat via dure highschools en universiteiten, een volksjongen van eenvoudige afkomst met talent heeft geen enkele kans om de top te halen.
  Doodzonde want er is genoeg talent.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website