Beste lezers,

Ondanks dat er al heel veel geschreven is over de quarantaine en de Phuket sandbox constructie, heb ik nog vragen. Hopelijk is er iemand die beter met internet is dan ik en meer informatie heeft gevonden.

In oktober willen mijn Thaise vriend en ik naar Phuket reizen, om daar 14 te blijven, alvorens naar huis in Krabi te reizen. Mijn vragen zijn:

 1. Kunnen wij samen op één kamer in zo’n sandbox hotel?
 2. Als we door een besmetting in het vliegtuig toch in quarantaine moeten, is dat dan in hetzelfde hotel als waar we al geboekt hebben, of moet je naar een ander hotel, met waarschijnlijk veel hoger en kosten?
 3. Mag een Thai sowieso deelnemen aan het sandbox programma?

Alles alvast zeer bedankt voor jullie hulp. En ik weet, over twee maanden kan er weer van alles veranderd zijn.

Groet,

Martin.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.25/5. From 4 votes.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Vragen over de quarantaine en de Phuket sandbox constructie?”

 1. Robin zegt op

  1. Het is toegestaan samen op 1 kamer te zijn. Dit is pas mogelijk als jullie beiden het testresultaat van de eerste test binnen hebben. Reken er dus op dat je de eerste 12/24 uur in Phuket niet samen kunt zijn. Je zult op je hotelkamer moeten blijven tot de test negatief blijkt te zijn.

  2. Je mag niet in je hotel blijven, ze brengen je naar een locatie waar je geïsoleerd word en medische zorg krijgt indien nodig. Geld dat je voor hotel hebt betaald krijg je terug. Kosten van quarantine heb je verzekering voor nodig. Aantal verzekering betalen 100% kosten. Als je met Emirates vliegt krijg je gratis een reisverzekering van hun, en deze vergoed de kosten.

  3. Dit is toegestaan, alleen tot half augustus mag geen Thai Phuket in. Mogelijk mag dit na deze datum weer wel. Reken er wel op dat ze een test moet doen vooraf, en dat ze gevaccineerd moet zijn. Eerst was alleen test genoeg, maar nu is vaccin vereist.

 2. Peer zegt op

  Als je zelf positief getest bent dan dekt de covid verzekering van emirates of ethiad de kosten wel.
  Mocht het zo zijn dat je in een vliegyuig zit waar iemand anders positief getest wordt dat besluiten de thais dat je ook in quarantine moet en dan zal je die 14 dagen zelf moeten bekostigen want de verzekering dekt dit niet

  • Robin zegt op

   Emirates dekt ook de kosten als je zelf niet positief bent maar toch in isolatie moet. Ik zal hier nog even contact met ze opnemen voor de zekerheid.

   • Cornelis zegt op

    Dat lijkt me nogal onwaarschijnlijk. Ik zie het volgende in de voorwaarden:
    ‘USD 150 per dag, per persoon, voor maximaal 14 opeenvolgende dagen als u positief bent getest op COVID‑19 en u onverwacht in verplichte quarantaine wordt geplaatst in het buitenland.’
    Positief getest zijn is dus een voorwaarde voor de vergoeding.
    Mocht ik het verkeerd zien, dan hoor ik het graag!

 3. willem zegt op

  Als je samen met je Thaise vriend naar Thailand vliegt en een relatie aan te tonen is kun je samen op 1 kamer verblijven. Ik begrijp dat er bij een voorgaande reactie van uit is gegaan dat je Thaise vriend vanuit Thailand naar Phuket gaat. Domestic. Dan moet je indaad wachten tot het resultaat van de eerste pcr test bekend is.

  • Martin zegt op

   Beste Willem,
   Ik zou willen dat de relatie aantoonbaar was. Daar ik in NL al getrouwd ben, valt deze mogelijkheid af. En blijft er volgens mij niets over. Of weet jij een ander weg?
   Wij komen gezamenlijk vanuit Nederland naar Phuket gevlogen. Betekent dat dan dat we wel op één kamer mogen? Ook zonder bewijs van relatie?
   Bedankt voor jou en de anderen hun hulp! Ik ga idd kort voor vertrek nogmaals informeren.
   Groet, Martin.

   • Robin zegt op

    Je mag ook zonder bewijs samen op een kamer. Mogelijk alleen niet de eerste dag in afwachting van de pcr testen. (Misschien mag je wel meteen samen op 1 kamer dit weer ik niet zeker.

 4. Jan zegt op

  Eerst en vooral denk ik dat je die vraag nog eens stelt binnen 6 weken want er gaat ondertussen nog veel veranderen. Een Thai kan zowel aan Sandbox deelnemen zoals elke andere farang. Alleen hoeft ze maar een verzekering te hebben voor de tijd van de Sandbox periode t. t. z. 2 weken. Mijn vrouw is juist vanuit Phuket vertrokken naar haar thuis in Lopburi met prive taxi en mijn broer per speciale staatsbus naar BKK en van daaruit deze morgen opgehaald door zijn vrouw en ondertussen al aangekomen in Sisaket.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website