Beste lezers,

Ik heb me ingeschreven, als 60 plusser voor de COVID-19 vaccinatie in het Bang Sue station in Bangkok. Ik kreeg vandaag een e-mail waarin staat dat ik overmorgen, zaterdag word verwacht. Weet er iemand of daarvoor moet betaald worden? Ik denk het niet, want het gaat uit van de overheid.

Ander zeer belangrijk vraagje, het is alleen voor farang die in Bangkok wonen. Ik heb van begin maart 2020 tot eind augustus bij mijn dochter verbleven in Bangkok. Stempel in mijn paspoort van Immigration Bangkok voor Retirement Visa. Brief van mijn dochter in Thai dat als ik naar Thailand kom, ik bij altijd bij haar logeer, op haar appartement. Bewijs van haar Blue Book heb ik ook.

Maar ik verblijf van 1 september tot nu in Jomtien. Ik kom pas terug naar Bangkok begin oktober. Is er iemand die in dezelfde situatie zit als ik en werd hij aanvaard?

Ik vrees dat ze mij gaan wegsturen…?

Graag lees ik jullie ervaringen, indien toepasselijk.

P.s. Is er hier iemand die morgen vanuit Pattaya met de auto naar Bangkok rijdt, morgenvroeg, zaterdag, 31 juli? Ik moet namelijk in Bangkok zijn (Bangsue Grand Station) voor mijn 1e AstraZeneca-prik. Naar Ekkamai of Suvanaphum is oke. Ik wil graag delen in de benzinekosten. Bussen rijden niet, blijkbaar omwille van de COVID-19 restricties. Ik moet vertrekken rond 9-10 u in de voormiddag.

Alleszins heel erg bedankt!

Groet,

Willy (BE)

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

15 reacties op “Lezersvraag: Covid-19 vaccinatie in het Bang Sue station in Bangkok”

 1. Klaas zegt op

  Nee hoor, ik kreeg hem afgelopen zondag voor niks.

 2. Fred zegt op

  Gisteren een telefoontje gehad van het Bangkok Hospital in Pattaya dat ik 4 augustus as. om 13:00 uur verwacht wordt voor een vaccinatie.
  Ik heb al betaald aan een ander Hospital in Rayong voor het moderna vaccine ergens in oktober.
  Nu lees ik net dat er voor het Astrazenica vaccine gefabriceerd in Thailand nog helemaal geen goedkeuring is !
  Mijn vrouw heeft er de afgelopen nacht niet van geslapen dat ik dus gevaccineerd ga worden met dit middel. De teller van overleden personen direct na de prik staat al op 70 volgens haar ( zo nu en dan lees ik deze berichten ook van oa. een politie man van 33 jaar ! )

  Ik ben er allemaal niet gerust op en laat mijn afspraak voorbij gaan als het idd Astrazenica is.

  • Tukker Jan zegt op

   Het is Astrazeneca, dit heeft nog geen goedkeuring in de EU, zelf 2 weken terug het eerste shot gehad in Bangkok samen met mijn vrouw, geen problemen gehad tot nu toe, Oktober de tweede, ook ingeschreven bij 3 hospitals voor Moderna en Pfizer, (betaald) maar dat kan wel volgend jaar worden volgens de berichten,

   • Fred zegt op

    Dat ik Astrazeneca niet goed spel is ondergeschikt. Feit is dat het niet gekeurd is in made in Thailand is. Mijn overtuiging is dat alles wat er gefabriceerd wordt in Azië een inferieure kwaliteit heeft ten opzichte van bijvoorbeeld Duitse goederen.
    Als ik alle berichten lees kwamen de buitenlanders op een tweede plek ten opzichte van de Thai. Nu worden in ene de farangs opgeroepen en, sorry dat ik het zeg, krijg ik het gevoel dat dit wel eens de proefkonijnen kunnen zijn van de laatste zending Astrazeneca made in Thailand.
    Nogmaals mijn excuses voor mijn negatieve gedachten.
    Ik wil graag naar Europa reizen om mijn kleinkind te zien maar met dit vaccine kom in Nederland niet is.

    Mvg Fred.

    • Cor zegt op

     Hallo Fred
     Waar jij stelt dat de Thais voor farangs gaan wil ik benadrukken dat dat absoluut niet de vaste regel is.
     Ik kreeg zelf mijn eerste prik al twee weken geleden, mijn Thaise echtgenote staat al een maand op de wachtlijst en kreeg gisteren nog te horen dat er nog geen zicht is op de datum waarop zij haar eerste prik zal krijgen.
     Mijn echtgenote is 18 jaar jonger dan ik, en dAt is de reden.
     Onze leeftijd, niet onze nationaliteit.
     Ik ben akkoord dat het Thaise beleid inzake vaccinaties zeer krakkemikkig verloopt, doch ik vind het unfair als daar discriminerende motieven op basis van nationaliteit worden aan gekoppeld.
     Dat klopt immers niet. Of het is in ieder geval geen algemeen gangbare selectiebasis.
     Ik besef dat dit Thailand is, en dat er beslist heel wat willekeur zal worden gehanteerd, maar in die gevallen zal het om geïsoleerde gevallen gaan, gedirigeerd door individuele personen, die aldus ook handelen tegen de directieven van de nationale politieke besluitvorming.
     Cor

     • Jacques zegt op

      Hier in Pattaya (Chonburi) ben ik in drie ziekenhuizen ingeschreven en tot op heden geen bericht gehad. Er wordt op de ziekenhuissites niets vermeld over op handen zijnde vaccin rondes. Toch zijn er wel buitenlanders die zich hebben kunnen registreren en zijn al aan de beurt of net geweest??? Hoe is het mogelijk. Ik zou gewaarschuwd worden, wat is anders het nut van voorinschrijving. Ik ben met mijn vrouw naar het Banglamung staatsziekenhuis gegaan, omdat zij met haar 60 jaren uitgenodigd was voor het Astra Zeneca vaccin samen met haar oudere zus. Ik ben de nodige jaren ouder en kwam niet in aanmerking voor een vaccin. Alleen voor Thai werd mij duidelijk gemaakt. Hoezo gelijke behandeling. Gewoon weggestuurd. Ik ben geen geïsoleerd geval, want een ieder in mijn positie krijgt dit aldaar te horen. Ook met de Mor Prom app registreren bleek niet mogelijk, terwijl dit wel moest kunnen in eerste aanleg na zes juli jl.
      Ook sta ik geregistreerd bij twee ziekenhuizen in Bangkok. Qua leeftijd had ik allang bericht moeten hebben echter alleen boven de 75 jaar kan je zo binnenlopen bij de daarvoor ingerichte vaccinatiepunten. Ik zou net als Willy (BE) registratie kunnen doen in Bangkok omdat mijn vouw ook familie daar heeft en wij regelmatig daar verblijven. Alleen is dit niet mijn woonplaats en mijn 90 dagen registratie vindt dus niet in Bangkok of vijf omliggende provincies plaats. Ook is mijn visum niet in Bangkok afgegeven. Of de controle van het paspoort zo ver gaat dat men dit controleert lijkt mij sterk, tenzij er ook door de politie toezicht wordt gehouden, maar ik vind niet dat ik dit moet doen. Er zijn regels en die staan ergens voor, of dit mij nu wel of niet uitkomt. Om een lang verhaal kort te maken hier in Chonburi discrimineert men de buitenlanders wel, openlijk en zonder enige vorm van chroom. Ik heb niet het idee dat de Thaise regering hier mee zit, dat blijkt nergens uit. Veel wordt er overgelaten aan het provincie bestuur. Net nog in een ziekenhuis te Sriracha ingeschreven voor vaccin op basis van de landelijke uitrol, kijken of dit wat oplevert.

      • Fred zegt op

       Beste Jacques,

       Je mag wat mij betreft gebruik maken van mijn afspraak op 4/8 om 13:00 uur. Ik zie af van de Thaise variant AZ omdat ik het gewoon niet vertrouw.
       Bel mij omtrent mijn gegevens.
       095 835 8272

       Mvg Fred Repko

  • joskeshake zegt op

   Wat is er dan nog wel goed ? Astra betrouw je niet, en Sinovac is ook niet goed ,hoor en lees ik overal op de Thai sites, dan zal je moeten wachten op Moderna of Pfizer. In feite wees blij dat je vaccin kan krijgen, m’n vrouw in Pattaya Nongprue heeft zich al 4 maal geregistreerd en telkens ze er naartoe gaat zijn er geen vaccins.

  • Peter Bot zegt op

   Beste Fred, mijn huisgenoten en ik zijn een week geleden met AstraZenica in Bang Sue gevaccineerd.. Het was goed geregeld maar heel druk. Wij hebben nergens last van gehad en voelen ons save met deze injectie en iets beschermd. 14 Oktober de tweede prik. Ik zou je aanraden dit vaccin wel te nemen er zijn al miljoenen mensen geprikt, ja er zijn 70 overlijdens gemeld, misschien waren deze mensen niet geheel gezond, wij zijn boven de 80 jaar en redelijk gezond en hebben geen klachten hoor.
   Het beste met je beslissing.
   Peter . .

  • Eric Donkaew zegt op

   Moderator: Alleen een reactie op de lezersvraag svp.

 3. Tukker Jan zegt op

  Bij binnenkomst moet je je eerst laten registreren, formulier dat u krijgt invullen (engels), naam,adres etcetera, bloeddruk meten en dan naar binnen, daar zijn zo’n 100 counters voor verdere registratie in de computer, als dit klaar is naar de prikpost, 30 minuten wachten, stempel halen als u naar buiten gaat, klaar, en dit alles is gratis, kan wel druk zijn, bij mij heeft het iets meer dan een uur geduurd, wel makkelijk als me een thai sprekend persoon bij zich heeft,

  • Ferdinand zegt op

   Dit was ook mijn ervaring op 8 Juli toen men – zoals ik – nog ouder moest zijn dan 75 jaar.
   Ik moet alleen mijn paspoort hebben om aan te tonen hoe oud ik was meer niet.
   Je kan wel een parkeerprobleem hebben als je met eigen wagen komt (nl parkeren voorbij de Gates 1-2-34)

 4. Marc zegt op

  Beste willy,
  Ik ken wel iemand die morgenvroeg (vanacht) met zijn eigen wagen vanuit Udon Thani naar Bangkok rijdt omdat hij morgen in het Bang Sue vaccinatiecentrum zijn vaccin krijgt om 16.00 uur , daarna rijd hij door naar Pattaya omdat hij enkele dagen daar verblijft. Misschien helpt je dat om terug naar jomtien te geraken. Zijn naam is Eddy 0890405905, bel hem maar als mee wilt rijden.

  • Willy zegt op

   Super bedankt, Marc, maar ik blijf na de prik, een paar dagen bij mijn dochter, in Bangkok. Anders had ik dit met veel graagte aanvaard!!!! Dikke mersie, Marc!!!. Willy

 5. Henk zegt op

  Als je hebt klaargekregen om je te registreren dan heb je ook al niet de waarheid verteld ,de vraag is waar je NU woont en niet waar je in het verleden eens gewoond hebt .
  Vul je alsnog Bangkok in dan staat er met dikke letters onder dat je het formulier eerlijk moet invullen en zo niet dat je weggestuurd word ,je woont nu immers in Pattaya .
  Ik denk (en terecht) dat je de reis naar Bangkok kan besparen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website