(Pradit.Ph / Shutterstock.com)

De Thaise overheid heeft een belangrijke maatregel getroffen in de bestrijding van het Covid-19 virus. Een nouveauté zogezegd, nog nooit vertoond. Om de druk op de gezondheidszorg in Bangkok te verlichten zullen grote aantallen besmette personen naar hun oorspronkelijke woonplaats worden overgebracht.

Dat zal gebeuren met speciaal ingerichte treinen en bussen onder begeleiding van gespecialiseerde personen. Het doel is dus de druk op de zorg in Bangkok te verminderen en te waarborgen dat de betrokkenen in hun woonst worden opgevangen door gekwalificeerde personen en in adequate ziekenhuizen zullen verblijven.

Of die zorg er ook is en de ziekenhuizen elders ook adequaat zijn blijft ongewis en welke maatregelen ter plekke worden getroffen en gemonitord blijft eveneens de vraag. Of het ook zeker is dat personen ook in de ziekenhuizen blijven en niet hun familie besmetten? Zoals veel vaker gebeurde door personen die uit Bangkok terugkeerden naar hun woonplaats. Zeker is dat het covid wordt geëxporteerd naar (arme)gebieden, dus als het ware wordt uitgesmeerd. Uit het oog uit het hart? Er zijn tal van vragen te plaatsen bij dit initiatief, bloglezers zullen er vast wel een aantal kunnen verzinnen.

Onder toeziend oog van de ook bij farang zeer gewaardeerde minister van gezondheidszorg Anutin vertrok de eerste trein. Wie meer info wil, de link is Thailand sends COVID-19 patients to hometowns by train alwaar ook pakkende foto’s te zien zijn.

Overleden door Covid? Gratis crematie in de tempel! Klinkt als een advertentie van Yarden.

21 reacties op “Thailand brengt besmette Covid patiënten per trein en bus terug naar hun woonplaats”

 1. Lydia zegt op

  Onze schoondochter is begin dit jaar naar haar fam. in Chiang Rai geweest. Eerst in Bangkok in verplichte quarantaine geweest voor ze verder mocht. En nog waren er enkele mensen in haar dorp die met een grote boog om haar heen liepen. 5 weken lang. Zo bang zijn ze om corona te krijgen.
  In het dorp had nog niemand corona gehad, zo is dat in veel gebieden.
  Stuur er dan geen besmette mensen heen.

  • HenryN zegt op

   Natuurlijk Lydia zijn die mensen bang. Bang gemaakt door de media (men kijkt in dorpen nu eenmaal meer TV dan dat men kranten leest.)en bovendien zijn buitenlandse websites die over corona schrijven moeilijk te bevatten voor die mensen (ik kan het ze niet kwalijk nemen) Angst doet het gezonde verstand geen goed . Prof Capel legt dit nog uit in Frikandel 3.0
   Maar dat men met “besmette” personen gaat rond toeren begrijp ik niet. Het geeft voor mij aan dat die mensen
   helemaal niet besmet zijn . FDA en CDC stoppen ook met pcr tests 97% vals positief. Het is waanzin men gaat ook niet op de loop met mensen die TB hebben.
   Er klopt gewoon heel veel niet. Ga eens naar Commonsensetv.nl /dissident.one/ Frontnews.com/Ninefornews en ik kan nog een hele rits opnoemen.

   • Paul Wokpan zegt op

    Dat klopt van die PCR test, daarom was de griep ineens helemaal verdwenen, de PCR test zag griep voor covid aan, zodoende waren zoveel mensen ineens besmet, De maker van die PCR test ‘Kary Mullis’ (inmiddels overleden), had al gezegd dat het helemaal niet voor covid bedoelt was, maar wat weet die eigenwijze man daar nu van af? je moet vooral naar Anthony Fauci luisteren met zijn ”gain of function” onderzoek. (zwaar crimineel en gestoord gedrag)
    Wat de accuratie van PCR test betreft; Zelfs een blikje cola of een papaja testte positief met die geweldige PCR test die zoveel onheil en onnodige ellende veroorzaakt. Dit is allemaal op te zoeken en te checken echter je moet dan niet de google als search engine gebruiken, waarom zal ondertussen wel de meeste mensen duidelijk zijn.

    Maar het goede nieuws is dat heeeeeeel toevallig nu Bil Gates samen met George Sorrows een nieuwe test fabriek hebben gekocht, dus zij gaan ons redden, wat een geweldige mensen, ik kan niet wachten om getest te worden en me vol te laten spuiten met een substantie waar nu een Canadees doktoren collectief achter is gekomen (D-Dimer test) dat het bij 62% van hun patienten enstige perminente beschadigingen geeft aan hersenen, longen en hart a.g.v. moleculaire bloedstolsels met een overlevings kans van plus minus 3 jaar Dit zijn niet de ‘normale’ bloedstolsels die hartaanvallen of hersenbloeding veroorzaken, zoals reeds bekend was, bij Astra Zenica, het is allemaal ‘soft kill’ poison ongeacht welk merk je neemt, nogmaals doe onderzoek en probeer je zelf en anderen te redden. er zijn zeer donkere kwade krachten in het spel en dan druk ik mij nog heel zacht uit,en wie dit onzin vind gaat er wel achter komen,het is dan helaas niet anders.

    het ziet er na uit dat tussen nu en 3 jaar het stil op straat gaat worden, tenzij je bij de 38% hoort maar die wel wat anders gaat krijgen, wat ben ik blij dat ik onderzoek doe en angst geen kans krijgt bij mij en dat zodoende ik niet bij die 62 % of 38 % hoor, ik wens iedereen veel sterkte in deze zware tijden.

    • Jahris zegt op

     Ok! Voordat ik hard ga lachen of overal tegen inga….wat zijn je bronnen?

    • Stan zegt op

     Paul Wokpan, je ziet het helemaal verkeerd. Ik heb ook onderzoek gedaan. Bill Gates en George Soros willen juist de ongevaccineerden van de wereld af hebben. Want wat hebben ze aan een 38% van de wereldbevolking die niet naar hun luistert? Ze willen een wereld vol gevaccineerden die als schapen achter ze aanlopen.

   • G.J. Krol zegt op

    Geachte HenryN, als u bronnen als Ninefornews, een erkend fakenieuwssite, een site als frontnieuws wilt gebruiken, moet u zich diep, diep schamen. Frontnieuws is de opvolger van Fenixx, veel fouter is er niet. Alles is de schuld van de media. Het CDC waarschuwt dat de Deltavariant gevaarlijker is dan de alfa variant en net ze besmettelijk als waterpokken. Dat u het aandurft om dit soort apert foute bronnen op te voeren maakt is schandelijk, weerzinwekkend.

 2. ruud zegt op

  Die adequate opvang in ziekenhuizen zie ik niet gebeuren, maar ik ga er op dit moment van uit, dat ze eerst in quarantaine gaan en niet thuis voor de deur worden afgezet.

  Er is natuurlijk wel wat voor te zeggen, want de gezondheidszorg in Bangkok zal al die besmettingen inderdaad niet aankunnen.

 3. Jahris zegt op

  De teneur van dit schrijven is wel een beetje erg negatief. Het is namelijk een prima initiatief. Nederland doet al ruim een jaar niets anders, door opgenomen Covid-patienten continu over meerdere regio’s te spreiden zodat ziekenhuizen nergens overbelast raken. Alleen gaat het dan niet via de trein maar met ambulances. En of mensen in de lokale ziekenhuizen goede zorg zullen krijgen en daar ook braaf zullen verblijven weet je natuurlijk nooit. Maar dat is in Nederland natuurlijk ook zo, ook hier kun je zo het ziekenhuis uitlopen.

  • Cornelis zegt op

   In de Nederlandse situatie word je niet opgenomen wanneer je geen maar milde symptomen hebt, zoals in Thailand, dus deze ‘verplaatsingen’ zijn niet vergelijkbaar.

 4. Jan Willem zegt op

  Ik verbaas me al een jaar hoe de Thaise overheid dit aanpakt.
  Waarom moeten mensen verplicht opgenomen worden in een ziekenhuis bij een positieve test?
  Je hebt gewoon niet genoeg bedden, De ziekenhuis rekening moet betaald worden. En mensen testen zich bewust niet als ze ziek zijn omdat ze bang zijn dat ze verplicht worden opgenomen.
  Met als gevolg dat het enkel erger wordt en niet beter.

  Wat is er mis met thuis quarantaine en een ziekenhuis opname indien nodig?
  Overigens mensen verplaatsen die ziek zijn lijkt me niet handig,

  Jan
  Willem

 5. Tom zegt op

  Het lijkt dus wel of deze mensen goede zorg word ontnomen?
  Of ze moeten naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht worden.
  Vreemd allemaal , dan zou het juist lijken dat ze de verspreiding bewust groter maken.
  In mijn vrouw haar dorp is ook geen besmetting .
  Maar volgens mij werkt er ook niemand uit dat dorp op moment in de grote steden.

 6. Caspar zegt op

  Dat is een geweldig idee. De ziekenhuizen van Bangkok kunnen het niet meer aan en nu worden de geïnfecteerden naar de afgelegen uithoeken van het land gestuurd, wat misschien nog steeds zonder Covid is. Dit wordt lastenverdeling of gezondheidsverdeling genoemd, totdat men uit eindelijk een besmetting in het hele land verspreid.Men wordt dan als een paria beschouwd in eigen dorp en met de nek aangekeken en vermeden.

 7. endorfun zegt op

  Weer een project zoals we dat van die minister gewoon zijn, en zoals hij al sedert de begin van de pandemie bezig is.

  Het principe van een quarantaine is zorgen dat de ziekte niet wordt verspreid. Het principe van een lockdown is dat dat zieken niet van het ene gebied naar het andere kunnen komen. Dus alles om te vermijden dat meer mensen kunnen worden besmet.

  Misschien wilt de “mini”ster op deze wijze immuniteit bereiken, door iedereen zo snel mogelijk, en over het hele grondgebied te besmetten.

  Als je in een andere stad gaat wonen, en dan worden teruggebracht naar een andere streek. Ook Stalin heeft dit uitgevoerd met bevolkingsgroepen die hij kwijt wou …

  Moest het niet zo tragisch zijn, de Wereld zou er eindeloos mee kunnen blijven lachen.

 8. Mark zegt op

  In de officiële cijfers van CCSA schoot het aantal C19 besmetten in de provincie Uttaradit vorige week in 4 dagen omhoog van 2 naar 100.

  Een opvallende en wel bijzonder sterke stijging in 4 dagen. Ik heb me hierover bij een paar mensen navraag gedaan

  Diverse “locals” getuigden dat mensen uit de dark red zones in en om Bangkok sinds vorige week met minibusjes naar diverse locaties in provincie Uttaradit gebracht werden. De eerste week tientallen busjes, nu nog één of twee busjes per week omdat de “beddencapaciteit” (ziekhuis + quarantaine centrum) volzet is en enkel nog vrijkomende bedden binnen het beddencontingent benut kunnen worden.

  Een rijstboer wiens dochter en schoonzoon in Bangkok werkten werden, samen met vele anderen, voor een 14 daagse quarantaine in een sportzaal op een militaire basis in Uttaradit “gelogeerd”. Opgesloten is hier een synoniem. Deze mensen werden niet getest en vertonen geen symptomen. Ze moesten in collectieve quarantaine omdat ze uit een dark red zone komen. Na die quarantaine zullen ze bij de familie mogen intrekken. Het bedrijf in Bangkok waar zij in een grote productiehal werkten is gesloten na een grootschalige Covid-uitbraak. Zonder inkomen in Bangkok blijven was voor hen geen optie … huur betalen en voedsel kopen was niet meer mogelijk. Ze schuiven binnenkort mee aan tafel onder het metalen golfplaten afdak op het erf van de bejaarde vader … daar is tenminste nog te eten.
  Een gelijkaardig verhaal bij mijn schoondochter wiens moeder in een CP-conservenfabriek in Bangkok werkte.

  Een verpleegster vertelde me dat alle staatshospitalen in de provincie, ook het kleine districtshospitaal waar ze werkt, nu opgesplitst zijn in een Covid en niet-Covid deel. In het kleine districtshospitaal waar zij werkt zijn dat 2 afzonderlijke gebouwtjes met elk circa 10 bedden. Ze vertelde dat het medisch personeel dat in de Covid afdelingen werkt over voldoende persoonlijk beschermingsmiddelen beschikt en geen toegang heeft tot de niet-Covid afdeling. In haar hospitaal werden mensen met minibusjes uit Bangkok gehospitaliseerd die lichte tot middel ernstige symptomen vertoonden. Het districtshospitaal heeft geen ICU-bedden. Er is een RX-scanner maar geen andere meditech apparatuur. Er wordt zuurstof aan zieken toegediend. De flessen worden tussen de bedden gezet. Zwaar zieke patiënten kunnen niet naar het staatshospitaal in muang Uttaradit Omdat het beperkt aantal ICU-bedden permanent volzet is.
  Ze vertelde me dat overleden C-19 patiënten hermetisch in plastic verpakt worden en zo voor crematie naar de tempels vervoerd worden. Bij crematies wordt slechts een beperkt aantal naaste familieleden toegelaten onder strikte veiligheidsprotocollen.

  Een tante van mijn vrouw leidt een lokale dorps gezondheidsdienst. Van haar weet ik dat iedereen die nu van buiten de provincie het dorp binnenkomt verplicht 14 dagen in quarantaine gaat, zoals de dochter en schoonzoon van de rijstboer. Ze vertelde ook dat de “Covid-busjes” meestal in convooi onder politiebegeleiding van de Bangkok-regio naar de “buitenprovincie” rijden en onderweg geen stops mogen maken.

  De schrik bij de locals zit er dusdanig in dat ze niemand “uit den vreemde” in het dorp willen zonder dat die de veiligheidsprotocollen (in de 2 weeks quarantaine) doorlopen heeft. De procedures worden mede hierdoor strikt toegepast.

  De spectaculaire stijging van het aantal Covid besmettingen in de provincie Uttaradit blijkt wel degelijk veroorzaak te worden door “import van mensen” uit de dark red zones in Bangkok regio. Gevolg is dat de CCSA cijfertjes in de dark red zones minder snel oplopen. Het lijkt daar dan beter onder controle.

  Medisch personeel, ook in de kleine districtshospitalen, is duidelijk bekend met de vereiste veiligheidsprotocollen en past die ook rigoureus toe.

  Het medisch personeel in ziekenhuizen in Uttaradit werd reeds 2 maal gevaccineerd, vnl. met het Sinovac-vaccin. Er werd hen een boostershot met AZ in het vooruitzicht gesteld. Recent doet de ronde dit een FB-shot zou kunnen worden.

  Over het militaire hospitaal heb ik weinig info. In het militair hospitaal kregen alle personeelsleden al 2 AZ-prikken. Het is een publiek geheim dat daar in juni ook voor “de vrienden de goede mensen” AZ-vaccinatie tegen betaling beschikbaar was.

  Bij het private ziekenhuis in Uttaradit kon je in de loop van juni tegen voorafbetaling van 1850 thb een Moderna prik reserveren. De start van die vaccinatie was gepland in september ’21. Nu wordt vanaf oktober gemeld en zowat de helft van de reservaties zou tot het voorjaar ’22 moeten wachten op hun eerste Moderna prik.

  De normale capaciteit van provinciale gezondheidszorg is door de Covid-maatregelen gehalveerd … en de rijen wachtenden voor medische zorg waren voorheen al heel lang.

 9. Jean - Pierre Baerckmans zegt op

  En wat dan nog? Tijdens de eerste golf zijn er in België ook patiënten uit overbevolkte hospitalen doorgestuurd naar hospitalen met vrije bedden; er werden zelfs patiënten uit Nederland, Duitsland en Frankrijk naar België gebracht met heli’s omdat de hospitalen aldaar volzet waren.

  • Dat is totaal iets anders. Ging om IC patienten omdat de IC’s vol lagen.

   • Jahris zegt op

    Zo anders is dit toch niet? Het gaat er om dat ziekenhuizen in regio’s met te veel besmettingen de zorg niet meer aankunnen, zoals nu in Bangkok, ongeacht of dat patienten op de IC (zoals in NL) of patienten op reguliere verpleeg afdelingen (zoals nu in Thailand) zijn. Mits je de verplaatsingen met goede bescherming doet en de uitgekozen ziekenhuizen ook de juiste zorg kunnen bieden vind ik deze spreiding geen slecht idee.

  • Jozef zegt op

   Ja dat klopt en was een goede oplossing, maar niet vergelijkbaar met Thailand !!
   In NL en of Belgie werden patienten uit een goed uitgerust ziekenhuis naar een evenwaardig ziekenhuis getransporteerd, met ziekenwagen of zelfs helicopter, alwaar ze dezelfde behandeling konden ondergaan.
   Ik kan me niet inbeelden dat de zorg die men in Bkk krijgt gelijk gesteld kan worden met de zorg die deze mensen gaan krijgen in het plattelands-ziekenhuis.
   Op deze manier krijgt het virus de vrije baan.
   Jozef

   • chris zegt op

    Volgens mijn vriend Tino is dit een misvatting. De ziekenhuizen buiten Bangkok zijn, afgezien van de top en private en peperdure kwaliteitsziekenhuizen als Bumrungrad, niet slechter dan in Bangkok.
    En wat wil je nu: geen ziekenhuisbed in Bangkok en doodgaan op straat of een ziekenhuisbed op het platteland?

 10. leppak zegt op

  Tragisch en dieptriest deze maatregel. Geen enkele regering ontkomt tot nu toe aan het maken van miskleunen bij de bestrijding van Covid, haast onvermijdelijk bij zo’n nieuwe massale bedreiging, maar dit is weer een toppertje onder de flaters. Als ik naar de van top tot teen beschermende kleding kijk van medisch en begeleidend personeel dan toont dit het onbegrip over het Covid-virus, verspreiding via de luchtwegen dan mag het wel wat minder. Dat zou ook psychologisch richting bevolking beter zijn.

 11. Chris zegt op

  Om meerdere redenen is dit een heel goed idee en had – naar het voorbeeld van vele landen, zoals hierboven al aangegeven – al lang geleden moeten worden gedaan. De stuwmeren laat men in de regentijd ook niet tot 100% vollopen maar men zet de sluizen al open als het meer 90% gevuld is. Om een hele goede reden.

  1. spreiding van niet zieken naar het platteland betekent minder kans op besmettingen (gewoon vanwege de geringe bevolkingsdichtheid)
  2. spreiding van asymptomatsch zieken naar het platteland vermindert de druk op de gezondheidszorg in de steden (altijd een van de doelen van de maatregelen, maar tot nu toe niet in Thailand)
  3. spreiding van echte zieken naar het platteland vermindert ook de druk op het ziekenhuis en de IC’s. Daarnaast zijn veel Thais in hun geboorteplaats wel verzekerd in het 30-Baht systeem en in de steden waar zij werken niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website