Thailand heeft geen geschikt plan om water naar zee af te voeren. Het land vertrouwt tot nu toe op natuurlijke waterwegen en kanalen die in de tijd van koning Rama V zijn gegraven. ‘We face flooding problems every year but no government has ever come up with an effective water drainage system’, aldus Pramote Maiklad, voormalig directeur van de Royal Irrigation Department, dinsdag op een seminar in Ayutthaya.

Lees verder…

In 1994 plantte HKH prinses Sirindhorn hier de eerste mangrove. Broodnodig, omdat verontreinigd afvalwater in combinatie met slibvorming de kust bij de legerbasis Rama 6 in Cha Am ernstig had aangetast. En kom nu eens kijken: mangroves, de kraamkamers van de zee, groeien als nooit tevoren.

Lees verder…

Nina De La Croix in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Evenementen en festivals, Thailand tips
Tags: ,
28 februari 2012

Ik ben altijd wel een liefhebber van cabaret geweest. Natuurlijk begon dat met de grote 3, Toon Hermans, Wim Kan en Wim Sonneveld. Later ook voorstellingen gezien van o.a. het Lurelei-Cabaret, Freek de Jong, Youp, Finkers en op de televisie genoten van dames als Jasperine de Jong, Martine Bijl en Tineke Schouten.

Lees verder…

Les over Vincent van Gogh in het Thais

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags:
27 februari 2012

Vaak wordt er geklaagd dat het Thaise onderwijs in een deplorabele staat is. Universiteiten zouden op zijn best het niveau van de Nederlandse Hogescholen halen. En de Thai leren feitelijk alleen maar over Thailand. Kijken nauwelijks over de landsgrenzen heen. Laten we daar eens veranderingen in brengen.

Lees verder…

Veertig procent van de 838 bedrijven die vorig jaar zijn overstroomd op industrieterreinen in Ayutthaya en Pathum Thani, hebben inmiddels hun productie hervat. De helft draait binnen dit kwartaal weer en tachtig procent in het derde kwartaal, verwacht minister Pongsvas Svasti (Industrie).

Lees verder…

Eigenlijk mag het niet, maar zoals zo veel in Thailand kan het wél: een vlucht met een politiehelikopter boven de kust van Cha Am. Wat er op de grond uitziet als een fraaie tropische vlakte, lijkt vanuit de lucht nog het meest op een maanlandschap, een gatenkaas. De betiteling vlieg-tuig was hier volkomen op zijn plaats. Het was een 40 jaar oude Bell, nog van de Amerikanen geweest. Geruststellend werd gemeld dat de vliegende koffiemachine …

Lees verder…

Begin deze week was ik getuige van een opmerkelijk feit op het strand van Hua Hin. Een icoon werd gesloopt en dat tot zichtbare teleurstelling bij vele omstanders.

Lees verder…

Zeven achtereenvolgende dagen lijden de noordelijke provincies nu al onder een dichte nevel, die erger is dan de nevelcrisis 5 jaar geleden. De getroffen provincies zijn Chiang Rai, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Nan, Phrae en Phayao. Mae Hong Son is de enige provincie waar het niveau van stofdeeltjes in de lucht de veiligheidsnorm niet overschrijdt.

Lees verder…

Nu we de inwendige en educatieve mens bij de Karen kinderen in het dorpje Pakayor enigszins hadden versterkt, werd het tijd voor de medische kant.

Lees verder…

Consumentenzaken in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
26 februari 2012

Onlangs las ik in het Algemeen Dagblad het verhaal van iemand, die met succes protesteerde tegen een verhoging van zijn bekeuring voor een verkeersovertreding met 6 Euro zijnde administratiekosten. Je moet toch maar over een flink portie doorzettingsvermogen en moed beschikken om tegen dit onrecht in te gaan.

Lees verder…

Koning Bhumibol maakt zich zorgen over ontbossing en de gevolgen die dat heeft (gehad) voor overstromingen. Hij roept de regering op streng op te treden tegen degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn en ‘hebzuchtige’ ambtenaren die hun oog dichtknijpen bij illegale ontbossing.

Lees verder…

Thaksin’s propagandamachine

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Politiek
Tags: ,
25 februari 2012

De oud prime minister Thaksin Shinawatra leeft, om zijn opgelegde gevangenisstraf te ontlopen, min of meer in ballingschap. Behorend tot een van de rijkste lieden van Thailand zal hij daar beslist een luxueus leven leiden en zal het hem aan niets ontbreken.

Lees verder…

Oh moeder, wat is het heet

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column, Onderwijs
Tags: ,
24 februari 2012

Nu Februari ten einde loopt, komt de heetste tijd van het jaar in het vizier; de maanden maart, april en mei. Daarna komen de regens en daarna de overstromingen, tenminste als alles gaat zoals het vorig jaar ging.

Lees verder…

Een leraar geeft zijn leerlingen van Matthayomsuksa 4 (Grade 10) opdracht een essay te schrijven over de compensatiebetalingen aan roodhemden en die te vergelijken met de betalingen aan troepen in het Zuiden. Dat had hij beter niet kunnen doen, want de opdracht heeft de woede gewekt van roodhemden die zijn overplaatsing eisen.

Lees verder…

Prae Wa Zijdefestival in Kalasin

Door Gringo
Geplaatst in Evenementen en festivals, Thailand tips
Tags:
24 februari 2012

Kalasin, een provincie in het Noordoosten van Thailand, is nu niet de meest bekende provincie. Ingeklemd tussen 6 andere provincie’s is het een overwegend agrarisch gebied met circa 1 miljoen inwoners. Kleefrijst, cassava en suikerruit zijn wel de belangrijkste landbouwproducten en – net als de omringende provincie’s – behoort Kalasin tot het armste gedeelte van Thailand.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website