Multiple-choice vraag in Onet-examen: Wat moet je doen als je zin in seks hebt? Antwoorden: (a) voetballen met je vrienden, (b) met je familie praten, (c) proberen te slapen, (d) met een vriend van de andere sekse uitgaan, (e) een vriend vragen naar de bioscoop te gaan.

Leerlingen van Mathayom 6 hebben bij het National Institute of Educational Testing Service (NIETS) geklaagd over vage en nonsens vragen en antwoorden bij het recente examen van Onet (Ordinary National Test). Het NIETS doet een onderzoek. [Wat het goede antwoord is, vermeldt het bericht niet.]

– Wat voor belangrijks had premier Yingluck te bespreken dat ze daarvoor een parlementsvergadering liet lopen? En waarom sprak ze op 7 februari met enkele zakenlieden in het Four Seasons hotel en niet in het Government House? Na de Democraten heeft nu ook de Ombudsman zich op de controversiële bijeenkomst gestort. Hij zegt dat de ontmoeting zorgen oproept over haar ethiek. Tot nu toe is alleen bekend dat vice-minister-president Kittiratt Na-Ranong en de president van projectonwikkelaar Sansiri aanwezig waren.

Oppositiepartij Democraten vertrouwt het allemaal niet, vooral omdat de Shinawatra familie eigenaar is van projectontwikkelaar SC Asset. Mogelijk was de bijeenkomst bedoeld om gebieden te zoeken die interessant zijn voor zakenlui omdat de regering er waterwegen wil aanleggen of ze wil gebruiken als bergingsgebied.

In een poging te bewijzen dat er niets oneerbaars is gebeurd in het hotel, nam parlementslid Pracha Prasokdee (Pheu Thai) gisteren 60 verslaggevers mee naar het hotel om ze de verdieping te laten zien waar Yingluck had vergaderd. Maar verder dan de receptie kwamen ze niet. De desbetreffende verdieping was volgeboekt, aldus het hotel.

– Vandaag velt het Constitutionele Hof een belangrijk vonnis. Zijn twee uitvoeringsbesluiten die het kabinet heeft genomen in strijd met de grondwet? Volgens oppositiepartij Democraten, die de zaak aanhangig heeft gemaakt, is dat geval. Artikel 184 van de grondwet schrijft immers voor dat zulke besluiten alleen mogen genomen voor urgente beslissingen en dat zijn ze niet volgens de Democraten.

Het gaat om het besluit om 350 miljard baht te lenen voor watermanagementprojecten en de FIDF-schuld van 1,14 biljoen baht (een overblijfsel van de financiële crisis van 1997) door te schuiven van het ministerie van Financiën naar de Bank of Thailand. Dat zou volgens het kabinet nodig zijn om ruimte op de begroting te scheppen voor die 350 miljard baht.

Wanneer het Hof de oppositie gelijk geeft (zelfs een bron binnen Pheu Thai gaat daarvan uit), zullen de besluiten als wetsontwerp worden voorgelegd aan het parlement. Die procedure neemt circa drie maanden in beslag.

Update: Het Hof heeft met 7 tegen 2 stemmen besloten dat de besluiten niet in strijd zijn met de grondwet.

– De 52 stickers die gevonden zijn op palen en borden langs de Duang Phithak Road in Klong Toey (Bangkok) duiden volgens de politie de ontsnappingsroute aan en niet de locaties voor mogelijke bomaanslagen door de aangehouden Iraniërs, zoals de politie gisteren verklaarde. Op de stickers staat ‘Sejeaal’, een woord dat door Palestijnse strijders wordt gebruikt om raketten en mortieren mee aan te duiden, die op Israël worden afgevuurd.

De Israëlische ambassade heeft de politie gevraagd de beveiliging van de ambassade en de woningen van het personeel op te voeren. De lokale politie patrouilleert nu vaker bij de ambassade; de bewaking door de Special Branch Police is onlangs versterkt. Toeristische bestemmingen, kerken en synagogen worden ook extra bewaakt.

– De bewoners van Nakhon Sawan betwijfelen of nieuwe dijken kunnen voorkomen dat de stad weer onder water loopt. Vorig jaar stond het water gedurende 2 weken 2 meter hoog. De autoriteiten hebben hun hoop gevestigd op de aanleg van een dijk, 12 kilometer lang en 9 meter hoog, maar of die klaar is voor het begin van het regenseizoen, is nog maar de vraag. De aanleg kost 1,11 miljard baht.

– Tijdens een vuurgevecht met militaire rangers in het district Panare (Pattani) zijn drie vermeende militanten omgekomen. Drie rangers raakten gewond. Het gevecht ontstond toen zeven militanten vanuit een pickup truck het vuur openden op rangers die een politiepost aan het bouwen waren. Na het gevecht vluchtten de overige militanten te voet. De rangers namen 3 M16 geweren, een 9mm handwapen en een namaakbom in een gascilinder in beslag.

Tijdens een ander vuurgevecht in een bos in het district Si Sakhon (Narathiwat) is een 44-jarige militant omgekomen. Tegen hem liepen arrestatiebevelen wegens de moord op overheidsfunctionarissen. Eén ranger werd tijdens het vuurgevecht ernstig gewond.

In een rubberplantage in Narathiwat is het door kogels doorzeefde lichaam gevonden van een 53-jarige man, een voormalig kernlid van de sepataristische Pattani United Liberation Organisation. Volgens de politie had hij geweigerd zich aan te sluiten bij de Runda Kumpulan Kecil (RKK). Als represaillemaatregel zou hij gedood zijn. Maandag werd een kernlid van de RKK gedood.

Maandagavond werd in Pattani een 49-jarig dorpshoofd doodgeschoten, terwijl hij op de motorfiets op weg was naar huis.

– De gemeente Chiang Mai heeft tot vrijdag de tijd om 403.020 baht terug te geven aan de overheid en verslag uit te brengen over hulpgoederen die ontbreken. Volgens de Rekenkamer deelde de gemeente in 2010 vanwege het koude weer 27.120 van de 30.000 dekens uit en zijn 1.680 dekens foetsie. De dekens kostten 240 baht per stuk.

– De 4 maanden geleden geopende brug van Nakhon Phanom naar Tha Lheak in Laos wordt nog weinig door exporteurs gebruikt omdat vervoer over de brug meer kost dan vervoer over de Thai-Lao brug in Mukdahan. Dit komt omdat de brug niet profiteert van de lagere tarieven die de Greater Mekong Subregion overeenkomst biedt. Bedrijven in Nakhon Phanom hebben de regering gevraagd er iets aan te doen. Andere wensen zijn verbreding van de snelwegen in Laos naar Vietnam en langere openingstijden van de douane. De grenshandel via Nakhon Phanom was in de vier maanden dat de brug open was, goed voor 1 miljard baht.

– “Stel het voor morgen geplande parlementaire debat over de grondwetwijziging uit.” Dit pleidooi houdt de voorzitter van de Truth for Reconciliation Commission, een commissie die na de roodhemdrellen van vorig jaar is ingesteld. Het parlement zou volgens hem moeten wachten op verificatie van de handtekeningen, die vergezeld gaan van drie burgervoorstellen. Morgen worden de voorstellen van regering, regeringspartij Pheu Thai en coalitiepartij Chartthaipattana behandeld.

Het controleren van de handtekeningen kan tussen de 90 en 120 dagen duren. De TRC-voorzitter vindt dat alle zes voorstellen tegelijk behandeld moeten worden. Alle voorstellen gaan uit van de vorming van een assemblee van burgers, die voorstellen gaat doen voor wijziging van de grondwet van 2007.

– Het kabinet vergadert vandaag in Udon Thani. Een commissie maakt van de gelegenheid gebruik het kabinet om toestemming te vragen voor megaprojecten ter waarde van 600 miljard baht om het Noordoosten te ontwikkelen. De projecten behelzen onder andere de aanleg van een hogesnelheidslijn, een nieuwe spoorwegverbinding tussen Khon Kaen en Roi Et, een snelweg langs de Mekong en een kabelbaan in het nationaal park Phu Kradung.

– Een 25-jarige mannetjesolifant heeft in de provincie Nakhon Si Thammarat zijn mahout gedood.

– De seriemoordenaar met de bijnaam Jack the Ripper blijft veroordeeld tot levenslang, heeft het hooggerechtshof gisteren besloten. Somkid Phumphuang heeft 5 moorden op zijn geweten, die allemaal afzonderlijk berecht worden. Gisteren ging het om de moord van een 25-zangeres in 2005.

– Drie leden van een callcentre bende zijn gisteren aangehouden. Het lukte hen een vrouw 200.000 baht te laten overmaken naar hun bankrekening, nadat ze haar hadden wijsgemaakt haar zoon te hebben gekidnapt. Van een kidnap was echter helemaal geen sprake. Vier leden van de bende zijn nog voortvluchtig.

– Het bericht dat de zes internationale vliegvelden in Thailand het doelwit zouden zijn van een terroristische aanslag, zoals eerder gepubliceerd, berust op een misverstand, aldus een politiewoordvoerder. Wel zijn er extra veiligheidsmaatregelen van kracht.

– Wordt het een Scopad, Huawei, TCL, ZTE of Lenovo tablet PC die alle schoolkinderen krijgen? Het redelijk onbekende bedrijf Scopad of China lijkt het regeringscontract in de wacht te gaan slepen. De tablet voldoet aan de eisen en kost met US$81 het minst. Het bedrijf zegt er 100.000 per maand te kunnen produceren. Als het een Scopad wordt, is het ervoor uitgetrokken budget voldoende om er 750.000 te kopen. Die gaan eind mei als eerste naar leerlingen van Prathom 1.

– Boeren en rijstmolenaar spannen samen en bieden dezelfde rijst tweemaal voor het hypotheeksysteem van de regering aan. De Bank for Agriculure and Agricultural Cooperatives heeft ze gewaarschuwd. Tot vorige week vrijdag is door 1,06 miljoen boeren 6,43 miljoen paddy gehypothekeerd. Via de BAAC is 107 miljard baht uitbetaald. De bank verwacht dat van de hoofdoogst uiteindelijk tot de einddatum van 29 febuiari 7,5 miljoen ton wordt aangeboden. De regering heeft besloten het systeem ook te laten gelden voor de tweede oogst, die in maart begint.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Nieuws uit Thailand – 22 februari”

 1. hans zegt op

  Dick, ik denk dat als je een beetje nadenkt het antwoord op de mulitple -choice vraag vrij eenvoudig is.

  • cor verhoef zegt op

   Jammer dat het goede antwoord er niet tussen staat. Zouden deze testschrijvers niet weten dat elke tiener, waar ook ter wereld zich, op gezette tijden, helemaal scheel masturbeert?

  • dick van der lugt zegt op

   Ik heb ooit een voorlichtingsboekje gehad dat als advies gaf: een koude douche nemen. Dat helpt ter onderdrukking van de seksuele drift.

   • cor verhoef zegt op

    Dick, vind hier maar eens een koude douche 😉

    • hans zegt op

     Ben ik nu zo slim, of zijn jullie beiden nu zo dom zou ene van Gaal zeggen.

     Vergeve mijn lompheid, maar in een vlaag van verstandsverbijstering mijnerzijds meende ik toch dat antwoord D, tot het gewenste resultaat zou kunnen leiden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website