Prae Wa Zijdefestival in Kalasin

Door Gringo
Geplaatst in Evenementen en festivals, Thailand tips
Tags:
24 februari 2012

Kalasin, een provincie in het Noordoosten van Thailand, is nu niet de meest bekende provincie. Ingeklemd tussen 6 andere provincies is het een overwegend agrarisch gebied met circa 1 miljoen inwoners. Kleefrijst, cassava en suikerriet zijn wel de belangrijkste landbouwproducten en – net als de omringende provincies – behoort Kalasin tot het armste gedeelte van Thailand.

Toch heeft Kalasin voor de rondreizende toerist wel wat te bieden. Het is een heuvelachtige provincie met enkele nationale parken, die een bezoek waard zijn vanwege spectaculaire watervallen, prachtige bloemen en planten en een bescheiden aanbod van wilde dieren. In Kalasin zijn ook veel fossielen van dinosaurussen aangetroffen.

Eens per jaar staan echter de schijnwerpers gericht op deze provincie tijdens het  Prae Wa Zijdefestival, dat dit jaar van 26 februari tot 7 maart wordt gehouden. Het centrum van dit festival is het redelijk luxueuze Rim Pao Hotel, maar ook de stad Kalasin schenkt aandacht aan het grootste culturele festival in de provincie. Het festival wordt geopend met een grootse ceremonie, gevolgd door een spectaculaire optocht.

Prae Wa zijde – de koningin van de zijde – met ingewikkelde en kleurrijke patronen is de specialiteit van Kalasin. De stof, “Lai Lak” met traditionele patronen en “Lai Theap” met een streepjespatroon, wordt hoofdzakelijk geweven door afstammelingen van Phu Thai kolonisten, ooit gemigreerd vanuit Vietnam.

Belangrijkste deel van het Festival is vanzelfsprekend een beurs, waar talloze stands hun producten als zijden stof en zijden kleding aanbieden. Tijdens deze feestdagen zijn er volop activiteiten, die de zijde verder moeten promoten, zoals een etalagewedstrijd voor winkels met zijde als hoofdthema, een wedstrijd voor het mooiste kledingstuk in Prae Wa zijde en een danswedstrijd voor paren in zijden kleding.

Een mooie gelegenheid om deze provincie in uw reisschema op te nemen en kennis te maken met weer een stukje onbekend Thailand.

1 reactie op “Prae Wa Zijdefestival in Kalasin”

  1. Trienekens zegt op

    Goed tip dank je wel bij het volgende bezoek aan tl zal ik hier zeker rekening mee houden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website