Als u een regelmatige lezer van Thailandblog bent, dan weet u meer van de Thaise geschiedenis dan de gemiddelde Thai. Bent u het daarmee eens?

Lees verder…

Wij wensen alle lezers van Thailandblog een prettige jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2017.

Lees verder…

Lezersinzending: Een optimistische afsluiting van het jaar

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags:
31 december 2016

Er zijn gelukkig toch wel wat positieve ontwikkelingen in Thailand te melden. Dat meen ik althans te constateren aan de hand van wat persoonlijke waarnemingen.

Lees verder…

De nieuwe koning van Thailand: Maha Vajiralongkorn

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
31 december 2016

Sinds 1 december 2016 is kroonprins Maha Vajiralongkorn formeel tot troonopvolger aangetreden. Daarmee is hij de 10e koning van het Chakri dynastie. Na de rouwperiode van 1 jaar voor overleden koning Bhumibol zal de feestelijke kroning plaatsvinden.

Lees verder…

De KLM Werelddeal weken zijn van start gegaan. Tot en met 20 januari 2017 kunnen vliegtickets met korting worden geboekt. In totaal zijn meer dan honderd bestemmingen afgeprijsd, waaronder Bangkok. Een ticket boek je al v.a. € 548,-

Lees verder…

Het gemeentebestuur in de City Hall heeft een Salomo’s beslissing genomen over de oudejaarsviering. Op aangepaste wijze zal dat gevierd gaan worden in de Naklua “Walking street”.

Lees verder…

Gerenoveerde verbindingsweg in Pattaya Oost

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
30 december 2016

In Pattaya oost (the darkside) is op een fantastische manier een verbindingsweg gerenoveerd, de Soi 9. Deze weg verbindt de Soi Nongkraborg (nr.89) met de Nern Plawaan Rd. (nr.53) en halverwege bij de Wat Kao Sao Thong met de Khao Talo, waar het bekende Nederlandse restaurant Pepper and Salt van Eddy ligt.

Lees verder…

Over ruim een dag gaat in 69 provincies het nieuwe minimum dagloon in. Het minimum dagloon in Thailand gaat in dan na vier jaar met 5, 8 of 10 baht omhoog. Deskundigen wijzen er op dat de magere verhoging op de lange termijn alleen maar negatieve gevolgen heeft. Werkenden zijn vooral teleurgesteld en gefrustreerd over de beperkte loonstijging.

Lees verder…

Insecten eten in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond, Eten en drinken
Tags: ,
30 december 2016

Volgens een recent rapport van de Verenigde Naties zijn er meer dan 1900 eetbare insectensoorten op aarde die bij 80 procent van de volken op deze planeet in een normaal voedingspatroon passen. Twee miljard mensen eten regelmatig insecten, variërend van mieren tot vogelspinnen, zowel rauw, gekookt of op een andere manier bereid.

Lees verder…

In oktober heb ik in 4 weken tijd heel erg genoten van een rondreis door het prachtige Thailand! Uitgerekend de laatste avond, ben ik op Koh San Road een hele leuke Thaise jongen tegen gekomen (ik ben gay).

Lees verder…

Lezersvraag: Bedrijf in Pattaya gezocht voor zoutwater chlorinator zwembad

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 december 2016

Wie weet een betrouwbaar bedrijf in Pattaya dat in mijn zwembad een goede zoutwater chlorinator kan installeren? En met welk merk chlorinator hebben jullie goede ervaringen?

Lees verder…

Duizenden Facebook-gebruikers zijn dinsdagavond geschrokken van de ‘Facebook veiligheidscheck’ die door nepnieuws werd geactiveerd. Een reeks berichten over een bomexplosie in Bangkok zorgde ervoor dat de functie aanging.

Lees verder…

Ben je boven de vijftig, dan is gezonde voeding natuurlijk belangrijk. Maar bij het ouder worden gaat de stofwisseling op een lager pitje branden. Hierdoor is steeds minder energie uit de voeding nodig. Geen wonder dus dat de eetlust bij het ouder worden vaak afneemt. De behoefte aan vitamines en mineralen is echter hetzelfde, soms zelfs hoger.

Lees verder…

In 2018 moet hij open gaan: een voetgangersbrug met een park over de Chao Phraya. Het wegdek van de brug ligt er al want dat was oorspronkelijk bedoeld voor een railverbinding, die niet is doorgegaan.

Lees verder…

Het is de plaag van de laatste tijd: nepnieuws. Nu lijkt ook Thailand met dit fenomeen te maken te hebben. Zo werd de Facebook veiligheidscheck dinsdag door nepnieuws geactiveerd. Een reeks berichten over een explosie in Bangkok zorgde ervoor dat de functie aanging.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website