Beste lezers,

In oktober heb ik in 4 weken tijd heel erg genoten van een rondreis door het prachtige Thailand! Uitgerekend de laatste avond, ben ik op Koh San Road een hele leuke Thaise jongen tegen gekomen (ik ben gay).

Nadat we telefoonnummers hadden uitgewisseld ben ik naar mijn hotel gegaan om te slapen. Voordat ik wilde slapen hebben we wat sms berichten heen en weer gestuurd en afgesproken dat hij nog even langs zou komen.

De jongen heeft mij opgehaald en ben mee naar zijn appartement gegaan…. We hebben daar een hele leuke maar korte nacht gehad want de volgende dag moest ik weer naar NL. Toen ik weer in NL was vroeg hij of ik wat geld over wilde maken want hij kwam deze maand te kort. Ik heb gezegd dat ik voor hem 1x een uitzondering maak en heb hem 5000 baht betaald.

Ik ben nu ondertussen 6 weken terug in NL en ondanks dat ik hem maar 4 uurtjes gezien heb in Thailand is er geen uur voorbij gegaan dat ik niet aan hem denk (L). We skypen 5x per week ongeveer een uur lang. Hij zegt telkens dat hij me mist en dat hij trouw aan me is, maar ik moet wel zelf vragen om te skypen. Daar komt hij niet zelf mee. Ook hebben we de afspraak voor het slapen gaan even 5 min te Skypen. Helaas is het in zijn weekend 2 dagen op rij voor gekomen dat hij niets liet weten en als ik hem belde niet opnam maar wel online was. De volgende dag kwam hij met een smoes dat hij ziek was.

Verder is het een 23 jarige knappe Thai. Op het moment heeft hij een fulltime baan 48 uur bij een hotel, maar hij wil daar graag weg omdat hij gestudeerd heeft voor steward en nu te hard moet werken en te weinig betaald krijgt 20.000 baht p.m.

Hij wil graag naar NL komen maar hij heeft daarvoor geen geld. Ik zou dan de ticket visa etc. moeten betalen. Verder wil hij (omdat hij er dan toch is graag naar Parijs, Berlijn en Londen). Ik heb een goede baan en ik kan dat voor ons beide gemakkelijk betalen.

Nadat ik verschillende berichten hier op het forum heb gelezen heb ik toch aangegeven dat ik daarover twijfel omdat ik dan nog niet zeker weet of hij voor mij of voor een gratis vakantie naar NL komt. Of mag ik dat niet denken?

Ik heb nu een ticket geboekt en ga hem over drie dagen opzoeken in Thailand. Hij vindt het leuk dat ik kom en heeft 1 week helemaal vrij gepakt. Hij komt me ophalen op het vliegveld. Nu wil hij die week dat hij vrij heeft rust en dus graag naar Bali. Op het moment dat ik vroeg wie dat gaat betalen begon hij ondeugend te lachen. Ik heb aangegeven dat we eerst even de situatie moeten afwachten omdat we elkaar tenslotte nog maar 4 uur gezien hebben.

Ik ben verliefd maar hij voelt nog geen liefde voor mij (logisch aangezien we 4 uur bij elkaar geweest zijn).

Wat zouden jullie doen in deze situatie?  Hoe kan ik ontdekken dat hij niet op mijn geld of “luxe” uit is?

Groeten,

Bram


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

35 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik ontdekken of deze Thaise jongen niet op mijn geld of “luxe” uit is?”

 1. Khun Peter zegt op

  Bij dit soort vragen denk ik altijd dat iemand de waarheid niet wil horen. Als je een goede baan hebt, ben je intelligent genoeg om te begrijpen dat deze Thaise jongen een sponsor zoekt in ruil voor seks en genegenheid. Zelf wil je kennelijk die harde werkelijkheid zoveel mogelijk van je afhouden en er een (westers) romantisch verhaal van maken.

  Als je genoeg geld hebt, zorg dan dat je een leuke tijd met hem hebt. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. En verwacht verder niets van, dan kan het alleen maar meevallen.

 2. Tino Kuis zegt op

  Ook in Europa was (en is het nog een beetje) het heel gebruikelijk dat een relatie veel met geld te maken had. Een man trouwt een rijke vrouw of omgekeerd waarbij de rijkaard vaak de meest verliefde persoon was. Dat de ander vooral uit was op zijn of haar geld werd als vanzelfsprekend ingecalculeerd. Dat komt nog veel in Thailand voor. Of dat bij jullie zo is weet ik niet en ik weet ook niet hoe je er achter komt. Dat zal de tijd moeten leren.

  Ga lekker samen met hem op stap waarbij jij (bijna) alles betaalt en waarbij jij dus ook de financiele grenzen (wel of geen Bali, Chiang Mai is ook heel mooi) bepaalt. Los daarvan zou ik niets geven.

  Laat het initiatief tot contact meer aan hem over hoewel dat moeilijk is als je tot over je oren verliefd bent.

  In de loop van de tijd wordt alles duidelijker.

 3. chris de boer zegt op

  Iemand die voor hij jou kende met 20.000 Baht per maand kon rondkomen, kan dat ook nu hij jou kent. Er is immers geen reden om nu veel meer geld te besteden na een nachtje flirten. Alle vragen over extra geld zou ik afwimpelen. Een andere mogelijkheid is om precies te vragen wie hij dan wel moet betalen en – als je dat wilt – aanbieden de rekening rechtstreeks voor hem te betalen. (bv voor een ziekenhuis waar een van zijn familieleden wordt verpleegd, of de creditcard maatschappij of ene vriend waar hij schulden hefet). Als hij dat categorisch afwijst moet er niet 1 belletje maar alle bellen gaan rinkelen.

 4. john mak zegt op

  Bram denk goed na wat je gaat doen als ik dit zo lees dan heb ik sterk het gevoel dat het alleen om hem gaat en niet om jou.

  Vakantie met rust kun je ook uitstekend vinden in Thailand en daar hoef je niet voor naar Bali te gaan.

  Een salaris van 20.000 Bath is in Thailand echt niet zo slecht betaald hoor.

  En dan nu al de uitspraak dat hij als hij in Nederland is ook nog naar Parijs, Berlijn en Londen wil zegt al genoeg, jij betaald en hij wil genieten.

  Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

  Ik zelf heb deze ervaring met een Thaise dame gehad.

  • thailand John zegt op

   Beste Bram

   Een salaris van 20.000 bath is heel goed, de meeste verdienen een stuk minder.Dus daar moet hij mee rond kunnen komen met wat passen en meten. Ik zou hem geen geld sturen en zoals al gezegd is meer aan hem over te laten om contact op te nemen.Hij heeft gegarandeerd meerdere sponsers. Als hij nu al begind met vragen van geld en zijn eisen voor als hij naar nederland kan komen. Vraag hem dan of hij daar genoeg geld voor heeft. ja sorry dan is hij daar het meest in ge-intreseerd. Wees voorzichtig anders is de teleurstelling groot. Stop er gewoon mee het is een geldwolf en een gelukzoeker meer niet.Jij bent alleen goed voor de muntjes.Dus wees wijs en doe wat met al deze mededelingen en adviezen die je krijg.

 5. phet zegt op

  Beste Bram, mijn thaise man heeft jaren geleden zijn eigen ticket naar Nederland betaald. Ik had aangegeven omdat niet meer te doen na 2 dure mislukkingen. Hij kon dat goed begrijpen en betaalde zijn eigen ticket.
  Ik hoef gelukkig ook nooit geld voor de familie te doneren.
  We zijn inmiddels al zo’n 12 jaar heel gelukkig.

 6. BOUDEWIJN zegt op

  het gaat altijd om geld ,eerst 5000 bath en de volgende keer meer en meer tot dat je niet meer betaald en dan nemen ze gewoon iemand anders die wel betaald en zo blijft het duren
  toeristen zijn gemakkelijk te verleiden

 7. robert zegt op

  Hallo Bram, denk nu eens goed na, je kent hem 4 uur en dan al meteen alles betaken, Bali, Parijs, Berlijn en wat nog meer zal volgen. Dit is Thailand en gelukkig heb ik een Nederlandse partner en ben daar gelukkig mee maar zou nooit in dit sort verhalen trap pen. Pas op, dat is het enige wat ik wil zeggen en trap er niet in.

 8. jean zegt op

  hi,
  waarschijnlijk was dit een van je eerste reizen naar thailand
  en heb je er van genoten,
  de laatste avond iemand tegen komen is altyd leuk, en spannend.
  Ik ben een ‘ervaren thailandreizegier’, (ikkom er toch al 15 jaar, de laatste 5 jaar, 5 x per jaar.
  ik heb er ook liefjes gehad, sommige leuk, en ‘echt’, sommige meer ‘moneyliefjes, ik heb toch mijn bedenkingen met hetgeen jou is overkomen,
  hals overkop verliefd worden, de laatste nacht, is mogelijk.
  maar ik denk, dat die jongen met zijn 20.000 toch al een mooi salaris heeft, je de eerste keren al 5000 bth bijvraagt, dit wel erg snel is,
  mijn huidige vriend die ik al 4 jaar ken, heeft de eerste keren geen geld gevraagd, en niks laten opsturen.
  daar was hij te trots voor, (hij wilde zich nml niet laten kennen als moneyboy)
  Ik heb hem gedurende een jaar, enekel keren weest opzoeken, en ondertussen leeden we elkaar beter kennen.
  hij verdiende geen 20000 bth, maar stukken minder.
  de tweede keer, nam ik hem mee ergens anders op reis, hij wou zelf bijbetalen, maar had de moegelijkheid niet,
  toen heb ik hem, ‘getrakeerd’.
  nu enkele jaren verder, help en steun ik hem soms.
  Hij heeft zijn leven geuprgrated, en door mij ook een betere job gevonden..
  zijn salaris groeit beetje bij beetje,
  en wanneer we samen vakantie nemen, betaal ik wel.
  Maar toch houd hij eraan om naar zijn kunnen, wat bij te dragen.
  Wat ik dan wel aanvaard om zijn trots niet te kwetsen,
  maar hem dit dan achteraf wel via, een geschenkje of een bijdrage voor zijn huur hem wel teruggeef..
  Enfin, wat ik je wilde vertellen,
  van iemand die je na een eerste nacht, geld wil, en luxe reizen, ….. daar heb ik toch mijn twijfels over..
  Z

 9. paul zegt op

  ik heb het zelfde meegemaakt. ik kwam jaren in thailand met het voornemen niet verliefd te worden. en dat is mij jaren gelukt tot dat ik in 2010 terug ging en hopenloos verliefd werd. je kunt dat niet tegen houden dat gebeurt. hij was wondermooi de mooiste jongen die ik al had tegen gekomen. en sexueel was het geweldig.5 jaar heeft dat geduurd ik gaf hem af en toe wat geld. ik kocht hem een nieuwe brommer. nieuwe tv een nieuwe airco voor op zijn appartementje.totdat ik zelf kanker kreeg(gelukkig allemaal weer in orde) en kon twee jaar niet meer naar thailand gaan. en op een goeie dag(ik vermoede al iets hoor) belt hij mij dat hij iemand anders had en hij was er echt verliefd op. een duitser en hij ging er mee trouwen en bij hem gaan wonen in duitsland. dus beste bram kijk uit hoor wat in veel gevallen is het vraag en aanbod in thailand maar als je je rug gekeerd hebt en je gaat terug naar huis dan vinden ze wel iemand anders. want ze zijn in het algemeen er op uit om iemand te vinden met veel geld en voor hem zelf of voor zijn familie. ik zeg niet dat die jongen zo is maar ik nu ik je ber heb gelezen voel ik hetzelfde wat ik heb meegemaakt. ik heb er heel lang veel pijn van gehad en eigenlijk ben ik er nog niet van af. niet hetgeen ik hem allemaal gegeven daar heb ik geen spijt van maar ik was er stapelverliefd op. dus bram voorzichtig want ze kunnen iemand zijn hart breken. ik hoop dat ik je een klein beetje info heb gegeven je doet er mee wat je wilt ik ken jou situatie niet. groetjes paul

 10. San zegt op

  Lieve Bram,
  als je verliefd bent,doe je rare dingen
  Ik ben elk jaar in Thailand en Laos
  Ik ken deze “relaties”
  Ik ben nooit enige serieuze relatie aangegaan
  Het loopt nooit goed af
  Door ervaringen van anderen leer ik
  Ook van collegae en vrienden die een jongen en een meisje
  naar Nederland haalden,na veel gedoe met verblijf,is het fout gegaan
  en heel veel ellende
  Er is heel veel geld mee gemoeid geweest
  In sommige gevallen waar het goed bleek te gaan,ging de Thaise partner met een ander vandoor
  Als je een relatie aangaat,weet je niet of hij trouw is
  Bovendien : een relatie met zo een jongen is een relatie aangaan met de familie
  wat geld gaat kosten(helpen,naar Nederland halen,enz)
  Eenmaal in Nederland moet er ook rekening gehouden worden met een andere cultuur
  Na verliefdheid komt de keiharde werkelijkheid
  Het klinkt allemaal heel negatief, maar je bent gewaarschuwd!
  Mijn advies:geniet,maar ga GEEN relatie aan en zeker niet in Nederland

 11. Antonio zegt op

  Ik denk dat veel bezoekers hier op de forum, je wel de plekken kunnen noemen waar men erg bedreven is in het vinden van een “slachtoffer” en helaas past je verhaal hier aardig in, er zijn zo veel red flags in je verhaal dat als je Niet verlieft zou zijn, en het als een normale zakelijk transactie zou zie al lang afgehaakt zou was.

  Als je wat vaker op dit soort uitgaansgelegenheden komt dan zul je merken dat er elke keer als je daar komt wel iemand is die met je wil aanhaken, en er zullen best wel een paar eerlijke tussen zitten, maar de meeste hebben een rugzak met ellende die jij niet wilt dragen.

 12. Joop zegt op

  Doe niet zo moeilijk. Je hebt een goed inkomen en je bent dol op die jongen. Tuurlijl moet jij betalen. Geen probleem, je bebt genoeg
  Geniet van het leven en laat je boy precies weten hoe ver je kan/wil gaan.

 13. Nico zegt op

  Beste Bram,

  Er zijn diverse dating site’s, hier vindt je ook heel veel leuke Thai’s, die echt op zoek zijn naar een relatie.
  Ga met een aantal via Skype gesprekken aan, dan vallen er vanzelf wel een paar af en uiteindelijk blijven er twee over. Daarna ga je op vakantie naar Thailand en breng samen met de eerste een weekje door ergens ver van zijn adres, dit doe je ook met die andere, na een weekje weet je wel met wie het “klikte” en dan ga je de 3e week nog een weekje weer ergens anders naar toe. Zo zie je wat van Thailand en heb je een fijne vakantie.

  Hierbij nog een tip; Via de website AirAsiaGo.com kan je heel goedkoop een vlucht + hotel boeken.
  Dus eerst aankomen in Bangkok en daarna samen “ergens” naar toe. Via Skype wordt er wel een voorstel gedaan, is dit buiten Thailand, kappen die handel, deze wil alleen maar profiteren.
  Huur ter plaatse een scooter en ga er samen op uit, maar let op; GEEF NOOIT JE PASPOORT AF
  met 5.000 Bhat cash zijn ze ook tevreden.

  Groetjes Nico

 14. Harold zegt op

  Een fulltime baan bij en hotel voor 20000 bath, dan heeft hij een aardige functie. En dan nu in deze periode zomaar een weekje vrij nemen ?

  Al ben je plotsklaps.verliefd, toch is het een kwestie van opbouwen, zeker met een thai en niet alleen door de geldbuidel open te trekken.

  Voorgaande schrijvers geven geode tips.

 15. san meeus zegt op

  Het spijt me dit te zeggen, maar ik ben 2x verliefd geweest op een Sri Lankaan. 2 keer er volledig ingetuimeld want ze kunnen zo goed liegen. Het is 99% te doen voor geld en/of een luxueuzer leven en/of visum. Vroeg of laat vragen ze om geld (bij jou wel al héél snel). Ik wens je veel succes maar wees voorzichtig en als het geen echte liefde is…wat is dat dan waard?. Gr. San

 16. Alex zegt op

  Beste Bram, ik ben ook gay en woon al 10 jaar samen met een Thaise jongen. Maar wij hebben elkaar niet op straat, in de bar of op het strand ontmoet… ik ontmoette hem in zijn werk, hij had een full time job.
  Ook was straal verliefd, maar hij heeft mij nog nooit om een bath gevraagd. Wij houden zielsveel van elkaar, zelfs na 10 jaar! Ik ken zijn hele familie en hij de mijne.
  Een salaris van 20.000 bath is erg veel, heel erg veel. Het minimum salaris is 7000 bath per maand voor 6 dagen in de week werken. Een goede ober in upclassed restaurant verdient 9 tot max. 12.000 bath, ook een supervisor. Een echte manager met eindverantwoording verdient rond de 20.000 bath!
  En als jij hier bent even naar Bali vliegen voor zijn rust?
  Er zijn in Thailand prachtige eilanden! Ga naar Koh Samet of Koh Chang 4-6 uur met een airco taxi vanaf Bangkok…
  Ik denk dat je tegen een leuke mooie jongen aangelopen bent, maar wel een 100% money boy! Dat blijkt uit alles.
  Het gaat er niet om of jij het makkelijk kunt missen, maar of zijn gevoelens oprecht voor jou zijn of alleen voor je portemonnee. Ik vrees het laatste…
  Er zijn er velen je al voorgegaan. Ik heb mazzel gehad en leef al 10 jaar gelukkig in Thailand, samen met mijn Thaise partner. Ik gun jou hetzelfde, maar kijk heel goed de kat uit de boom, en wees bij voorbaat achterdochtig, dat voorkomt grote teleurstelling en veel pijn!
  Fijne vakantie als je in Thailand en veel plezier met je vriendje…
  Groet, Alex

 17. Henk zegt op

  Ben Ook in een dergelijke situatie geweest , het is makkelijk om verliefd te worden op de Thais, ze zijn zo aantrekkelijk ! , maar uiteindelijk weet Je Ook het antwoord op de vragen die Je stelt

 18. Jos zegt op

  Bram, het antwoord op jou vraag “Hoe kan ik ontdekken dat hij niet op mijn geld of “luxe” uit is?” is heel simpel. Maak geen geld over en see what happens.

  Komen er zielige verhalen om toch geld los te peuteren dan weet je hoe laat het is.
  Zijn moeder is overleden, zijn vader heeft kanker, zijn broer heeft een auto ongeluk gehad, je kan het zo gek niet verzinnen.

  20.000 Baht per maand is een mooi salaris, hij heeft een vaste baan en een goede opleiding. Geen redenen om geld te vragen.

 19. Stefano zegt op

  Hi Bram,
  Normaal reageer ik nooit op vragen maar dit is echt te hilarisch. Ik zou zeggen wake up!!! Of op zijn minst open your eyes… Ik kan gewoon niet geloven wat ik lees in jouw verhaal. In het beste geval kan hij verliefd zijn op je geld, maar toch niet op jouw mooie ogen of jouw jeugdige leeftijd. By the way de prijs voor een nacht is 500 bath bij mannen, de 5000 bath die jij betaald hebt is wel erg genereus. Als jouw dat een goed gevoel geeft is dat geen probleem maar ik weet wel beter na 10 jaar thailand.
  Ik weet het wel, ze zijn zo lief en ze weten perfect wat te zeggen en op een hele zoete manier.
  Probeer eens 1 jaar geen geld te geven, eens kijken of hij jou nog contacteert en of hij verliefd wordt…
  Succes

 20. Jan S zegt op

  Natuurlijk weet je al dat bovenvermelde schrijvers allemaal gelijk hebben. Het probleem is dat je verliefd bent en liefde is blind.

 21. Stefaan zegt op

  Had je die eerste 5000 Bath niet betaald … dan had je nu al wat beter kunnen antwoorden op je vraag.

  Mijn standpunt over geld en een relatie (voor huwelijk of samenwonen) : geef geen geld … en je relatie zal helder zijn.

  Geniet van je verliefdheid. Maar verlies je hoofd en geld niet.

 22. John Chiang rai zegt op

  Je kunt een keertje misschien een uitzondering maken,en hem de gevraagde 5000 Bath geven,en meteen zeggen dat je het zelf ook niet breed hebt. Je zou bijv.ook al is het misschien niet de waarheid, kunnen zeggen,dat je zelf ook hoge kosten hebt voor jou levensonderhoud. Gaat hij dan nog verder met bedelen,ondanks zijn inkomen van 20.000 Bath,wat voor Thai begrippen niet het slechtste is,dan is hij hoogstwaarschijnlijk meer aan jou geld geintresseerd,als aan een werkelijke liefdes relatie. Ik zou hier erg oppassen,omdat velen zowel man,als ook vrouw precies weten hoe ze je bespelen moeten. In zo’n geval kun je beter stoppen,en de reeds betaalde 5000 Bath als lesgeld zien. In vergelijk wat vele anderen reeds hebben mee gemaakt,is dit nog een koopje.

 23. Wim zegt op

  Gaan genieten maar geldbeugel dichthouden, ware aard zal dan wel bovenkomen. Zomaar weekje verlof nemen in Thailand is niet simpel dus wat klopt er aan zijn “job verhaal”. Hoe zou hij dan nog aan zijn verlof komen zonder jobverlies om eventjes te touren in Europa (op uw kosten). Met een loon van 20.000bath zouden er veel Thai zeer gelukkig zijn……

 24. Jan Hoekstra zegt op

  Wat is iedereen negatief hier. Ik woon hier 12 jaar en misschien heb je geluk gehad die dag en is het de ware. 5000 baht een keer geholpen stelt natuurlijk niets voor als hij jou had willen gebruiken had hij wel meer gevraagd.

  Mijn advies is, kom gewoon eerst eens terug voor twee weken en kijk eens hoe het dan gaat tussen jullie. Als jij boven de 50 bent en niet op George Clooney lijkt en hij is een jonge god van 23 dan draait het vaak om de bahtjes. Gewoon aanhouden via Skype en kom gewoon eens terug en als het dan klikt dan kun je hem Nederland laten zien.

 25. Fransamsterdam zegt op

  Deze jongen is vast niet uit op uw geld, maar op sociale zekerheid en geborgenheid zonder financiële problemen, voor kortere of langere tijd. En aangezien u dat makkelijk kunt bekostigen is dat voor u geen enkel probleem, in zijn ogen.
  Een reis naar Bali, en uitstapjes naar Londen, Parijs en Berlijn, zitten er niet in van wat er van zijn 20.000 Baht per maand gespaard wordt, zeker niet als er nu al tekorten zijn, dus wie dat gaat betalen is helder.
  U moet het zien als de leukste betaalde liefde in uw leven, en als u met hem op stap gaat gewoon alle kosten betalen plus minimaal zijn gederfde inkomen plus nog een vergoeding voor zijn ‘gezelschap’.
  Als u hier goede en duidelijke afspraken met hem over maakt staat niets een eeuwigdurende relatie in de weg.
  Als dit u tegen de Hollandse inborst stuit, bent u in het verkeerde land terecht gekomen.
  En stop nou eens met dat overmatig skypen.

  • Leo Th. zegt op

   Ben het helemaal eens met Frans. Links om of rechts om, het kost altijd geld, ongeacht of het nu om een jongen dan een meisje gaat. Geniet ervan als je het kan missen en beide partijen zijn happy. Een ongelijkwaardige relatie, zoals in dit geval, impliceert sowieso dat er geen sprake van ‘ware liefde’ kan zijn maar wat maakt dat uit zolang jij/jullie het samen leuk hebben. Wees praktisch, leuke dingen kosten meestal geld en gelukkig kan jijzelf bepalen tot hoever jij je beurs open trekt. Maar vergeet niet dat alleen de zon voor niets schijnt en dat geldt zeker voor Thailand. Enjoy your LIFE!

 26. NicoB zegt op

  Beste Bram, je vragen kunnen eenvoudig beantwoord worden, eigenlijk geef je zelf de antwoorden al in de door jou genoemde feiten.
  Hoe kan ik ontdekken dat hij niet op mijn geld of “luxe” uit is?
  Da’s eenvoudig, jij betaald die luxe niet, dan blijkt wel of het om jou gaat of om je geld en luxe. Dat het om je geld en luxe gaat moet je al wel duidelijk zijn, ten eerste, hij vroeg je al om geld, ten tweede, hij vraagt je om luxe, Bali, Berlijn, Parijs en Londen, goeiemorgen zou ik zeggen, wordt wakker. Deze vraag is hiermee afdoende beantwoord.
  Wat zouden jullie doen in deze situatie? Als je dan echt verliefd bent, probeer het uit, waarom niet, kan zeer leerzaam voor je zijn en leuk tegelijk. Zie wat je tegen komt, maar beslist geen geld en geen luxe geven, als de ander niet in jou investeert, is het zinloos in hem te investeren en daarmee bedoelik niet alleen financieel.
  Gezien je gehele verhaal zou ik er al direct niet meer in investeren, er is beter te krijg.
  Succes.
  NicoB

 27. David Diamant zegt op

  Als deze jongen na een eerste romantische ontmoeting van 4 uur 5.000 THB vangt, in het weekend online is, maar zelf niet naar jou toe Skypet, en beweert 20.000 THB te verdienen in de hotelsector … Mijn rekensommetje en eerste indruk is dan gauw gemaakt. En verliefd worden op een moneyboy, is narigheid met een garantie er op zoeken.
  Ga er lekker heen en beleef je romantiek, wetende dat je die zelf betaalt en je dan ook alles zelf bepaalt.
  Succes!

 28. cindy zegt op

  lieve bram.
  open je ogen en niet je knip of rits…
  je wordt giga in de maling genomen.
  xxx cin

 29. Hans Struijlaart zegt op

  Wat een hoop reacties. Het is natuurlijk weer het bekende verhaal.
  Oudere man (ik neem aan dat je een stuk ouder bent dan 23 jaar) ontmoet knappe sexy vrouw of man.
  Oudere man wordt verliefd tot over zijn oren (na 4 uur?) en wordt volledig uitgekleed (financieel gezien dan).
  Oudere man heeft dat zelf niet door of ziet dat anders, maar leeft in de veronderstelling dat het de Thaise man niet alleen om het geld te doen is. Heel naïef natuurlijk, maar zo gaan de meeste mannen ermee om. In dit verhaal ben ik eigenlijk niet zo gecharmeerd op de manier waarop de 23 jarige Thaise “loverboy” jou een oor probeert aan te naaien. Hij heeft een 2x modaal inkomen voor Thaise begrippen. Dus beslist niet arm.
  En na 4 uur seks met hem denk je dat je verliefd op hem bent? Je bent zo stom om hem 5000 bath op te sturen als uitzondering. Voor wat? 4 uur seks en een beetje genegenheid. Daar betaal je normaal gesproken 1000 bath voor in Thailand. Maar die jongen proeft gewoon dat hij beet heeft en er veel meer uit te halen is nu jij die 5000 bath hebt overgemaakt. (Op zich best wel een dure wip 5000 bath in Thailand voor 4 uur). En daar is hij nu ook duidelijk mee bezig. En neem maar van mij aan dat hij geen enkele verliefdheid naar jou voelt, maar waarschijnlijk meer van dit soort vriendjes er op na houdt.
  Jij gaat binnenkort naar Thailand om hem te ontmoeten, hij zoekt rust en wil naar Bali alsof je in Thailand je rust niet kan vinden. En daarna wil hij dat je hem financiert voor een prachtige en peperdure Europatrip naar Parijs, Berlijn en Londen, wat je waarschijnlijk heel veel geld gaat kosten. Zo rond de 10.000 euro of meer. Na 20 jaar Thailand durf ik gerust te zeggen stop met skypen en wacht op zijn initiatief. Als hij dan niet meer reageert dan weet je genoeg. Vertel hem dat je graag 1 week wil doorbrengen met hem om hem beter te leren kennen in Thailand, maar niet in Bali want je kent Thailand nauwelijks. En vertel hem ook dat je voor deze week met hem samen niet meer dan 10.000 of 15,000 bath wil uitgeven aan hem, omdat hij zelf genoeg verdiend. En dan ben ik heel erg benieuwd hoe hij daar op gaat reageren.
  Ik weet het antwoord al, maar dat moet je zelf gaan ervaren.
  Succes, maar zelf denk ik dat dit het niet gaat worden, maar dat moet je zelf gaan ervaren.
  Hans

 30. Rob V. zegt op

  Ik heb nog geen vijf minuten met mijn lief gesproken toen zij mij voor het eerst aansprak. Gewoon een kort, leuk gesprekje, en heb haar daar naar niet meer kunnen spreken. Terug in Nederland pakte ik mijn lijstje met e-mail adressen. Ik had diverse mail/msn contacten opgedaan zonder verdere bedoelingen, gewoon leuke gesprekken voeren met mensen uit allerlei landen. Maar tussen mij en haar was het meer dan leuk om te chatten. De vonk vloog over. Zij kon niet wachten om met mij te chatten en cammen en ik met haar. Het eerste wat ik deed en wat zij deed was om uit werk vandaan op MSN of Skype te gaan en uren te kletsen. Of na een chat sessie even later op een vrije dag weer te bellen. De lol, de pret, de spetters, de warmte, de vreugde in de ander zijn/haar ogen, dat is gewoon verslavend. De afstand en het tijdsverschil is dan al hinderlijk genoeg, dus dat je niet kunt wachten om binnen die beperkingen elkaar toch zoveel mogelijk te zien lijkt mij niet meer dan logisch. Als je mij verteld dat iemand wél online is niet wil chatten of cammen dan is dat vreemd. Kan een keertje gebeuren, iemand kan even druk zijn, bijvoorbeeld toch een spannende film afkijken of een huishoudelijke taak afmaken (al lieten we vaak de camera openstaan ook als we iets moesten doen). Dus ja, als jij geen prioriteit lijkt te zijn dan doet dat bij mij wel een alarmbel afgaan. Bewijst nog niet meteen dat het foute boel is, er kunnen redenen zijn dat iemand zich zo gedraagt, maar het zou bij mij wel een signaal te zijn.

  En geld? Om eerlijk te zijn schiet er dan door mijn hoofd “Thai en geld, daar gaan we weer met die vragen en verwijten, kom maar op met de stereotype beelden”. Een salaris van 20.000+ THB is beslist niet verkeerd, menig Thai moet het met heel veel minder doen. Je zult er geen luxe leventje van kunnen leven maar je kunt er de maand mee door komen, af en toe iets leuks doen en je geen zorgen hoeven maken of je wel genoeg geld hebt voor wat eten of vervoer te kunnen betalen. Mijn lief had een nog wat hoger salaris, zo’n 24.000-25.000 THB, soms 28.000 met overtime. Toch heb ik haar ook een paar keer wat geld gestuurd (zo’n 50 tot 100 euro per keer) in twee jaar tijd. O.a. om te helpen een eigen kamer te huren (dichter bij werk en geen cameragenoot is ook wel zo fijn als je intiem wilt zijn…). Een deel legde ze opzij om voor mij dingen te kopen, een deel omdat er weleens ongepland minder geld overbleef dan nodig. Maar vanaf dag 1 wist ze dat ik ook maar een simpel parttime baantje had en haar echt geen luxe kon bieden. Als jij duidelijk maakt dat je geen luxe kunt of wilt geven, dat je best eens wil bijspringen maar geen rare dingen doet zoals ‘100 euro zakgeld per maand’ , dat hij ook kon rond komen voordat jij in beeld kwam en dat hij dus voor het merendeel zichzelf nog steeds kan blijven onderhouden met zijn eigen inkomen, dan kom je er vast binnen enkele dagen tot weken achter of iemand jou als sponsor ziet of als liefdes partner. Natuurlijk moet een goede partner voor de andere zorgen, dus dat jij soms wat toestopt en wat vaker de rekening betaalt is niet meer dan logisch. Je kunt zelf wel aan voelen wat een beetje redelijke balans is. En zelfs als je onzeker bent of je te makkelijk of te moeilijk bent met geld uitgeven, onthoud dan simpelweg dat je nooit meer geld moet uitgeven dan dat je bereid bent om te verliezen. Of je dat geld nu in aan een relatie besteed of iets anders. Zelfs als de dingen dan anders lopen dan je zou wensen hoef je dan geen spijt te hebben en hebben jullie gewoon een leuke tijd samen gehad.

  En tot slot: communiceer. Blijf praten, dat is essentieel in elke relatie en misschien wel extra als de relatie op afstand is. Geniet, wees eerlijk naar elkaar toe en zoek elkaar weer snel op in Thailand. Breng samen de tijd door en zie hoe dat voelt. Als je niets overhaast te werk gaat dan zie je vanzelf wel waar het schip strand. Hoe het ook mag verlopen, ik wens je alle geluk toe, geniet van de vlinders in je buik, fantastisch, maar hou je hoofd er bij, dan komt het wel goed. Succes. 🙂

 31. Ellis zegt op

  Bram, Als je de bovenstaande reacties leest, tja……… Begin er inderdaad eens mee geen geld meer te sturen. Ben je in Thailand op bezoek, o.k. trakteer hem dan, maar betaal zeker niet alles. Hem naar Ned. halen ?? Hoe zie je dat, ga je hem dan onderhouden, sta je garant voor hem ??? Zorg jij voor zijn verzekering ??? Samen op vakantie naar Bali, voor de rust ????? Wij een Nederlands echtpaar 41 jaar gehuwd en de afgelopen 9 jaar wonende in Thailand, waren blij dat we weer terug in Thailand waren na een vakantie in het zeer drukke toeristische Bali en Bram ….. Ken je het liedje van ABBA Money, money, money. Let op Bram hier draait alles om geld en hoe naai ik een Farang (buitenlander). Als hij echt ook van jou houdt hoeft hij jou geld niet, hij heeft zelf tenslotte een inkomen, dat voor de levensstandaard hier in Thailand zeker niet slecht is.
  Denk over dit alles na, Gebruik je gezond verstand, neem de juiste beslissing en … geniet van het leven, succes.

 32. eduard zegt op

  Bram, ga er nu maar vanuit dat hij meerdere creditkaarthouders aan de hand heeft. Dat heeft bijna iedereen, man of vrouw.Zoal
  s jezelf zegt is het een mooie jongen en meldt zich niet bij jou op skype, zal ik nog maar eens 2 keer achter je oren krabben of je hem geld geeft. Heb er zat naar de haaien zien gaan, gevuld gekomen en platzak naar huis. Veel succes en wijsheid.

 33. DVW zegt op

  Bram Bram Bram …stel je maar eens voor dat jij aan iemand die je 4 uur kent , datgene zou vragen dat hij vraagt…alle schaamte voorbij.
  Zeg hem maar eens dat je speciaal voor hem naar Thailand komt en dat zijn aanwezigheid , hem te zien alleen al voor jou voldoende is.
  Vertel hem maar dat voor jou die reisjes nu niet hoeven mss in een later stadium wel maar het eerste jaar zeker niet . Je komt om bij hem te zijn in zijn land niet om ergens anders naar toe te gaan.
  Zijn reactie zal jou veel leren over zijn werkelijke bedoelingen , hoop dat je niet te veel hartzeer krijgt en wens jou toch veel geluk in 2017.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website