Het wordt de komende dagen kouder in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
28 december 2016

Het is winter in Thailand en dat zal men de komende dagen voelen. In het Noorden kan de temperatuur zakken tot 15 graden Celsius, in Bangkok en omgeving zal de thermometer ook andere waarden aangeven. De minimum temperatuur kan dalen tot 21 graden Celsius.

Een hogedruk gebied zorgt tot en met 31 december voor een koude periode met veel wind. De gemiddelde temperatuur zal zo’n 2-4 ° C dalen. In het zuiden moet men rekening houden met regen en in het uiterste zuiden met zware regenval, zo laat het Meteorological Department weten.

Een sterke wind zorgt voor hoge golven in de Golf van Thailand. Kleine boten kunnen beter de zee niet op gaan in de periode van 28 – 31 december.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Het wordt de komende dagen kouder in Thailand”

 1. Nelly zegt op

  Nou, van een temperatuursdaling van 2 tot 5 ° gaan we niet echt wakker liggen. Goedkoper voor de AC

 2. angelique zegt op

  De hilltribes zullen het helaas wel zwaarder krijgen, wij doen idd de aircon uit.
  Hilltribes etc zullen hopenlijk geholpen worden indien nodig

 3. Wil zegt op

  Ik heb de Jägermeister al in de vriezer gelegd, mij maken ze niets.

 4. Lowi zegt op

  Maar een ding te doen dan. Wegblijven uit het noorden. Als het kwik zakt onder de 30 graden voelt het voor mij al koud aan.

 5. Walter zegt op

  Mijn vrouw heeft vandaag 3 t shirts een trui en een vest aan, de dochters ook, denk dat ik maar een open haard ga fabriceren, bij Homepro op zoek naar luchtafvoer of toch maar een reverse luchtsysteem?

 6. Ger zegt op

  Elke winter is het koud tot zelfs een paar graden boven het vriespunt, ja elke winter. Snap dan ook niet waarom de hilltribes geholpen moeten worden en anderen niet. Als het weer heet is is dat ook normaal, net als de kou. Dan ga je toch ook geen beroep doen om maar aircos te geven. En als je dan het argument aanvoert dat ze geen geld hebben om dekens erc. te kopen; nou 25 miljoen mensen in Thailand verkeren in een situatie van armoe, minder dan 5000 baht per maand.

 7. Nelly zegt op

  Tjonge Tjonge,
  ik weet niet waar je woont, maar hier in Chiang mai is het nog geen graad kouder overdag.
  smorgens om 7 uur is het 18 graden. ook al heel normaal voor deze tijd van het jaar en heerlijk als je smorgens alles openzet.
  Wij zijn extra van bangkok naar het noorden verhuisd voor de koelere winters.
  OK , ik geef toe, als je smorgens wil douchen is het water koel, maar dan wacht je toch een paar uurtjes.
  Zolang het zonnetje schijnt is het prima vertoeven hier
  De lokale bevolking is hier echt wel aan gewend hoor, dat het in de winter koel is

  • Henk@ zegt op

   Afgelopen februari hebben we overdag 9 graden meegemaakt in Chiang Mia dus daar kan het best koud zijn hebben we gemerkt.

 8. JACOB zegt op

  De mooiste tijd van het jaar,s,morgens lekker net zoals vele omwonenden het vuur aan voor de deur en met een kop koffie wachten op de zon s,nachts de elektrische onderdeken aan en de ramen open slaapt geweldig en gezond,en dan genieten van de voorbij komende Thaien sokken in de slippers mensen die bij gebrek aan een jas met een deken om op de motorbike rijden,heerlijk hier geen dresscode,nee maak me om een beetje kou geen zorgen,pas als de dorpsomroeper hier s,morgens gaat verkondigen dat de rayon hoofden bij elkaar worden geroepen teneinde een 11 dorpen tocht op de schaats te organiseren ga ik me zorgen maken,heb namelijk geen schaatsen.

 9. Ger zegt op

  In Nakhon Ratchasima, Korat , is sinds kort in de Mall departmentstore een heuse ijsbaan, echte sneeuw en een glijbaanen en ziplijn in de sneeuw. Voor degene die het in Noord Thailand niet koud genoeg vind.

 10. Daniël M. zegt op

  Gisteren overdag is mij in het dorp in de provincie Khon Kaen opgevallen dat er veel wind was. Ze voelde wat frisjes aan, maar de zon gaf toch het doorslaggevende zeer warme gevoel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website