Dit verhaal komt uit de Karen-overlevering. Het gaat over een Thaise man en een Karen man die dikke maatjes waren. Ook dit verhaal gaat over seks. Thaise mensen, weet je, die hebben altijd wel een plannetje klaar. Vindingrijke mensen hoor!

Lees verder…

Het mag ook al eens goed nieuws zijn. “Het nieuwe Belgisch paspoort heeft de prijs “Beste Nieuwe Paspoort 2022” gewonnen.

Lees verder…

Ik ga op 6 december Naar Thailand voor 60 dagen. Wat is wijsheid? Een e-visum tourist aanvragen voor 60 dagen met de bijbehorende administratieve upload rompslomp. Of gewoon een single tourist exemption dagen voor 30 dagen bij aankomst en voordat dit visum afloopt bij de immigratiedienst verlengen voor nog eens 30 dagen?

Lees verder…

Het Nationaal park Kaeng Krachan is het grootste nationale park van Thailand en ligt in Changwat Phetchaburi en Changwat Prachuap Khiri Khan. De hoogste berg in het nationale park is de Phanoen Tung (1207 m). Het park heeft een rijke flora en fauna en is een paradijs voor vogelaars.

Lees verder…

Je maakt van alles mee in Thailand (189)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: , ,
30 juni 2022

Paul Christiaans is inmiddels een regelmatige schrijver van verhalen over wat hij zoal in Thailand heeft beleefd. Zijn eerste bijdrage was aflevering 27 over zijn eerste contact met Thailand met de vrachtboot Koudekerk in 1968, gevolgd door aflevering 32 over zijn hernieuwde kennismaking met Thailand, maar toen met het vliegtuig in 1971 en afleveringen 127 en 135 op zijn vakanties naar Thailand in 1974. Paul is nog lang niet uitgepraat, in deze aflevering gaat over de grote stap die hij met zijn geliefde Thaise in 1978 nam door voorgoed naar Thailand te verhuizen.

Lees verder…

“Welk Thais gerecht heeft uw voorkeur en waarom?” Op dit blog worden voortdurend Thaise gerechten aangeprezen uit alle windstreken van het land, maar welk gerecht zou nu de voorkeur van de buitenlanders hier hebben?

Lees verder…

Gezondheid: ‘Van seks krijg je geen hartinfarct’

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid
Tags:
30 juni 2022

Goed nieuws voor de ouderen in Thailand die horizontale gymnastiek vermijden uit angst voor te veel opwinding voor het hart: seks vergroot het risico op een hartinfarct niet. Ook niet bij mensen die al eerder een hartinfarct hebben gehad of andere hartklachten hebben.

Lees verder…

De meeste Thailandbloggers willen naar het Land van de glimlach, maar mijn zoon met dubbele nationaliteit is onlangs teruggekeerd naar Nederland om daar zijn leven verder op te bouwen. Hij is 27 jaar (inmiddels al werkend) en heeft tot eind juli tijdelijke huisvesting gevonden, maar het vinden van een nieuwe plek blijkt erg moeilijk. Hij zoek woonruimte in Nijmegen, Tilburg, Arnhem, Den Bosch, Enschede. De woonruimte hoeft niet zelfstandig te zijn, gedeelde voorzieningen en meerdere bewoners is prima.

Lees verder…

Chaiyaphum, óók Isaan

Door Gringo
Geplaatst in Isaan, Thailand tips
Tags: , ,
30 juni 2022

Als je Thailand nog niet goed kent en op de (wegen)kaart kijkt, ben je geneigd te denken, dat de Isaan in het westen begrensd wordt door de Motorway nr. 2 van Korat naar de grens van Laos. Dat klopt dus niet, want ook de provincie Chaiyaphum behoort tot de noordoostelijke streek, die de Isaan wordt genoemd.

Lees verder…

Lak tegen roesten tuinhek

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 juni 2022

Nu na enkele jaren begint mijn buitenhek een beetje te roesten. Kun je in Thailand (provincie Loei) ergens Hammerite zwarte lak kopen?

Lees verder…

Wie even genoeg even van betonjungle Bangkok kan uitblazen in een heerlijk park zoals Suan Rot Fai oftewel “Train Park”. Dit is het grootste park van de drie groene gebieden aan de noordelijke kant van Bangkok. Het grenst aan de noordoostelijke zijde van Chatuchak Park. Suan Rot Fai was ooit een golfbaan voor de State Railway Association, maar is nu een openbaar park.

Lees verder…

Wat moet ik doen als mijn levenseinde nadert?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 juni 2022

Is er iemand die mij precies kan vertellen wat ik achtereenvolgens moet doen als mijn levenseinde nadert (ik ben niet ziek, maar wel oud). De info die ik van de ambassade kreeg is “globaal”, en zeker niet gedetailleerd. Ik neem aan dat er alles in staat, maar wie de actie onderneemt, hoe dat moet gebeuren, naar welk ziekenhuis enz, dat blijft in de lucht hangen.

Lees verder…

Er is blijkbaar geen ontsnappen aan…

Door Hans Bos
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
29 juni 2022

Dochter Lizzy heb ik afgelopen vrijdag ziek van school gehaald. ’s Avonds had ze 39,5 graden koorts, maar de volgende ochtend voelde ze zich weer kiplekker. Ikzelf bezocht op vrijdagavond de borrelavond van de Nederlandse vereniging in Hua Hin, dronk slechts twee biertjes en lag om 10 uur in bed. Zondag begon de ellende met een onbehaaglijk gevoel, wat hoesten, maar verder niets aan de hand.  Vrouwlief mankeerde op dat moment niets. Een atk-test wees uit dat we alle drie positief waren op Covid.

Lees verder…

De berichten over de lange wachttijden voor een afspraak bij de externe dienstverlener VFS Global, die door het ministerie van Buitenlandse Zaken is aangesteld voor de inname en controle van de Schengenvisum aanvraagformulieren, heeft ook andere websites bereikt. Schengenvisum.info schrijft dat de wachttijden voor een afspraak kunnen oplopen van 3 tot wel 5 maanden. Vooral uit Suriname, Thailand en Senegal (Gambia) komen klachten, maar elders in de wereld zal dit mogelijk ook het geval zijn.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 183/22: 5 maanden naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
29 juni 2022

We willen naar Thailand voor een periode van 5 maanden, te beginnen in oktober 2022. Welk visum kun je ons aanbevelen en wat zijn de voorwaarden c.q. de consequenties?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website