Wat moet ik doen als mijn levenseinde nadert?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 juni 2022

Beste lezers,

Is er iemand die mij precies kan vertellen wat ik achtereenvolgens moet doen als mijn levenseinde nadert (ik ben niet ziek, maar wel oud). De info die ik van de ambassade kreeg is “globaal”, en zeker niet gedetailleerd. Ik neem aan dat er alles in staat, maar wie de actie onderneemt, hoe dat moet gebeuren, naar welk ziekenhuis enz, dat blijft in de lucht hangen.

Ik ben naarstig op zoek naar hele praktische informatie. Naar wie wat moet doen, en op welk moment.

Dank voor uw hulp.

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Wat moet ik doen als mijn levenseinde nadert?”

 1. Eric H zegt op

  Hoi Jan, zoek eens bij overlijden links boven bij zoeken.
  Je vind daar van alles wat met overlijden te maken heeft zoals een draaiboek.
  grt Eric

 2. bert zegt op

  Ik vind dit nogal een persoonlijke vraag.
  Ik heb vele jaren ervaring in de maatschappelijk dienstverlening, maar ik kan uw vraag niet zomaar beantwoorden. Voor iedereen is het naderen van het einde totaal anders. Dit geldt ook over welke stappen te nemen. Allereerst is er uw eigen zorg en hulp. Wat wilt u met uw bezittingen na uw overlijden? Belangrijk zijn ook uw eigen wensen, alvorens alles op een rijtje gezet kan worden. Heeft u geen vertrouwenspersoon in uw omgeving?

 3. Lung addie zegt op

  Beste Ja,
  je geeft niet aan of je Nederlander of Belg bent. Dat is reeds een verschil, dus kan geen sluitend antwoord op uw vraag geven daar deze onvolledig is.
  Een tweetal weken geleden is hier nog op TB nog een artikel, specifiek voor Nederlanders, verschenen welke veel duidelijkheid geeft en zelfs te downloaden in het Thais. Niet gelezen?
  Ook kan je, indien je Belg bent, de nodige info vinden, hier op TB, in het dossier ‘Uitschrijven voor Belgen’.
  Begin eens met dat allemaal te lezen en je zal al een stuk wijzer worden.

 4. peter zegt op

  Beste Jan,
  er is niet veel info in je vraag. Heel veel is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
  Ben je alleen, getrouwd, heb je kinderen, kleinkinderen? Wat zijn je bezittingen, wat wil je ermee?

  In principe kan je ook bedenken, na mij de zondvloed en niets doen. immers je bent cru gezegd dood.
  Voor jou gaat het niets uitmaken. Mag bot en egoïstisch klinken, maar feitelijk is het zo.
  Er zijn zat mensen op de wereld, die dood gaan en niemand hebben. Waarbij het zelfs lang kan duren voordat men het in de gaten heeft.
  Wat wil je sowieso?

 5. Ton Rombouts zegt op

  Gelet op mijn gevorderde leeftijd van 80 jaar kom ik graag in aanmerking voor richtlijnen bij overlijden zowel in Nederlands als Thais. Op 23 juni verscheen een melding op TB dat landgenoten in het bezit zijn van deze richtlijnen. Ik probeerde me direct aan te melden maar het lukte niet. Ik wil graag de kosten vergoeden die gemoeid zijn met het verzenden. Het per e-mail ontvangen wordt ook op prijs gesteld. Bij voorbaat mijn hartelijke dank. Mijn woonadres: 288/1 Moo 9 Yanri, Kabin Buri 25110, Thailand. Ik heb er geen bezwaar tegen indien mijn e-mailadres wordt getoond.

 6. Eddy zegt op

  Jeetje,

  Wat een akelig artikel. Beste Jan. Jij , ik & iedereen moeten ooit eens afscheid nemen. Ik vind het meer dan deftig dat u zich voorbereid naar uw nabestaanden toe. Ikzelf ben Belg en reeds 15 jaar getrouwd met mijn Thaise echtgenote. Mijn ganse Belgische familie is er niet meer dus is mijn echtgenote de enige erfgename die ik in mijn testament heb opgenomen. Als jij, ik of wij allen er niet meer zijn gaat het staatsapparaat zonder testament al je bezittingen opeisen. Ga je dan terug keren uit je graf ? Beter voorkomen dan genezen !
  Ik wens je alvast nog een stevige gezondheid toe en ga ervoor !

  Groetjes,
  Eddy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website