Thailand Visa vraag Nr 183/22: 5 maanden naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
29 juni 2022

Vraagsteller: Aad

We willen naar Thailand voor een periode van 5 maanden, te beginnen in oktober 2022. Welk visum kun je ons aanbevelen en wat zijn de voorwaarden c.q. de consequenties?


Reactie RonnyLatYa

Er is geen visum waarmee je een verblijfsperiode van pakweg 5-6 maand bekomt. Ofwel is het te weinig ofwel te veel. Jammer want het is een gat in hun visummarkt vind ik. Vooral overwinteraars zouden baat hebben bij zulk een visum.

Ik weet jullie leeftijd niet en dat zal ook meespelen in het kiezen.

Jaarverlengingen laat ik er even tussenuit. Dat is een mogelijkheid, maar je zal dan aan specifieke eisen, vooral financiële, moeten voldoen in Thailand zelf. Maar als dat geen probleem is en je gaat nadien nog naar Thailand is dat het overwegen waard.

Momenteel zijn de “borders” over land weer open, wat ook weer wat meer mogelijkheden opent.

1. Non-immigrant O Retired Single Entry – Bij binnenkomst bekom je 90 dagen.

Aansluitend op die 90 dagen een “borderrun” maken en Thailand weer binnen komen op “Visa Exemption”. Bekom je 30 dagen bij binnenkomst, die je bij immigratie nog eens kan verlengen met 30 dagen. Eventueel nadien nog een nieuwe “borderrun” kan, indien dat niet voldoende zou zijn om je 5 maanden te overbruggen.

2. Non-immigrant O Retired Multiple entry – Bij binnenkomst bekom je 90 dagen.

Door het Multiple entry en een “Borderrun” kan je door een nieuwe binnenkomst opnieuw 90 dagen bekomen. Voldoende voor 5 maand.

3. Tourist visa Single entry – Bij binnenkomst bekom je 60 dagen.

Je kan die in Thailand verlengen met 30 dagen.

Nadien moet je een “Borderrun” uitvoeren en Thailand weer binnen komen op “Visa Exemption”. Bekom je 30 dagen bij binnenkomst, die je bij immigratie nog eens kan verlengen met 30 dagen. Eventueel nadien een nieuwe “borderrun” kan, indien dat niet voldoende zou zijn om je 5 maanden te overbruggen.

4. Multiple entry Tourist Visa – Bij binnenkomst bekom je 60 dagen

Omdat het METV een Multiple entry heeft kan je na 60 dagen een “Borderrun” maken en je zal bij binnenkomst opnieuw 60 dagen bekomen. Dit kan je nogmaals herhalen waardoor je aan 3 x 60 dagen komt wat voldoende is voor een verblijf van 5 maand.

Je kan ook kiezen om je eerst en/of 2de 60 dagen te verlegen met 30 dagen. Hoef je die 3de “ borderrun” misschien niet uit te voeren als dat volstaat voor je 5 maand.

5. Rest ook nog het Non-immigrant O-A. Bekom je meteen een verblijfsperiode van een jaar mee bij binnenkomst.

6. Het Special Tourist Visa zou ook een mogelijkheid zijn.

Bekom je 90 dagen mee bij binnenkomst en kan je in Thailand verlengen met 90 dagen wat voldoende is voor 5 maand. Maar momenteel wordt het visum nog aanzien als een tijdelijk visum. Dat loopt eind september af en of het verlengd of definitief worden kan ik nu niet zeggen. Maar indien wel is het te overwegen.

Al de eisen van deze visum kan je hier terugvinden

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 3.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website