(PERCULIAR BOY / Shutterstock.com)

Ooit was Thonglor in Bangkok de plek waar heel wat autoshowrooms waren gevestigd en niet te vergeten het eldorado voor trouwlustigen om een bruidsjapon en een trouwpak voor de bruidegom aan te schaffen. In de dertiger jaren was Thonglor tevens een Japanse militaire basis en ook nu nog is het een geliefd oord voor Japanse expats.

Thonglor is verworden tot een stukje Japan Town. Het is de plek om een stukje Japanse cultuur op te snuiven in Bangkok. Je treft er heel wat Japanse restaurants aan variërend van een heerlijke rijk gevulde maaltijdsoep oftewel Ramen tot een uitgebreid diner in Japanse sfeer. En wat let je om eens een traditioneel Japans badhuis te bezoeken.

Thonglor is per skytrain gemakkelijk bereikbaar en strekt zich uit vanaf de slagader van het gebied Sukhumvit soi 55 tot aan het Saen Saep kanaal. Links en rechts van soi 55 tref je heel wat zijstraten aan met winkels, boetiekjes, eethuisjes en gekke shops zoals in soi 6 de Black Amber barbershop, een bar waar je onder het genot van welk drankje ook je kunt laten scheren en knippen. Of bezoek Arena in soi 10 en J Avenue in soi 15 met restaurants uit alle windstreken.

De markt

Op het einde van Thonglor soi 55 arriveer je aan het Saen Saep kanaal bij de markt waar verse producten met gammele longtail marktboten worden aangevoerd. Zwalk maar eens rond en mocht je lichte trek hebben gekregen dan zijn daar meer dan voldoende noodle soup verkopers, koks die met de wok uit de voeten kunnen en genieten van een arsenaal aan schelpdieren. Stap als je bent uitgekeken voor een paar baht maar op een van de boten die de klongs bevaren en laat je ogen rond dwarrelen.

Sukhumvit soi 55 – Soi Thonglor (waranon8327 / Shutterstock.com)

De Japanse onsen

Je bent in Bangkok’s Japan Town en waarom zou je niet eens een echt Japans badhuis met een bezoek vereren. Ga maar eens naar het grootste Japans onsen bad dat de gehele vijfde etage van het Grande Centre Point Hotel in beslag neemt. Voor 650 bath kun je ongelimiteerd in vijf mineraal verrijkte baden je body onderdompelen. Alvorens in het bad te stappen was je je eerst en mocht je een schaamtegevoel hebben om in je blootje in het bad te zitten dan is een onsen bad niets voor jou. Je ontvangt wel een klein handdoekje om bij de overstap van het ene naar het andere bad je edele delen te bedekken. In het eerste veertig graden warme melkachtig zacht bad laat je het lichaam langzaam weken en ontspannen.

Vervolgens stap je in het volgende met mineralen verrijkte bad. Het laatste van de vijf baden is slechts18 graden maar als ik de kenners moet geloven werkt dat stimulerend op het lichaam. Mocht je er niet genoeg van kunnen krijgen dan kun je tegen betaling ook nog twee uur lang je body middels een hotstone massage een extra boost geven. Zo fit als een hoentje wandel je daarna opgewekt en vele jaren jonger naar buiten. Doen!

Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “Thonglor, een vleugje Japan in Bangkok”

 1. Sjaak S zegt op

  Wow, arigatougosaimasu!! Dat is een geweldige tip. Ik was altijd heel graag in Japan en hier in Thailand gaan mijn vrouw en ik regelmatig Japans eten. Ik ben ook weer begonnen om mijn Japans op te frissen en hoop dit jaar of volgend jaar een week of twee naar Japan op vakantie te gaan. Eerder volgend jaar, omdat we nogal veel aan het doen zijn in onze tuin en huis.
  Maar misschien kunnen we je tip eens volgen of wanneer ik weer eens in BKK moet zijn…

 2. willem zegt op

  Eigenlijk betreft het Japanse gedeelte het hele gebied tussen globaal Sukumvit 23 (bij Asoke) tot net voorbij Ekkemai.

  Een grote concentratie Japanners woont hier en je vind een grote concentratie Japanse restaurants, Japanse clubs en massage salons nabij Phromphong BTS.

  Thonglor zoals hierboven omschreven is verder vooral een populair uitgaansgebied voor Thais en buitenlanders die niets hebben met de beruchte Nana uitgaans scene. Er zijn leuke pubs, restaurants, nachtclubs etc.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website