Foto: Belgian Ministry of Foreign Affairs

Het mag ook al eens goed nieuws zijn. “Het nieuwe Belgisch paspoort heeft de prijs “Beste Nieuwe Paspoort 2022” gewonnen.

Beschreven als een ” gedurfd ontwerp van een hoog beveiligd document”, bleef het Belgisch paspoort, met zijn zeer Belgische illustraties, die een eerbetoon aan onze stripfiguren zijn, maar vooral zijn vele beveiligingstechnieken, niet onopgemerkt bij het internationale publiek van professionals uit de sector tijdens de High Security Printing-EMEA-conferentie in Tallinn.

In januari 2022 stelde de FOD Buitenlandse Zaken het nieuwe Belgische paspoort voor. Sinds februari 2022 kan het worden aangevraagd bij uw gemeente in België of, bij de consulaire post bevoegd voor uw vaste verblijfplaats in het buitenland, voor zover u in het buitenland woont en ingeschreven bent bij de Belgische consulaire post.’”

Ons nieuwe paspoort bekroond | Focus on Belgium

Bron: https://www.facebook.com/Diplomatie.Belgium

Zo ziet het Belgisch paspoort er nu uit: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/27/dit-is-het-vernieuwde-en-veiligere-belgische-paspoort-ontdek-de/

8 reacties op “Nieuwe Belgisch paspoort wint prijs “Beste Nieuwe Paspoort 2022””

 1. Jan zegt op

  Ik heb zojuist de moeite genomen om de binnenkant te bekijken via de vrt.be link in het artikel. Ook is er via Google eea te vinden.

  In de binnenzijde van het paspoort staan ondermeer tekeningen van Suske & Wiske, Lucky Luke en De Smurfen.

  Ik, 46 jaar, zal wel ouderwets zijn maar om het belangrijkste officiele document dat een mens kan bezitten te versieren met STRIPfiguren is m.i. bizar. Men had het Belgische volk op zijn minst een keuze moeten geven: een officieel ogend document of een officieel document met afbeeldingen van de Smurfen erin.

  Mensen zonder gender in een paspoort, mannen die zwanger worden en Lucky Luke in een paspoort. Welkom in 2022, de mensheid gaat met sprongen vooruit.

  Dat het paspoort blijkbaar een super beveiliging heeft is m.i. niet relevant. Dit had een normaal ogend paspoort ook kunnen hebben.

  • RonnyLatYa zegt op

   Je kan het gewoon leuk vinden ipv de gebouwen die er nu in staan, of de gelegenheid weer aangrijpen om over iets te kunnen zeuren….

   • RonnyLatYa zegt op

    En niet te vergeten dat vele van die stripfiguren in de wereld bekender zijn dan de gebouwen die er nu in staan.

    Anders best wel grappig wat je schrijft. “Men had het Belgische volk op zijn minst een keuze moeten geven: een officieel ogend document of een officieel document met afbeeldingen van de Smurfen erin.”

    Ik zou dan sowieso voor de stripfiguren gaan, want dat is dan het offcieel document. Zonder zou het enkel maar een officieel ogend document zijn.

    Trouwens “het belangrijkste officiele document dat een mens kan bezitten” is niet het paspoort. Je kan best zonder.
    De geboorteakte daarentegen is een pak belangrijker, want zonder dat kan je niet veel bekomen denk ik. Ook geen paspoort .

   • Ronny zegt op

    10 jaar geldigheid zoals de meeste landen ( o.a. Nederland) was blijkbaar niet nodig….
    Maar ja….wat te verwachten van “Vivaldi”

  • ruudje zegt op

   nou , ik vind het fantastisch .Wedden dat er navolging komt ?

   • fred zegt op

    Ik ook. Er is al zo veel ellende en ernst in het leven dat iedere vorm van verlichting toch meer dan welgekomen is.

    Is humor niet DE oplossing om alles te relativeren ? Alles wat de mens kan doen glimlachen moet met beide handen worden gegrepen.

 2. Lessram zegt op

  Lijkt me juist gaaf een NL paspoort met Fokke & Sukke, Franka (mijn favo), Ollie B. Bommel, Jan, Jans en de Kinderen, en de Familie Doorzon. Maar tja… da’s on-Nederlands. Wij pronken liever met Rembrandt, Van Gogh, Jan Steen e.d.

  • Ton Egbers zegt op

   Maar om praktische redenen Fokke & Sukke niet voorin graag: dan krijg je nooit een stempel van die toch altijd wel humorloos overkomende douanebeambte, ha, ha!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website