Het is European Heritage Week in Thailand en zodoende schenkt Richard Barrow aandacht aan enkele residenties van ambassadeurs in Thailand.

Dit is de officiële residentie van de Ambassadeur van België in Thailand.

Deze dateert uit 1915 en werd ontworpen door een Italiaanse architect. Het werd in 1935 door de Belgische overheid gekocht, hoewel ze het al sinds 1927 huurden. De residentie ligt op Soi Phiphat in de buurt van BTS Chong Nonsi.

Residence of the Ambassador of Belgium to Thailand – Thailand Photo Map and Trip Planner

Bron: Richard Barrow


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Residentie van de Belgische ambassadeur in Bangkok”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Als iemand zich moest afvragen wie dat borstbeeld voorstelt.

  Dat is Gustave Rolin-Jaequemyns.
  Als adviseur van koning Rama V (Chulalongkorn) speelde hij een cruciale rol bij de hervorming van Thailand naar westers model.
  Zijn verdiensten leverden hem in 1898 de titel van Chao Phya Abhai Raja[7] (เจ้าพระยาอภัยราชา) op, de hoogste adellijke titel ooit aan een buitenlander toegekend. Dat gebeurde in de Thaise geschiedenis slechts twee maal eerder. Rolin-Jaequemyns kreeg voor zijn verdiensten een standbeeld op de (door hem gestichte) rechtsfaculteit van de Thammasat-universiteit.
  In 2011 werd Rolin-Jaequemyns tijdens een symposium naar aanleiding van 500 jaar Thais-Europese relaties verkozen tot Europeaan die de grootste invloed op Thailand heeft gehad. In 2013 werd Rolin-Jaequemyns in het bijzijn van Prins Filip en Prinses Mathilde in de Thaise ambassade geëerd met een buste.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gustave_Rolin-Jaequemyns

  • Ronny, je vergeet de belangrijkste verwijzingen:
   https://www.thailandblog.nl/geschiedenis/belg-invloedrijkste-europeaan-de-geschiedenis-van-thailand/
   https://www.thailandblog.nl/achtergrond/de-juridische-adviseurs-van-de-missie-rolin-jaequemyns/
   https://www.thailandblog.nl/geschiedenis/thailand-anno-1895/

   • RonnyLatYa zegt op

    Inderdaad. Had ik moeten aan denken…. Te lang in de zon gezeten denk ik 😉

  • Rob zegt op

   Nou dat omvormen naar westers model is hem nou niet echt gelukt lijkt mij zo 5555

   • RonnyLatYa zegt op

    Dat is maar hoe je het bekijkt.
    Er staat niet dat het een kopie van een Westers land moest zijn.

    Rolin-Jaequemyns leerde Siamees en liet vele stukken uit de oude wetgeving, die op de Dharmasastra was gebaseerd, vertalen. Hij schreef in 1895 aan de voorzitter van de Internationale Vereniging voor Vergelijkende Rechtswetenschap in Berlijn dat het bestuderen van het uiterst interessante maar onbekende Siamese recht een onmisbare voorbereiding was voor de herziening van de wetgeving. Men mocht niet zomaar westerse wetboeken importeren, maar de originele kenmerken van het bestaande recht moesten worden bewaard. Hij installeerde in 1895 een wetgevende raad, hervormde het administratieve apparaat, voerde moderne correspondentie- en boekhoudmethoden en accountantscontroles in, verving de structuur van de ministeries die haar wortels in de 15e eeuw had, en gaf de aanzet voor diverse grote publieke werken, waarvan de belangrijkste de aanleg van een spoorwegnetwerk van Bangkok naar de meest afgelegen provincies van het rijk en de oprichting van de eerste rechtenfaculteit in Bangkok waren. Het overgrote deel van deze hervormingen vormt tot op de dag van vandaag het fundament van de moderne Thaise staat.

    • RonnyLatYa zegt op

     En je moet natuurlijkvergelijken met hoe het toen ook in het westen rond 1890 georganiseerd was.

 2. Rob V. zegt op

  Ik vroeg mij eigenlijk af wie die Italiaan was? Wellicht Mario Tamagno? Of anders Annibale Rigotti? Dat zijn twee namen die ik veel voorbij zie zie komen in mijn boek over architectuur in Thailand afgelopen eeuw, maar er waren diverse architecten van buiten die allerlei imposante objecten hebben ontworpen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ercole Manfredi is een mogelijkheid
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ercole_Manfredi


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website