De toeristensector in Phuket wil wijzigingen ten aanzien van de CoE om het aantal sandbox-reizigers te vergroten. De huidige situatie is een te grote barrière voor veel toeristen.

Lees verder…

Op 29 september jl is de uitspraak van het SKGZ ontvangen en die is volledig aan de redactie toegestuurd. Omdat ik niet akkoord ben dat nu plots, in tegenstelling tot mijn verzoek, het besluit alsnog bindend zou zijn, heb ik daar protest tegen aangetekend omdat dat tegen de afspraak was. Ik verwijs voorts naar de bijlagen.

Lees verder…

Op de website van de Thaise ambassade in Belgie (Brussel) en Nederland (Den Haag) staat te lezen dat de quarantaineperiode gekoppeld aan de CoE vanaf 1 oktober 2021 is gewijzigd. Vanaf morgen duurt de ASQ minimaal 7 dagen en maximaal 10 dagen.

Lees verder…

Lezersinzending: Thailand en tradities

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
30 september 2021

Ik heb niks tegen tradities maar sommige begrijp ik echt niet, ik respecteer een ieder zijn of haar tradities, maar wat ik 29 september op live streams zag daar werd ik echt niet goed van.

Lees verder…

Het is weer zover, eindelijk regentijd in een gedeelte van Thailand. Normaliter is half augustus tot eind oktober de tijd dat de dorstige gronden van o.a. Isaan voorzien worden van water zodat er weer van alles en nog wat geteeld kan gaan worden.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 212/21: Visa Exemption nog steeds 45 dagen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
30 september 2021

Ik vertrek op 23 oktober naar Thailand voor 5 weken. Is er nog steeds een Visa Exemption van 45 dagen?

Lees verder…

Thailand vraag: Garage of parkeerplaats voor lang parkeren in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 september 2021

Weet iemand een garage of veilige parkeerplaats voor mijn auto langdurig parkeren in Pattaya, en wat is de prijs per maand?

Lees verder…

Bangkok tip: Vlindertuin & Insectarium

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
30 september 2021

Ze zijn prachtig om te zien, de felle kleuren en grote vleugels en ook leuk om met kinderen naar toe te gaan: de Vlindertuin in Bangkok.

Lees verder…

Mijn vrouw (54 jaar, Belgische en Thaise nationaliteit) en ikzelf (71 jaar, Belg) zijn gehuwd in 2011 en wonen in België. De vader van mijn vrouw (die in Thailand woont) ligt op sterven. Mijn vrouw zou natuurlijk dolgraag haar vader nog éénmalig willen bezoeken. Laatste bezoek dateert van augustus 2019. Ook ik wil daar nog eens naartoe, voor dezelfde reden.

Lees verder…

Penistempel in Bangkok

Door Dick Koger
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Tempels, Thailand tips
Tags: ,
30 september 2021

Iedere zichzelf respecterende tempel brengt amuletten op de markt, die verondersteld worden aan de drager geluk te brengen. Veelal hebben deze amuletten de vorm van een penis.

Lees verder…

Ik woon in Thailand en de belastingaangifte wordt geregeld via een Nederlands bedrijf, dus geen tijdverlies door de post van Thailand naar Nederland. Ik heb mijn belasting aangifte 1 maart 2021 gedaan bij de Nederlandse belasting. Dus dit is sneller gebeurt dan de datum 1 april die de belastingdienst aangeeft.

Lees verder…

Deze mooie foto van de Grand Palace in Bangkok wil ik je niet onthouden. Bij het invallen van de duisternis is het complex prachtig verlicht en doet het geheel sprookjesachtig aan.

Lees verder…

Thailand vraag: Hoe verloopt horeca check voor reizigers uit Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 september 2021

Mijn zoon en schoondochter komen dit weekend naar Nederland. Zij zijn allebei 2 keer gevaccineerd met Sinopharm, door de WHO goedgekeurd vaccin. Ze hebben daar allerlei documenten en bewijzen van. Ik vraag me echter af hoe in Nederland de horeca coronacheck moet gaan, ze hebben geen corona check app en QR code. Weet de horeca hoe ze met bewijzen van vaccinatie van reizigers van buiten Europa om moet gaan?

Lees verder…

‘De gouden ceintuur’; een kort verhaal van Riam-Eng

Door Erik Kuijpers
Geplaatst in Cultuur, Korte verhalen, Maatschappij
Tags:
29 september 2021

Een gouden ceintuur die ook nog eens nep is. En daarvoor vermoord worden? Buitengewoon triest. Maar hebzucht kent geen grenzen….

Lees verder…

Lezersinzending: Hoera terug naar zeven dagen!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
29 september 2021

Ja ik ga ervoor, heb lang getwijfeld vijftien dagen opgesloten in een hotel zag ik niet zitten. De Phuket Sandbox was de andere optie en nu zeker met zeven dagen Sandbox en dan weer terug naar mijn eigen stekkie in de Isaan.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website