De toeristensector in Phuket wil wijzigingen ten aanzien van de CoE om het aantal sandbox-reizigers te vergroten. De huidige situatie is een te grote barrière voor veel toeristen.

‘Het vereenvoudigen van het Certicate of Entry proces is de belangrijkste stap om meer internationale toeristen te verwelkomen, samen met een aantal andere versoepelingen’, zegt Bhummikitti Ruktaengam, voorzitter van de Phuket Tourist Association (PTA).

Hij vindt dat beleidsmakers begrip moeten hebben voor de praktische kanten van reizen. Het COE hoeft niet direct te verdwijnen omdat het nog steeds een nuttige screening is. Wel moet de procedure gemakkelijker en vriendelijker worden gemaakt voor toeristen.

Bhummikitti dringt er bij de regering ook op aan een einde te maken aan de maatregel om toeristen die op dezelfde vlucht aankwamen als geïnfecteerde reizigers in alternatieve quarantaine te plaatsen, aangezien in de afgelopen drie maanden niemand van hen positief is getest.

Bovendien wordt de extra Covid-verzekering van ten minste 100.000 dollar als onnodig en duur beschouwd. De meeste verzekeringsmaatschappijen in westerse landen compenseren asymptomatische gevallen niet, terwijl de veel reizigers die positief testen nauwelijks ernstig ziek zijn.

Bhummikitti roept de autoriteiten ook op om een ​​geautomatiseerd systeem in te voeren voor het controleren van vaccinatiecertificaten, aangezien het huidige handmatige verificatiesysteem in Phuket, in de toekomst niet in staat zal zijn om grote aantallen toeristen te verwerken.

Nadat het CCSA met ingang van 1 oktober de quarantaineperiode heeft gehalveerd tot zeven dagen, moet het huidige 7+7-verlengingsprogramma, vierdaagse verblijven in Phuket aanbieden en nog eens drie dagen in de andere bestemmingen zoals Koh Samui, Krabi en Phang Nga, vindt hij.

Het kortere verplichte verblijf in Phuket zal de markt niet beïnvloeden, meent Bhummikitti. In plaats daarvan zal het helpen de vraag naar Thailand reizen te vergroten wanneer men meer bestemmingen kan keizen.

Op 27 september heeft de Phuket Sandbox in totaal 37.576 reizigers ontvangen, wat ver onder het oorspronkelijke doel van 100.000 toeristen in de eerste drie maanden was. Als de regelgeving wordt herzien kan dit helpen voor het einde van het jaar 300.000 toeristen aan te trekken, aldus de PTA-voorzitter.

Bron: Bangkok Post

19 reacties op “Phuket ziet huidige Certificate of Entry (CoE) als belemmering voor opstarten internationaal toerisme”

 1. RonnyLatYa zegt op

  “Bovendien wordt de extra Covid-verzekering van ten minste 100.000 dollar als onnodig en duur beschouwd.” Langzaam maar zeker begint het door te dringen. 😉

  • Toi zegt op

   Met een Multi-Risk insurance van Emirates ben je totaal gedekt en zit bij je ticket inbegrepen.

   • Cornelis zegt op

    Je kunt dan wel ‘gedekt’ zijn, maar als de betreffende Ambassade de verklaring niet aanvaardt ben nog geen steek verder…….

    • Toi zegt op

     Is jou dat overkomen dan? Misschien wel handig om dit te delen hier!
     Ik dien per 1 November mijn COE in bij de Ambassade in Den Haag. To be continued…

     • Cornelis zegt op

      Mij persoonlijk niet, maar ik heb hier op Thailandblog – en op de sociale media – verschillende ervaringen gelezen m.b.t. weigering. Er lijkt sprake te zijn van willekeur, want als letterlijk dezelfde verklaring soms wèl wordt geaccepteerd en soms niet, is er iets grondig mis…,…

   • RonnyLatYa zegt op

    Vraag ik dan advies over welke verzekering ik moet nemen. Ik ben in Thailand van voor de Corona.
    Bovendien als ik vlieg is dit niet met Emirates.

    Ik haal hier enkel aan wat Bhummikitti Ruktaengam, voorzitter van de Phuket Tourist Association (PTA) zegt ten aanzien van het CoE.

   • RonnyLatYa zegt op

    De Emirates verzekering is hier al verschillende keren een onderwerp geweest.

    12/01/21 – Lezersvraag: Covid-19 verzekering van Emirates
    02/05/21 – Lezersvraag: Worden Covid-19 verzekeringen van luchtvaartmaatschappijen geaccepteerd?
    04/06/21 – Lezersvraag: Wie heeft ervaring met de gratis Covid verzekering van luchtvaartmaatschappij Emirates?
    22/07/21 – Lezersinzending: Gratis Covid-19 verzekering bij vliegticket van Emirates
    24/07/21 – Emirates vergoedt medische kosten van corona en quarantaine
    24/08/21 – Thailand lezersvraag: Covid verzekering van Emirates voor CoE
    08/09/21 – Thailand vraag: Covid-19 verzekering voor CoE

    En dan beperkt ik me nog tot dit en niet alle andere reacties daarover in andere onderwerpen.
    Denk dat het dan ondertussen ook al wel geweten zal zijn vermoed ik… alhoewel….

 2. Jan Nicolai zegt op

  Is het zo dat, wanneer je bij aankomst positief wordt getest op Covid, maar asymptomatisch bent,
  je toch naar een ziekenhuis wordt gestuurd, (en voor hoelang?) met hoge kosten tot gevolg?
  En dat deze kosten NIET door (de meeste/alle) westerse verzekeringsmaatschappijen worden vergoed?
  En hoe zit het met de veel genoemde Thaise AA verzekering?

  • Polleke zegt op

   De extra covid verzekering: Aangezien Thailand een hoog risco land is, code oranje, worden medische kosten gerelateerd aan Covid slechts vergoed tot de maximale dekking die geldt voor de basis verzekering (de wettelijk verplichte Nederlandse zorg verzekering). De medische tarieven in Thailand voor farang zijn veel hoger (Thailand behoort volgens enkele bronnen tot de 5 duurste landen voor medische kosten, althans voor privé klinieken). Een extra COVID verzekering voor enkele tientjes is dan zo slecht nog niet.

   • Sterk zegt op

    Die Covid verzekering kostte mij wel 150 euro voor 2 maanden. Verder vind ik de PCR testen ook totaal veel te duur. In Nederland 1 keer en notabene in Phuket nog eens 3 keer. Dat is resp ongeveer 100 euro plus ruim 200 euro. Totaal dus 450 euro extra bovenop de verplichte hotelkosten. Nu vond ik het leuk om eens in Phuket te kijken maar de kosten geef ik liever aan iets anders uit. Overigens moeten de kosten keer 2 zijn als je met zijn tweeen vanuit Nederland naar Thailand gaat.

    • Toi zegt op

     Moderator: Het gaat om het noemen van een bedrag op de verklaring.

     • Toi zegt op

      Staat in de Polisvoorwaarden van de Reisverzekering van AIG, behorende bij de ticket die je boekt bij Emirates. Te weten: Verzekerd bedrag: Tot €410.000 (inclusief medische kosten en evacuatie tijdens uw reis als gevolg van het oplopen van COVID-19)

  • Erik L zegt op

   DSW geeft gewoon een verklaring voor de Thaise ambassade af. En die wordt ook geaccepteerd heb ik begrepen.

   • TheoB zegt op

    Erik L,

    Het is geenszins mijn bedoeling paniek te zaaien, maar ik wil toch het volgende melden.

    Jan S heeft (aan Eddy) gemeld dat de verzekeringsverklaring van DSW die hij inleverde bij zijn aanvraag van een CoE (en Non-immigrant “O”?) werd geaccepteerd door de Thaise ambassade in Den Haag.
    Zie tabblad ‘JA | 9-2021 | DSW’ op: https://cutt.ly/OEgxxxy

    Omdat op tabblad ‘JA | 9-2021 | DSW’ in de spreadsheet van Eddy bij ‘I. Geldig ongeacht reisadvies’ ‘Nee’ staat en bij ‘F. Geldig ongeacht reisadvies’ niets is ingevuld heb ik mijn verzekeraar DSW daarover nader bevraagd.

    Omdat de Thaise ambassade verlangt dat in die verzekeringsverklaring expliciet vermeld wordt dat de dekking ook geldt in geval Thailand tot oranje en/of rood gebied verklaard is door de Nederlandse overheid heb ik DSW gevraagd of het niet mogelijk is om in de verklaring een zin toe te voegen in de trant van:
    “Traveling to a risk area (travel advice colour code: orange or red as indicated by the Dutch government in relation to COVID-19) does not affect the insured’s scope or level of coverage.”
    En de reden in geval DSW dat niet wil doen.

    DSW antwoordde:
    “Dit is helaas niet iets wat op de verklaring gezet wordt. De verklaring is op het moment zoals hij is.”

 3. Han zegt op

  Als je dan ook nog een biertje of wijntje bij je eten mag drinken wordt het wat normaler.

 4. Tim zegt op

  Het is inderdaad een hoop gedoe en ook niet alle gevraagde info is even duidelijk (zoals welk corona vaccinatie certificaat is er nodig? Ik weet het niet) .
  Jammer dat wereldwijd niet meer dezelfde regels gehanteerd worden.

  • TheoB zegt op

   Beste Tim,

   Welk corona vaccinatie certificaat is er nodig?

   Zowel voor Bangkok, Phuket als Samui nemen de Thaise autoriteiten genoegen met zowel de Registratiekaart coronavaccinatie, het Internationaal Bewijs van Inenting of Profylaxe (‘gele boekje’) als het schriftelijk Internationaal bewijs van Coronavaccinatie.

   Ik ben het met je eens dat er zo snel mogelijk internationale uniformiteit moet komen.

 5. Marinus zegt op

  Europese overeenstemming heeft uiteindelijk opgeleverd. Een digitaal Internationaal Corona Certificaat.
  Voor de zekerheid heb ik deze afgedrukt op papier en voorzien van een plastic hoesje. Je weet maar nooit. je telefoon kan weigeren of het hele systeem ligt eruit zoals eerder al gebeurde.
  In december hoop ik zonder problemen Bangkok binnen te komen. Een certificaat + een negatieve test moet tegen die tijd toch voldoende zijn om zonder obstakels Thailand binnen te komen?

 6. Tom zegt op

  Ik ga naar Thailand de 15 oktober. Maak mijn COE en boek een hotel voor de nieuwe regels van October was 14 nachten quarantaine. Stap 1 heb ik al mijn registratie + SHABA ID van het hotel geplaatst en verzonden. Nu zijn het 7 nachten quarantaine en ik wil in hetzelfde hotel verblijven, maar wil mijn oude Shaba-ID opnieuw gebruiken. Kan ik mijn oude boeking annuleren en nieuwe boeking krijgen voor 7 nachten? Maar met dezelfde Shaba-ID? Ik moet nu CoE Stap 2 invullen en Coe stap 1 kan ik niet meer wijzigen omdat het in afwachting staat voor goedkeuring. Ik voeg de Shaba-pas al toe, in stap 2 kan ik mijn oude Shaba-ID gebruiken uit mijn boeking van Agoda voor 7 nachten? of hoeft het niet. De hotel zegt dat ik de ambassade uit mijn land moet vragen, waarvan ik nog altijd geen antwoord heb. Ik weet niet hoe ik het weer moet wijzigen omdat het in afwachting staat voor goedkeuring en ook voor mijn SWAB-testen. Heb niet meer zoveel tijd over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website