Lezersinzending: Hoera terug naar zeven dagen!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
29 september 2021

Phuket airport (IamDoctorEgg / Shutterstock.com)

Ja ik ga ervoor, heb lang getwijfeld vijftien dagen opgesloten in een hotel zag ik niet zitten. De Phuket Sandbox was de andere optie en nu zeker met zeven dagen Sandbox en dan weer terug naar mijn eigen stekkie in de Isaan.

Maar eens informeren wat de 100.000 dollar verzekering gaat kosten? Eerst OOM-verzekeringen gebeld. Met mijn leeftijd werd dit 250 euro per maand en met daarbij nog een eigen risico.

AA Insurance in Thailand een e-mail gestuurd, de andere dag antwoordt 3100 baht per maand zonder eigen risico. In twee dagen daar geregeld. Documenten in de mailbox als PDF, is toch zo’n 150 euro goedkoper. Oké betaling kan enkel met creditcard.

Voorbereiding voor CoE:

 1. Internationaal vaccinatiebewijs (alleen daar staat niet de datum eerste prik, print erbij gedaan wat ik heb ontvangen van de GGD).
 2. 100.000 baht verzekering
 3. Hotelboeking en vliegticket
 4. Copy paspoort.
 5. Zover gaat alles nog per e-mail. Maar dan?

Nu lees ik op Thailandblog een reactie van iemand dat een afspraak bij de Thaise ambassade weleens meer dan zes weken kan duren voor je aan de beurt bent. Wel iets om rekening te houden met je te maken reisplanning. Met die planning zitten we al in november en er zullen er meer zijn die naar Thailand willen reizen

Even nog wachten of nu gaan? Up to you….

Ingezonden door Piet

35 reacties op “Lezersinzending: Hoera terug naar zeven dagen!”

 1. S.a.a. zegt op

  Op dit moment worden er geen COE’s meer uitgegeven. Deze stroom zal vanaf 2-3 oktober weer op gang komen. Een COE blijft een vereiste.

  Deze dient u online aan te vragen. Ga naar de website van de Thaise ambassade in Den Haag en daar wordt alles zeer goed uitgelegd. Er zitten zelfs youtube instructievideo’s bij. U moet alle documenten (verzekering, vliegticket, bewijs van vaccinatie middels GGD documenten en het gele boekje, vliegticket, hotelreservering, bank statememt) uploaden op de website in 2 fases.

  Al met al jist deze hele procedure u een dag of 3. Sommige zijn zelfs binnen een dag klaar en goedgekeurd. U hoeft helemaal geen afspraak te maken bij de Ambassade.

  • piet+d+V zegt op

   Klopt wat je schrijft , als je alleen 30 dagen vakantie wilt houden (was eerst 45 dagen )
   Maar voor langer verblijf heb je visa nodig, en dat kan enkel op afspraak
   volgens mij.
   Of is dit ook online mogelijk ?

  • reiziger zegt op

   Piet moet wel een afspraak maken bij de ambassade als zijn reis langer is dan 30 dagen want dan heeft hij een visa nodig. Inderdaad bij de ambassade in Den Haag kan je pas in november terecht voor een visum afspraak.

  • fred zegt op

   Op de website van de ambassade in Brussel staat helemaal niks over het niet uitgeven van COE. Er staat wel een update dat de mensen die na 1 oktober toekomen in Thailand hun COE door immigratie automatisch zal worden herzien van 14 naar 7 dagen indien ze volledig zijn gevaccineerd.

   https://www.thaiembassy.be/2021/07/14/travelling-to-thailand-aq-for-non-thais/?lang=en

  • TheoB zegt op

   S.a.a.,

   Ik heb maandagmiddag 27-09, nadat bekend werd dat de CCSA voorstelde om de quarantaine te verkorten naar 7 dagen, een CoE voor mijn vriendin aangevraagd.
   Vanmiddag 29-09 heb ik de pre-approval gekregen voor haar.

   Als ik 6 weken moet wachten om weer een visum Non-immigrant “O” aan te vragen – mijn re-entry is verlopen – ga ik wel op basis van visum exemption naar Thailand. Zet ik mijn verblijfsstatus daar á raison van ฿2000 om in een Non-immigrant “O” “retirement” en vraag na 60 dagen een jaarverlenging á raison van ฿1900 aan. Het benodigde bedrag stond al op mijn Thaise bankrekening.

  • Mardie zegt op

   Moderator: Dit onderwerp is pas 100 keer aan de orde geweest op Thailandblog. Neem even wat moeite om terug te lezen.

 2. leendert zegt op

  Alle verzekeringen die Oom aanbiedt hebben een leeftijd limiet van 75 jaar.

  Bij de enige die dat niet heeft wordt een aparte ziektekosten verzekering verplicht.
  Kosten 370 euro per maand. Voor 90 dagen is dat meer dan € 1100. Belachelijk, want je hebt als Nederlander al een verplichte ziektekosten verzekering.

  Verreweg de beste optie is een ticket naar Phuket bij Emirates. Voor de hele verblijfduur bieden zij een gratis verzekering via AIG. Dekking $ 500.000 inclusief covid 19. Bij de sandbox ook niet het gezeur om
  40.000 out/400.000 in.

  Je kunt volgens mij het beste wachten tot na 1 november ivm verdere versoepelingen.

  • Cornelis zegt op

   Emirates lijkt een alternatief, maar ik heb hier op Thailandblog ook al lezersreacties gezien waarin gemeld wordt dat die verzekering niet geaccepteerd wordt. Ook op de sociale media m.b.t. het buitenland: zo weigert bij voorbeeld ook het Thaise Consulaat in Los Angeles de Emirates verzekering omdat de Thaise bedragen kennelijk niet genoemd worden.
   Geeft een goed beeld van de Thaise ‘logica’, want het wèl vermelde dekkingsmaximum is vele malen hoger dan vereist – in het geval van de ‘400.000 baht outpatient’-eis ruim 40x méér………

   • Dennis zegt op

    De Emirates-polis biedt gedurende de hele reisperiode een dekking tot $ 500,000. Dat Thaise ambassades dit niet accepteren is echt onkunde/ onwil van de ambassade. Misschien dat ze liever zien dat je een onnodige en onnodig dure verzekering bij een Thais bedrijf koopt.

    De Emirates-polis en ook bijvoorbeeld die van Etihad voldoet aan alle eisen qua bedragen, maar goed, de Nederlandse polis is “ongelimiteerd’ en zelfs die wordt soms niet geaccepteerd. Stukje Thaise logica en onwil.

   • Ronny zegt op

    De verzekering van Emirates wordt wel aanvaard, mijn neef en zijn vrouw (Thaise) vertrekken morgen namiddag naar Thailand, hun COE hadden ze 2 weken geleden klaar op 3 dagen. De Thaise Ambassade in Brussel heeft alles goedgekeurd. Ze gaan eerst naar Phuket voordat ze door reizen naar de schoonfamilie. Dus gaan ze op 1 oktober tegen de middag op Phuket aankomen. In maart is mijn neef ook naar Thailand gegaan met Emirates en ook toen is de verzekering aanvaard.
    Blijkbaar zijn de Sha plus+ hotels op de hoogte gebracht van de 7 dagen regel want het hotel waar hij heeft geboekt stuurde een e-mail met deze vermelding alsook de bevestiging dat ze het teveel betaalde zouden retourneren. Wat betreft de terugbetaling omdat er nu 1 test wegvalt weet hij nog niets.

    • Cornelis zegt op

     Er is, op z’n Thais, natuurlijk weer sprake van volstrekte willekeur. Uit eerdere reacties hier en ook op sociale media blijkt dat er wel degelijk afwijzingen zijn geweest. Het problem is dat het niet te voorspellen is. Voor het verzekeringsbewijs moet je eerst een ticket kopen, en dan blijk je daarna dus maar te moeten afwachten hoe de pet van de betreffende functionaris op de Ambassade op die dag staat.
     Ook met de verklaringen van Nederlandse zorgverzekeraars zijn hier gevallen gemeld waarbij dezelfde verklaring de ene keer niet en de andere keer wèl wordt aanvaard.

   • leendert zegt op

    Volgens mij geldt de 40.000/400.000 voor tickets naar Bangkok. Mijn vrouw is met zo’n AIG verzekering via Emirates ook afwezen door de ambassade. Maar dat ging over Bangkok.
    In de sandbox voorwaarden worden die bedragen niet genoemd en is er alleen sprake van
    minimaal 100.000 dollar. Een nieuwe aanvraag voor Phuket is in behandeling.

    • Cornelis zegt op

     Die eis heeft niets met de bestemming te maken, maar met het type visum. Zelf moet ik, met een geldige verblijfsperiode op een Non-O visum plus een Re-Entry Permit, aan die eis voldoen ongeacht mijn eerste bestemming in TH.

 3. leendert zegt op

  Piet heeft het in het openings verhaal over een verzekering van 100.000 baht.
  Dat moet minimaal 100.000 US dollar zijn. Dit om misverstanden te voorkomen

 4. fred zegt op

  Phuket is VERUIT de BESTE oplossing om de eerste 7 dagen door te brengen in quarantaine…
  en ALS er dan ook versoepelingen zijn , dan gaan EERST in in PHuket, daarzal alcohol toegestaan worden in restaurants…. en ook bars want die bieden nu ook eten en een menu aan 555

  • Louis zegt op

   Momenteel zijn er al zat restaurants in Phuket waar je gewoon alcohol kan bestellen. Dan wel in mokken of ander soort glazen, maar genoeg keuze dus. Nu dag 4 van PSB. Nog tien dagen te gaan. Ik vermaak me hier wel.

 5. Christiaan zegt op

  Het veheugt mij, dat er steeds meer versoepeligen zijn. Voor velen is dat nu beter om weer eens naar Thailand te gaan of om terug te komen naar Thailand.
  Zelf hoop ik over een half jaar weer eens en voor de laatste keer naar Nederland te gaan voor een paar weken. Ik ben dan 82 jaar en hoop, dat dit kan zonder al te veel rompslomp.

 6. Bob zegt op

  Waar blijft de publicatie in de Royal Gazette? En met name de details vanaf 1 November?
  Zonder quarantaine lijkt me een CoE niet meer nodig, toch?
  Zonder officiele publicatie is het allemaal gebakken lucht, waarvan ze in Thailand een heleboel hebben

 7. Louis zegt op

  Ik keek net even op website van de ambassade in Den Haag. Eerste afspraak mogelijk voor visumaanvraag op 12 oktober. Dat is sneller dan zes weken.

 8. Hans zegt op

  Eerst dit goed lezen.
  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/onze-honorair-consul-in-phuket-zijn-ervaringen-met-de-phuket-sandbox/
  Volgens mij zegt de consult het goed, ook wat de verzekering betreft.
  Hans

 9. Philippe zegt op

  Ik kreeg vandaag, uit betrouwbare bron, het volgend bericht uit Thailand:
  Quote
  Refer to quaratine in Thailand, we got the information from our goverment that starting 1 January 2022, any foreign tourist who has been vaccinated againts COVID-19 and holds a vaccine passport will be able to enter Thailand without having to enter quarantine.
  Unquote
  Dat ziet er dus goed uit voor al diegene die met een Nieuwjaarskater naar Thailand zullen reizen, waaronder mijzelf.
  Wat daarvoor nog allemaal gaat gebeuren en gewijzigd / aangepast zal worden, I really don’t know.
  Ik ben er tevens van overtuigd dat na nieuwjaar 50% terug zal draaien zoals voorheen … de machine is in gang gezet !

  Moderator: Een betrouwbare bron? Dan moet je die ook noemen anders is het GEEN betrouwbare/verifieerbare bron!

 10. Tim zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie

 11. oscar zegt op

  Heren,

  laten we het vooral bij de feiten houden!!
  Al mijn zaken heb ik uitbesteed aan CIBT te Den Haag.
  Ik kan een ieder dat bedrijf aanraden.
  Tot op heden is de verlaging naar 7 dagen GEEN sprake van.
  Zelf nog even contact gehad met het ASQ hotel en ook die bevestigen mij dat het nog steeds 14 dagen is.
  Ook het gezwets, zoals ik het maar noem, dat er geen COE wordt uitgegeven klopt totaal niet.
  Wij vliegen met KLM business class op 6 oktober en dienen gewoon de ASQ van 14 dagen te doen in BKK alsmede de COE aanvraag te doen.
  Mensen laten we hier nu eens eerlijke informatie verstrekken voor de reiziger die hier om vraagt.
  Aan speculeren hebben we niets hier….

  • Ja, die CIBT vraag meer dan € 600,- om een visum aan te vragen. En dat voor iets wat je zelf ook kunt doen.

   • oscar zegt op

    Beste Peter,
    wij betalen meer hoor wij kozen voor de full services en dit is super geregeld door hun.
    ook de COE voor mijn thaise vrouw, welke op haar Thaise nationaliteit vertrekt, is door hun geregeld.
    Wij willen absoluut niet het risico lopen dat we straks op 07 oktober bij de immigratiedienst staan en dat we worden teruggestuurd omdat er iets niet klopt.
    En ach voor ons is dit de perfecte keuze geweest.

  • RonnyLatYa zegt op

   Oscar,

   Dit zijn de feiten die je kan terugvinden op de website van de Thaise ambassade in Den Haag
   Dat is eerlijke informatie of anders is de ambassade aan het aan zwetsen
   https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

   Latest Developments: last updated on 29 September 2021

   (1) From 1 October 2021 onward, all Thai and non-Thai visitors arriving in Thailand are required to complete the quarantine period of no less than 7 or 10 days :

   fully vaccinated in accoradance with all requirements set forth by the Thai government >> quarantine for no less than 7 days
   NOT vaccinated or vaccinated but fails to meet all requirements set forth by the Thai government >> quarantine for no less than 10 days
   Quarantine with family member in one room/space : quarantine for 7 days if all concerned family members fall in “fully vaccinated” category; otherwise, 10 days.
   etc ….

   En als je dan een bedrijf gaat aanraden dat 530 Euro vraagt om een visum van 70 Euro af te handelen.
   Opgelicht moet dit ook maar eens bekijken denkt ik dan net zoals de slotenmakers, etc….

  • Cornelis zegt op

   Je eerste zin liet me even lachen, Oscar – want CIBT houdt zich duidelijk niet aan de feiten en is blijkbaar niet op de hoogte van de ontwikkelingen. En voor die ‘deskundigheid’ vragen ze dan dik geld……

   • Dit rekenen ze bij het CIBT:
    – 70 Euro voor het visum
    – 543,29 Euro voor Guide-entry Visa bemiddelingskosten
    – 272,25 kosten bij Guided entry Consultatie

    Bij elkaar zo’n € 885,- Van Ronny krijg je gratis advies…..

  • RonnyLatYa zegt op

   Oscar,

   Als het je gelukkig maakt. Het is vannacht in de Royal Gazette verschenen en dus werd het al vroeger getekend door de PM en hebben de ambassades na het tekenen die info al gekregen van Buitenlandse Zaken.
   Gezien het vannacht en dus tijdig verschenen is kan het op de voorzien datum in voege treden.1 oktober.

   http://www.ratchakitcha.soc.go.th/DATA/PDF/2564/E/239/T_0125.PDF?fbclid=IwAR2hvYx8MWC05jB3qbO61uq-WVQoxej_S-8QFiVa22578moCElAvDnJwkx4

   Richard Barrow vult het als volgt aan:

   The information about the change in quarantine length from 14 days to 7 days was published in the Royal Gazette last night. The controversial part is on the last page about people who entered Thailand before 1st October. It says they still have to do the previously agreed length of stay – meaning 14 days.

   But I am starting to get messages from people who said that their hotel are now offering a reduction/refund. Basically, from what I can tell, 14 days is being reduced to 10 days for those who arrived before 1st October. So it looks like this:
   ✈️ Enter 21 Sep, leave 1 Oct (today)
   22 Sept. 2 Oct.
   23 Sept. 3 Oct.
   24 Sept. 4 Oct.
   25 Sept. 5 Oct.
   26 Sept. 6 Oct.
   27 Sept. 7 Oct.
   28 Sept. 8 Oct.
   29 Sept. 9 Oct.
   30 Sept. 10 Oct.
   1 Oct out 8 Oct.
   Please check with your hotel about this. This is for people in hotel or island quarantine. it’s all the same thing. Good luck!

   Neem contact met je hotel. Je hebt de referentie van het document in de link hierboven

   • RonnyLatYa zegt op

    Bron: https://www.facebook.com/photo?fbid=421030479383221&set=a.212825276870410

 12. Frank zegt op

  Laatste nieuws is nu te lezen op Thaise ambassade Den Haag website dat per 1 oktober de voorwaarden veranderd zijn vwb quarantaine. Nu dus 7 dagen quarantaine voor aantoonbaar volledig gevaccineerden. Dat is dus goed nieuws.
  Ook de thailandpsas website is aangepast en geeft aan dat voornoemde groep twee maal in Thailand getest wordt. Dat gebeurt dan direct bij aankomst op luchthaven en tweede swab test op de 6e dag.

  Zelf heb ik er op 1 oktober 7 dagen quarantaine opzitten en ben dan benieuwd of ik dan vrijgelaten wordt of volgens oude regeling nog 7 dagen mag blijven op het mooie strand van Phuket.

  Groeten Frank.

  • Louis zegt op

   Ik heb op 1 oktober ook 7 dagen erop zitten en zou het liefst ook vrijgelaten willen worden. Al is het geen straf om nog een week op Phuket (Patong beach) te verblijven. Vandaag de tweede pcr test ondergaan. Ik zou niet weten aan wie of waar ik kan vragen of ik de volle 14 dagen moet uitzitten. Welke plaats zit jij Frank?

  • Frank zegt op

   Karon Beach, Best Western hotel. Erg rustig en nog geen strandtenten open hier. Wel super aardig personeel in hotel en de 3 zwembaden voor ons alleen. Bezetting hotel is slechts 2 van de 150 kamers. Waarschijnlijk trekt alles komende maand aan.

   • Louis zegt op

    Ik zit met mijn Thaise vrouw in het Andamantra Resort bij Kalim Beach, op een steenworp van Patong beach. Hier is het wel redelijk druk in het resort. Ik ben een paar dagen geleden door Karon gereden met de scooter, maar daar was het behoorlijk uitgestorven. Patong is al aardig wat te doen momenteel. Zeker nu de alcoholban van tafel is.

 13. WM zegt op

  Vandaag onze CoE ontvangen, vlucht 7 oktober. Duss eer worden gewoon CoE’s uitgegeven, niks delay.
  Er staat in dat we 7 dagen in Phuket moeten verblijven (sandbox), dus voor mij nu alle twijfel weg.
  Heb wel al voor 15 nachten hotel betaald en 3 x testen, hopelijk krijg ik daarvan het teveel betaalde nog terug.
  Groet
  WM


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website