Op de website van de Thaise ambassade in Belgie (Brussel) en Nederland (Den Haag) staat te lezen dat de quarantaineperiode gekoppeld aan de CoE vanaf 1 oktober 2021 is gewijzigd. Vanaf morgen duurt de ASQ minimaal 7 dagen en maximaal 10 dagen.

Dit zijn de nieuwe quarantaineregels:

 • Volledig ingeënt en conform alle eisen gesteld door de Thaise overheid >> 7 dagen in quarantaine.
 • NIET gevaccineerd of voldoet niet aan alle eisen gesteld door de Thaise overheid >> 10 dagen quarantaine.

Quarantaine met een gezinslid in één kamer/ruimte: 7 dagen als alle betrokken gezinsleden in de categorie “volledig gevaccineerd” vallen; anders 10 dagen.

VEREISTEN om als volledig gevaccineerd te worden beschouwd:

Je bent gevaccineerd met een COVID-19-vaccin goedgekeurd door de Thaise gezondheidsautoriteit:

 • Goedgekeurd vaccin:
  • CoronaVac (Sinovac Biotech Ltd.)
  • AstraZeneca (AstraZeneca & universiteit van Oxford, SK Bioscience (Korea), Siam Bioscience)
  • Covishield (Seruminstituut van India – SII)
  • Cominarty of Pfizer – BioNTech COVID-19-vaccin (Pfizer Inc., & BioNTech)
  • Janssen of Janssen/Ad26.COV2.S (Johnson & Johnson Services, Inc.
  • Moderna (Moderna Inc.).
  • Sinopharm-vaccin of COVILO (Sinopharm Co., Ltd).
  • Spoetnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology).
 • Je hebt een volledige dosis COVID-19-vaccin gekregen volgens de door de fabrikant opgestelde richtlijn OF gemengde COVID-19-vaccins gekregen.
 • Je hebt minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland een volledige dosis COVID-19-vaccin of gemengde vaccins gekregen (niet vlak voor aankomst in Thailand).
 • Herstel van COVID-19 samen met 1 injectie met het COVID-19-vaccin wordt NIET geaccepteerd als volledig gevaccineerd. Tenzij het ontvangen vaccin Janssen was.

Opmerkingen – Een reeds ontvangen COE kan nog steeds worden gebruikt, aangezien de gegevens op de COE correct en waarheidsgetrouw blijven. Alle bezoekers zijn verplicht om hun vaccinatiedocumenten te kunnen tonen op verzoek van de Thaise autoriteiten.

De Covid-verzekering moet duidelijk vermelden dat reizen naar een risicogebied (reisadvies kleurcode: oranje of rood zoals aangegeven door de Nederlandse overheid) geen invloed heeft op de omvang en hoogte van de COVID-19-dekking.

CoE nog verplicht

Om naar Thailand te kunnen reizen moeten gevaccineerde internationale reizigers nog steeds, voorafgaan aan hun aankomst en binnenkomst, alle formaliteiten doorlopen. Deze omvatten:

 • een geldig visum of een re-entry permit;
 • een Certificate of Entry (COE) uitgegeven door de Royal Thai Embassy of ​​Consulaat;
 • een COVID-19-ziektekostenverzekering
 • een bevestiging van een hotelboeking in Alternative State Quarantine (ASQ);
 • en een medisch certificaat met een RT-PCR-laboratoriumresultaat waaruit blijkt dat COVID-19 niet is gedetecteerd uiterlijk 72 uur voor vertrek.

Bron:

https://www.thaiembassy.be/

https://hague.thaiembassy.org/

en TATnews.

18 reacties op “Thaise ambassade in BE en NL: Vanaf 1 oktober 2021 verkorte quarantaineperiode”

 1. Pat zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 2. Smet Patrick zegt op

  Beste vrienden, en wat met de diegene die in quarataine zijn in Thailand? Moeten zij langer in quarataine blijven maw de nieuw aangekomen komen sneller uit quarataine vanaf 01 oktober 2021 dan degene die voor 01 oktober in quarataine zitten! Momenteel, niettegenstaande berichten van Thaise ambassade in Nederland en Belgie, weet men in mijn AQR hotel nog van niets en zijn in afwachting van de nieuwe regels! Dus nog steeds 14 dagen AQR in Thailand volgens de regels in Thailand!! Dus opletten voor verrassingen!

 3. willem zegt op

  De quarantaineduur wordt bij aankomst in Thailand definitief bepaald. De gezondheidsfunctionaris op de luchthaven controleert de documenten en selecteert 7 of 10 dagen op het quarantaine formulier voor de ASQ.. Zelfde procedure als in april.

 4. philip Janssens zegt op

  zo lang men die Alternative State Quarantine blijft opleggen gaat men weinig of geen toeristen zien verschijnen in Thailand, wie wil zich om op vakantie te gaan 7 dagen 24 uur op 24 laten opsluiten om dan na het buiten komen te ontdekken dat er ook nog altijd geen alcohol mag gebruikt worden ?

  • PEER zegt op

   Nou Philip,
   Het is nog nét donderdag 30 sept en ik kom nét van het strand Karon beach, waar ik heerlijk aan m’n visje heb gezeten en tot ‘n kwartier geleden nog ‘n mojito bestelde én kreeg,
   Welcome to Thailand

 5. PEER zegt op

  Dus ík ben de sjaak!
  24 sept in Karonbeach aangekomen en gisteren m’n 2e test gehad.
  Ik denk: blije jongen. Want reeds de 3e(!) neg test, 2 maal gevaccineerd.
  Dus na 1 oktober mag ik d’n hort op!
  Nee manneke: jij moet gewoon je tijd op Phuket uitdienen!
  Jammer, Chaantje is 3 okt jarig. Dát zal dus ‘n week later gevierd mogen worden.
  Thaise denkmachine; ik zal er niet makkelijk aan wennen.
  Maar toch: Welcome to Thailand

 6. haki zegt op

  En wat na 1 november? Ik herinner me dat dinsdag volgende werd gemeld: ****Persbureau Reuters weet te melden dat per 1 november, volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen, weer welkom zijn in Thailand en dan zonder verplichte quarantaine. Wél blijft een negatieve PCR-test verplicht****.
  Dit was nog niet officieel bevestigd maar speelt dit dan nog of is het vervangen door deze 7 dagen quarantaine? Ik vind het erg verwarrend.
  Haki

  • Per 1 oktober de eerste stap: kortere quarantaine. Per 1 november de tweede stap: geen quarantaine. Maar dit alles hangt af van de vaccinatiegraad in de toeristische gebieden.

 7. ruudje zegt op

  Ik lees net iets nieuws voor mij…
  Zowel ik als mijn vrouw hebben een bewijs van herstel en zijn in Nld dus maar 1 keer gevaccineerd (alles volgens de nederlandse richtlijnen), lees ik nu dat dit NIET geld als volledig gevaccineerd voor Thailand.
  En nu? Spuit bijhalen?

  • haki zegt op

   Ja, zo lees ik het ook. Als ik u was zou ik eerst ambassade per mail om raad vragen en dan eventueel de GGD (of equivalent in België) raadplegen met overlegging van het mailantwoord van de ambassade.

 8. Ed zegt op

  Ik heb onze vlucht van 30/11 bij Swiss geannuleerd en geld teruggehad. Had er geen vertrouwen meer in. Weet ook niet wat je aan gaat treffen in de toeristen gebieden.
  Nu naar Curaçao…….

 9. brabantman zegt op

  Opvallend. Mensen met thaise nationaliteit hoeven geen negatieve test meer te hebben bij binnenkomst Thailand

  • TheoB zegt op

   Dat ligt eraan brabantman.

   Thai die via Suvarnabhumi binnenkomen hebben nooit een bewijs hoeven overleggen van negatieve uitslag van een RT-PCRtest 72 uur voor vertrek naar Thailand.
   Thai die gebruik maken van de Phuket Sandbox en/of Samui Plus hebben altijd een bewijs moeten overleggen van negatieve uitslag van een RT-PCRtest 72 uur voor vertrek naar Thailand.

   Ten aanzien van vaccinatie:
   Tot 01-07 gold dat Thai die, al dan niet gevaccineerd, via Suvarnabhumi binnenkwamen 2 weken in door de staat betaalde quarantaine moesten. Niet-Thai die, al dan niet gevaccineerd, via Suvarnabhumi binnenkwamen moesten op eigen kosten 2 weken in quarantaine.
   Met ingang van 01-07 tot 01-10 geldt dat iedereen die, al dan niet gevaccineerd, via Suvarnabhumi binnenkomt 2 weken op eigen kosten in quarantaine moet.
   Met ingang van 01-10 geldt dat iedere (minimaal 14 dagen volledig) gevaccineerde die via Suvarnabhumi binnenkomt 1 week op eigen kosten in quarantaine moet. Niet minimaal 14 dagen volledig gevaccineerden moeten 10 dagen op eigen kosten in quarantaine.

   Tot 01-10 geldt dat iedereen die gebruik maakt van de Phuket Sandbox en/of Samui Plus om Thailand binnen te komen minimaal 14 dagen volledig gevaccineerd moet zijn en 2 weken op eigen kosten in een SHA+ hotel moet overnachten.
   Met ingang van 01-10 geldt dat iedereen die gebruik maakt van de Phuket Sandbox en/of Samui Plus om Thailand binnen te komen minimaal 14 dagen volledig gevaccineerd moet zijn en 1 week op eigen kosten in een SHA+ hotel moet overnachten.

  • willem zegt op

   Dat hebben Thais nooit gehoeven.

 10. Toi zegt op

  U bent vrij om door Phuket te zwerven zodra het resultaat van uw eerste PCR-test, gedaan op de dag van aankomst, negatief is. (Quote Phuket Sandbox).

  Dus bij binnenkomst van de luchthaven krijg je de 1e PCR test en na resultaat mag je gaan en staan in heel Phuket?!?

  • PEER zegt op

   Dat klopt Toi,
   En het is heerlijk toeven hier aan the beach van Karon en Kata Noi.
   En je hoeft niet lang te zoeken om lekker aan het strand te dineren, vergezeld van ‘n glas wijn, bier of cocktail.
   Ik was in Januari in ‘n Bangkok’s ASQ-hotel, dat beviel me best, maar hierrrrr is de hemel op aarde in vergelijk.
   Welcome to Thailand

   • Toi zegt op

    Das dan mooi Peer, wij vertrekken 28 Nov. met Emirates naar Patong!

 11. willem zegt op

  Dat hebben Thais nooit gehoeven. Behalvr bij binnenkomst op Phuket Sandbox.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website