Beste lezers,

Ik woon in Thailand en de belastingaangifte wordt geregeld via een Nederlands bedrijf, dus geen tijdverlies door de post van Thailand naar Nederland. Ik heb mijn belasting aangifte 1 maart 2021 gedaan bij de Nederlandse belasting. Dus dit is sneller gebeurt dan de datum 1 april die de belastingdienst aangeeft.

Nu heb ik in juni 2021 een voorlopige aanslag ontvangen van de belastinginspecteur en de vermelding dat ik later de definitieve aanslag zal ontvangen als de inspecteur alles heeft gecontroleerd. Maar nu heb ik nog steeds geen definitieve aanslag ontvangen en ook geen teruggave van de volksverzekeringen, dit kan ik snel zien op mijn Nederlandse bankrekening.

Ik vind dit erg lang duren voordat ik de definitieve aanslag ontvang en de teruggave van de volksverzekeringen.

Wat is de ervaring van andere Nederlanders, die in Thailand wonen?

Groet,

Sjaak

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Thailand vraag: Definitieve belastingaanslag in Nederland duurt lang”

 1. Hans zegt op

  Ik heb begin maart mijn belasting formulier online ingevuld en verzonden. Begin juni bericht gehad en betaling ontvangen. Tevens was het een definitieve vaststelling. Geen klachten dus

  • KeesP zegt op

   Ook ik heb, voor het eerst, gelijk een definitieve aanslag ontvangen.

 2. gerritsen zegt op

  Beste Sjaak,

  Ik heb enige Nederlandse pensioengenieters in Thailand als klant.
  Nadat ik een procedure heb gewonnen inzake inwonerschap fiscaal in Thailand en aanpalend vrijstelling inhouding loonbelasting op bedrijfspensioen worden door mij de aangiften snel ingediend. Echter de definitieve aanslagen laten lang op zich wachten. Dat is niet erg als de voorlopige aanslagen conform de aangiften worden opgelegd. Als de voorlopige aanslagen afwijken van de aangifte kan daarvoor een apart verzoek tot vermindering worden aangevraagd. Daarop wordt meestal snel gereageerd door het opleggen van een aangepaste voorlopige aanslag op basis waarvan de teruggave die voortvloeit uit de aangifte al wel snel wordt uitbetaald. Het dan wachten op een definitieve aanslag is dan niet meer storend.

 3. Kees 2 zegt op

  Als het door de inspecteur gecontroleerd moet worden, kan dat jaren duren. Ik wacht al 1,5 jaar op de defintieve aanslag over 2019. (In een brief vd belastingdienst stond dat het in ieder geval binnen 3 jaar afgerond zal zijn.)

 4. Erik zegt op

  Sjaak, sinds jaar en dag wordt inkomstenbelasting en volksverzekering geheven op dezelfde aanslag dus een aanslag volksverzekering bestaat niet meer. Je hebt een voorlopige aanslag gehad; als die afwijkt van wat jouw adviseur heeft opgegeven kun je, zoals Gerritsen al zegt, een verzoek laten doen.

  Maar bedoel je mogelijk niet de volksverzekering (AOW, ANW, WLZ) maar de inkomensafhankelijke premie zorgverzekeringswet (zvw) die ten onrechte is ingehouden? Die krijg je alleen terug als je daartoe een verzoek indient en daar heeft jouw adviseur vast wel de formulieren voor op de plank liggen.

 5. Martin zegt op

  Gewoon inloggen op mijn belastingdienst met DigiD mits je deze hebt. Kun je alles terug vinden

 6. hansman zegt op

  Moderator: Vragen moeten via de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website