De Urak Lawoi zeezigeuners zijn van oorsprong Maleis en zij leven in zuidelijk Thailand, op eilandjes en het kustgebied rond de Andamanse Zee. Ze wonen verspreid op eilandjes en in kustgebieden in de provincies Satun, Phuket en Krabi.

Lees verder…

Nieuw Thais voetbalseizoen begint 3 september 2021

Door Gringo
Geplaatst in Sport, Voetbal
Tags:
31 augustus 2021

Nadat de start van het Thaise voetbalseizoen 2021/2022 door corona al twee keer was uitgesteld, heeft de President van de Football Association of Thailand nu het definitieve begin aangekondigd op 3 september 2021 aanstaande.

Lees verder…

‘De prinses met de gouden lans’ uit Folktales of Thailand

Door Erik Kuijpers
Geplaatst in Cultuur, Volksverhalen
Tags:
31 augustus 2021

Koningen willen graag land veroveren; gelukkig is dat nu anders. Hier werd tenslotte een Muang teveel bestreden en dat liep noodlottig af.

Lees verder…

Vanaf morgen 1 september worden een aantal lockdown maatregelen in de donkerrode provincies versoepeld. Zo wordt eten in een restaurant onder voorwaarden weer toegestaan.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 187/21: Verlengen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 augustus 2021

Op eind november loop mijn jaarvisum af. Dan ga ik het verlengen. Nu ga ik mei 2022 naar Nederland. Eigenlijk wil ik dan in april 2022, een nieuwe jaarvisum hebben, zodat het dan geldig is tot april 2023.

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Hoge PSA waarde en vergrote prostaat

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
31 augustus 2021

Ik laat vanaf 2008 elk jaar mijn PSA testen, nu krijg ik vandaag de uitslag en hebt weer een nieuw record gebroken. Totaal PSA 13.363, free PSA 2.314 en ratio 0.173, ik weet wat de waarden moeten zijn en dit is niet goed.

Lees verder…

De coronasteun van het kabinet wordt stopgezet, maar het kabinet blijft wel vasthouden aan reisbeperkingen voor praktisch alle landen buiten Europa. Reisbrancheorganisatie ANVR is hier woedend over. De reisbranche zal reizen gaan uitvoeren als de klant dat wil en de reisorganisator de reis veilig kan verzorgen.

Lees verder…

In de tachtiger jaren van de vorige eeuw, de zogenaamde Gouden Eeuw van Muay Thai, waren er nogal wat boksscholen in Bangkok, waar jonge boksers met bloed, zweet en tranen werden opgeleid tot vechtmachines. Een daarvan was de in 1977 geopende Sor Thanikul sportschool, een kleine en eenvoudig opgezette gym in een onopvallende wijk van Bangkok. De eigenaar was een schimmige Thais-Chinese zakenman, Klaew Thanikul, die gaandeweg succes had en met belangrijke boksers als Boonlai, Saming Noi, Sombat en Komkiat uitgroeide tot de belangrijkste bokspromotor in Thailand.

Lees verder…

Roofvogels voederen als toeristische attractie: het ligt niet voor de hand, maar in een dorp in Chanthaburi en bij een visrestaurant in Trat gebeurt het al jaren. Honderden Brahmaanse wouwen worden er getrakteerd op stukjes varkensvet.

Lees verder…

Thailand vraag: Van Buriram naar Bangkok reizen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 augustus 2021

Mijn vrouw wil vanuit Buriram naar naar de luchthaven Bangkok reizen. Waar moet zij rekening mee houden? In hoeverre zit Bangkok op slot?

Lees verder…

Waar laat jij je ABP-pensioen belasten?

Door Lammert de Haan
Geplaatst in Belasting Nederland, Expats en pensionado
Tags: , ,
30 augustus 2021

Waar jouw ABP-pensioen belast is, is geregeld in het door Nederland met Thailand gesloten Verdrag ter vermijding van dubbele belasting (hierna: Verdrag). Toch gaat het regelmatig gruwelijk fout. Met het grootste gemak wordt door fiscaal juristen en fiscaal adviesbureaus een niet in Nederland te belasten ABP-pensioen aangemerkt als wel te zijn belast in Nederland. Bij een redelijk ABP-pensioen kan zo’n foutieve beoordeling je al gauw zo’n 5 à 6 duizend euro’s per jaar aan onverschuldigde inkomstenbelasting kosten.

Lees verder…

Lezersinzending: Je auto accu gun je toch ook een langer leven!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
30 augustus 2021

Wie heeft zich ooit bekommerd om hoe het gaat met de accu in je auto? Alleen als de auto niet wilt starten, dan besef je hoe belangrijk zo’n accu is. Of wanneer je bij de garage te horen krijgt dat de accu [voor jouw gevoel te vroeg] aan vervanging toe is.

Lees verder…

Premier Prayut streeft erna het land weer volledig open te stellen voor toeristen wanneer 70% van de bevolking (70 miljoen) gevaccineerd is. 

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Problemen met slikken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
30 augustus 2021

Sinds een dik halfjaar heb ik moeite om gebakken rijst (Nasi) weg te krijgen (in Thailand noemen ze dit Khao Pad), wat in mijn keel (Larynx) blijf steken. Ook met direct wat te drinken, blijft het opgehoopt in mijn keel kleven en krijg ik het niet weg! Pas als ik m’n vinger in de keel steek, dan komt het weer vrij en kan ik gewoon doorgaan met eten tot het op is.

Lees verder…

Een drietal maanden geleden overwoog de Thaise regering blijkbaar om een alternatief te bieden voor de verplichte ziekteverzekering voor een non-immigrant O-A visum en de covid-verzekering van 100 000 $. Ze werden zich blijkbaar bewust dat vele expats deze verzekering niet kunnen verkrijgen, zeker indien ze ouder waren dan 70 jaar. Het gevolg was o.a. dat oudere expats niet naar hun thuisland kunnen reizen, daar ze niet meer aan de immigratie voorwaarden voldoen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website