Vanaf morgen 1 september worden een aantal lockdown maatregelen in de donkerrode provincies versoepeld. Zo wordt eten in een restaurant onder voorwaarden weer toegestaan.

Daarover is nogal wat verwarring ontstaan omdat de nieuwe richtlijnen voor restaurants onpraktisch waren. Zo zou al het personeel twee vaccinaties moeten hebben gehad en elke vijf tot zeven dagen getest moeten worden. Klanten zouden een bewijs van vaccinatie moeten tonen of een bewijs dat ze negatief getest zijn. Nu blijkt echter dat eten in een restaurant in de zogeheten donkerrode zones is toegestaan zonder dat klanten volledig gevaccineerd zijn en/of negatief getest zijn. De laatste aankondiging in de Royal Gazette heeft dat zaterdag bevestigd. Een bron, zegt dat de CCSA later meer gedetailleerde richtlijnen bekend zal maken.

Lockdown versoepelingen per 1 september

Intussen treffen restaurants en verschillende andere bedrijven voorbereidingen om open te gaan. De avondklok van 21 tot 4 uur blijft van kracht en werknemers wordt  gevraagd om tot 14 september thuis te werken. Openbare bijeenkomsten van maximaal 25 personen worden weer toegestaan ​​in donkerrode zones, wel moeten de autoriteiten daarvoor vooraf toestemming geven.

In Bangkok mogen de scholen weer open, mits ze voldoen aan de voorwaarden die zijn opgesteld door het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Higher Education, Science, Research and Innovation.

Vanaf woensdag gaan ook schoonheidssalons en kapperszaken weer open, maar bezoek mag alleen op afspraak. Spa’s en massagesalons mogen alleen voetmassages aanbieden.

Interprovinciaal reizen vanuit donkerrode zones mag ook weer. Luchtvaartmaatschappijen gaan weer vliegen (het aantal zitplaatsen is beperkt tot 75 procent van de capaciteit).

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Restaurants open in donkerrode provincies: Toch geen vaccinatiebewijs of negatieve test nodig”

  1. Koos zegt op

    Mijn dochter kreeg vanmorgen bevestiging dat de overheidscholen in Udon Thani niet opengaan.
    Eerst willen ze alle kinderen de kans geven gevaccineerd te worden.
    Ze moeten hier nog mee beginnen dus hopen we maar dat 1 oktober wel haalbaar is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website