(Anupong457 / Shutterstock.com)

Premier Prayut streeft erna het land weer volledig open te stellen voor toeristen wanneer 70% van de bevolking (70 miljoen) gevaccineerd is. 

Hoewel premier Prayut Chan-o-cha op 16 juni heeft aankondigt dat Thailand over 120 dagen open zou gaan, blijkt die uitspraak niet realistisch. Thailand kreeg te maken met hoge besmettingcijfers door de Delta-variant. Inmiddels is iedereen in de regering er wel van overtuigd dat je het land niet oneindig gesloten kan houden, de schade aan de economie wordt daardoor te groot.

Hoe langer de lockdown aanhoudt, hoe meer schade de economie zal lijden, het succes van de heropening zal wel afhangen van het aantal gevaccineerde mensen, zegt Sanan Angubolkul, voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel (TCC). De vooruitzichten voor de vaccinvoorraad zijn in ieder geval veelbelovend, aangezien er 124 miljoen doses worden verwacht voor het einde van het jaar.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat groepsimmuniteit binnen handbereik is. Het vaccineren gaat nu sneller, vooral de risicogroepen zoals ouderen, mensen met onderliggende ziekten en zwangere vrouwen, worden nu in grote aantallen ingeënt, zegt woordvoerder Rungrueng Kitphati.

Vaccinaties zijn echter geen wondermiddel. Mensen zullen zich ook moeten houden aan de veiligheidsmaatregelen op het gebied van gezondheid, sociale afstand en waar mondmaskers.

“De heropening van het land zal stapsgewijs gebeuren met passende maatregelen. Quarantaine door de staat is nog steeds nodig. Bezoekers moeten volledig zijn ingeënt met documenten papieren om te bevestigen dat ze Covid-vrij zijn”, zei hij.

Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control (DDC), zei dat de vaccinatiedoelen gehaald kunnen worden met 124 miljoen doses. Volgens Opas kunnen er in Thailand 600.000 prikken per dag worden gezet.

Volgende maand zijn er 17 miljoen doses beschikbaar: 6,5 miljoen Sinovac, 7,3 miljoen AstraZeneca, twee miljoen Pfizer en twee miljoen Sinopharm. Nog eens 24 miljoen doses (zes miljoen Sinovac, 10 miljoen AstraZeneca en acht miljoen Pfizer) arriveren in oktober.

Booster injecties beginnen volgende maand

Vanaf eind volgende maand krijgen naar schatting drie miljoen Thais die al twee injecties hebben ontvangen, een booster injectie, zegt  Opas Karnkawinpong van het DDC.  De prikken worden van eind september tot oktober worden gegeven. “Welk vaccintype zal worden gebruikt, hangt af van de beschikbaarheid van de vaccinvoorraad op dat moment en het aantal mensen die al twee vaccinshots hebben gekregen.”

De vaccins van AstraZeneca en Pfizer zullen in eerste instantie dienen als booster-injecties, omdat er tegen die tijd voldoende voorraden van de twee fabrikanten zijn, zegt een bron bij het ministerie. Van de beoogde doelgroep zijn velen van hen waarschijnlijk degenen die ten minste drie maanden eerder al twee injecties met het Sinovac-vaccin hebben gekregen.

Bron: Bangkok Post

17 reacties op “Thailand gaat weer open voor toeristen als 70% van de bevolking is gevaccineerd”

 1. Osen1977 zegt op

  Blij dat de Premier nog steeds nastreeft om het land te openen bij een vaccinatiegraad van 70%. Helaas lees ik dat quarantaine door de staat nog steeds nodig is wanneer men heropend. Ik begrijp dat je moet aantonen dat je gevaccineerd bent en dat een pcr test noodzaakelijk is en dat je moet houden aan de afstandregel en het dragen van een mondmask op drukke locaties, maar snap niks van die verplichte opsluiting. Zo ga je toch nog steeds zeer weinig toeristen trekken. We gaan het zien als de 70% bereikt gaat worden ergens in 2022.

  • Mark zegt op

   Quarantaine was vorig jaar een een nuttige maatregel om covid buiten het land te houden toen de doelstelling nog nul binnenlandse infecties was.
   Nu covid in het land giert is het een compleet onzinnige anti-covid maatregel geworden.
   Maar ik vrees dat deze maatregel niet snel zal opgeheven worden … het brengt goed geld op voor de hotels de eigenaars en de vriendjes van de hotels die deze constructie voor hen bedacht hebben.

  • Rob zegt op

   Ls,

   Men verwacht, breed kijkend dat eind 2022 er voldoenden ‘dekking ‘ is van gevaccineerde. Tel maar uit dat het dan in de loop van 2023 weer begint te herstellen. Toeristen houden niet van problemen, de reistijd is lang dus men zal zeker het zekere voor het onzekere nemen. Al met al zal het nog even duren voordat het weer enigszins normaal wordt.
   Gr Rob

 2. Rob zegt op

  Ik geloof sowieso helemaal niks van die cijfers, van onze familie is nog helemaal niemand gevaccineerd, misschien eind van het jaar krijgen ze steeds te horen.

 3. fred zegt op

  Pattaya, Bangkok, … er zal nog steeds een hotel quarantaine nodig zijn van +- 1 week.

  Phuket : 1dag wachten op je test resultaat en je kan het ganse eiland rond.
  na 7 dagen phuket kan je naar andere bestemmingen vliegen

 4. Cor zegt op

  Dat de mensen die al volledige bescherming genieten (want de daartoe vereiste twee prikken gekregen) nu al een derde boosterdosis krijgen lijkt mij toch zeer verwonderlijk. De leeftijdsgroepen onder de 60 jaar hebben momenteel immers doorgaans nog steeds niet eens zicht op een eerste dosis.
  Die booster is wellicht bedoeld voor de elite…?
  Foei, Thaise beleidsmakers, dit gaat er echt serieus over.
  Cor

  • Ger-Korat zegt op

   Inderdaad slechts een 22,8 miljoen een 1e dosis en van die groep 7,3 miljoen een 2e en 0,6 miljoen een derde. Van de 60 plussers (11 miljoen) heeft slechts de helft een vaccin gehad. Dat een booster de effectiviteit verhoogt zal best maar waarom dan niet degene vaccineren die nog geen hebben gehad is mij een raadsel want een booster zal wat procenten minder besmetting geven (ziekenhuisopnames en overlijdens blijven toch wel gelijk laag dankzij de 1e en 2e vaccinaties) maar een 1e en 2e geeft maximaal mogelijk effect.

   zie de link:
   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2173083/booster-shots-start-next-month

   • winlouis zegt op

    Beste Ger-Korat, ik begrijp er helemaal niets meer van.! Mijn dochter is 18 jr. en zij heeft verleden week reeds haar 1ste vaccinatie bekomen met Snovac, haar 2de vaccin zou ze krijgen eind September. Mijn echtgenote, 48,jr. kon ook haar 1ste vaccin krijgen verleden week, maar ze wil geen Senovac, ze wil Pfizer. Daarom wil ze contact opnemen met een Prive ziekenhuis, we wonen in Saraburi. ik heb al 2 vaccinaties in Belgie gekregen, ook Pfizer. Als ik het dan goed begrijp, hebben de mensen van beneden 60 jr. in sommige Provincies nog geen vaccins gekregen.!?

    • janbeute zegt op

     Misschien heeft uw dochter een onderliggende ziekte of is ze misschien zwanger dan kan zij als jongere in aanmerking komen voor een eerste Sinovac vaccinatie, anders niet.
     Of tenzij men bij de vaccinatie lokatie de spelregels niet kent, of er weer eens met geld onder de tafel door geschoven wordt.

     Jan Beute.

     • win.louis zegt op

      Beste Jan, ik zal wel weten of mijn dochter zwanger is of een ziekte heeft.!! Geen van beiden.! En onder de tafel is ook niets gebeurd.! Juist daarom dat ik zeg, er niets meer van te begrijpen, hoe ze te werk gaan met vaccineren in de verschillende Provincies. Mijn echtgenote, wil het Pfizer vaccin bekomen via een prive ziekenhuis, maar dan wel met betaling.! Geen gejoemel dat onder tafel moet gebeuren.!

     • Jacques zegt op

      Hier in Pattaya zijn er vele duizenden onder de zestig jaar al bij een staatsziekenhuis gevaccineerd met sinovac. Het ligt er gewoon aan waar je verblijft.

  • R.Kooijmans zegt op

   Die booster is vooral bestemd voor mensen die het Chinese vaccin hebben ontvangen, omdat dat vaccin het minst werkzaam is, mn tegen de delta variant.

 5. Chris zegt op

  Citaat: Premier Prayut streeft erna het land weer volledig open te stellen voor toeristen wanneer 70% van de bevolking (70 miljoen) gevaccineerd is.
  1 keer, 2 keer of 3 keer?

 6. Pat zegt op

  Mooie woorden en vooruitzichten.Voeg daarbij dan ook nog eens de verwachtingen van TAT en de miljoenen bezoekers die ze voorspellen … ik wil niet al te negatief klinken, maar de beleidsmakers hebben toch wel een hele speciale roze bril op . Kom volgende maand nog eens terug, het zou me niet verassen dat tegen die tijd de cijfers al een keer of 5 zijn bijgesteld, tegengesproken, veranderd , ontkracht of gelogenstraft zijn ( vul in naar keuze).

 7. Stan zegt op

  Als ik als gevaccineerde een of twee dagen in quarantaine moet in een hotel in Bangkok in afwachting van de uitslag van de pcr-test bij aankomst vind ik dat nog te doen, maar echt geen dag langer. Maar zolang er mondkapjesplichten zijn ga ik niet. Ik heb een lichte vorm van autisme en ik raak helemaal gestrest van die dingen. Twaalf uur in het vliegtuig waarin ik niet kan slapen met zo’n ding op is voor mij een hel. En dan nog bijna overal in Thailand ook op zeker?!

  • Jacq zegt op

   In phuket heb je vaccinatie graad van 70% plus kijk hoe goed het daar gaat. Ze kunnen roepen wat ze willen. Eén ding is zeker de toekomst in de reissector is onzeker en met de maatregels die thailand neemt slaan nergens op. Dan weer dicht dan weer open dan weer dicht.

 8. Philippe zegt op

  Ik bezie het positief … al weken en maanden om niet te zeggen jaren zegt / schrijft iedereen dat de cijfers nooit de realiteit weerspiegelen, dat deze gemanipuleerd zijn … en wat als ze nu ineens in de andere richting gemanipuleerd worden ? Is het uitgesloten dat ze gaan beweren dat 70% gevaccineerd is (al is het maar 50%) om zodoende het volk gerust te stellen en de grenzen terug open te stellen zonder bepaalde verplichtingen … kan toch ook.
  Win / win / win situatie, de regering lijdt (of leidt) geen gezichtsverlies, de toeristen sector is happy en uiteraard ook de potentiele toeristen. Het zal die richting uitdraaien, ik voel het … maak uw valies maar al klaar, tegen december is het zover ! Always look at the bright side of life …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website