Vraagsteller: Michel

Een drietal maanden geleden overwoog de Thaise regering blijkbaar om een alternatief te bieden voor de verplichte ziekteverzekering voor een non-immigrant O-A visum en de covid-verzekering van 100 000 $. Ze werden zich blijkbaar bewust dat vele expats deze verzekering niet kunnen verkrijgen, zeker indien ze ouder waren dan 70 jaar. Het gevolg was o.a. dat oudere expats niet naar hun thuisland kunnen reizen, daar ze niet meer aan de immigratie voorwaarden voldoen.

Een permanent bankdeposito van minimum 3 miljoen baht zou men dan als alternatief aanvaarden.

Ligt dit voorstel nog op tafel of is het een stille dood gestorven?


Reactie RonnyLatYa

Kan het me niet direct herinneren dat dit op tafel lag. In ieder geval heb ik er niets meer over gelezen.

Trouwens die 100 000 Dollar COVID verzekering hoort bij het CoE en is geen eis voor een verlenging.

Het enige waarvan ik weet dat er een bankdeposito van 3 miljoen wordt geëist is voor een Non-immigrant O-X visum, maar dat staat los van een verzekering. De eis voor een 40 000/400 000 Baht out/in patiënt verzekering blijft daarnaast bestaan.

https://hague.thaiembassy.org/th/page/81359-non-immigrant-visa-o-x-(long-stay)

Maar als er lezers zijn die hierover meer informatie zouden hebben kunnen dit altijd laten weten.

Misschien heb ik het gemist of herinner ik het mij niet meer.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

7 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 186/21: Bankdeposito van minstens 3 miljoen baht i.p.v. ziekteverzekering?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Ik moet wat bijsturen.
  Blijkbaar hebben het al eens als onderwerp gehad maar kon ik het mij niet herinneren.
  Gaat hierover

  https://www.nationthailand.com/in-focus/40002065?fbclid=IwAR10uQ-waLaOM_YhowFJNs-uJgaEXBHEvLy2HQSdis2oQH1nDt1jZ57kITo

  Samengevat gaat het er over dat:
  1. Bij de eerste aanvraag je ook een 100 000 Dollar COVID verzekering moet hebben (is van toepassing maar dat geldt voor iedereen die momenteel Thailand wil binnenkomen)
  2. Je bij de verlenging ook gebruik mag maken van een buitenlandse verzekering. Tot nu toe moest dat een Thaise verzekering zijn. (Ik weet niet of dat al van toepassing is)
  3. Als je door leeftijdsbeperking geen verzekering kan krijgen mag het ook een bedrag van 3 miljoen zijn.
  Dat gaat dan over visumaanvragers en ik vermoed dus als vervanger van die COVID verzekering bij de visumaanvraag. (Ik weet niet of dat al van toepassing is.)

  https://www.thailandblog.nl/visumvraag/thailand-visa-vraag-nr-141-21-non-immigrant-o-a-binnenkort-nieuwe-regels-betreffende-ziekteverzekering/

  Zoals ik eerder ook al zei moet je eigenlijk wachten tot je de juist voorschriften van immigratie leest (het immigratieorder dus) hierover.

  Maar tot nu toe heb ik er verder nog niets van vernomen.

  Alvast bedankt Michel om het terug in herinnering te brengen. Was het totaal vergeten.

 2. robert vereecke zegt op

  New rules to support Covid health insurance for long-stay expats
  Published : June 16, 2021
  By : The Nation

  Par 3 : If an insurer refuses coverage due to health risks, visa applicants (O-A) must ubmit additional documents including the letter of refusal, plus securities, deposits and other health insurance accounting for at least 3 million baht

 3. Sjaakie zegt op

  Lees te laat, als ik de link volg die Ronny geeft naar The Nation, dan blijkt dat hij daar al gezegd heeft of in het artikel in Tha Nation al staat wat ik zeg in mijn reactie.
  Sorry voor min gretigheid om te helpen iets duidelijk te krijgen.
  Vraag me af of hetgeen door de Overheid is besloten en wat in The Nation staat ook al wetgeving is die wordt toegepast, het lijkt er op van niet. Artikel in The Nation is van juni 2021 en onlangs de verblijfsperiode van mijn O-A Visa verlengd en de polis 40.000/400.000 THB was voldoende.

 4. RonnyLatYa zegt op

  Hoef je toch geen sorry voor te zeggen.

  Ik denk ook dat die 40 000/400 000 wel blijft bestaan voor verlengingen. Enkel is het zo dat je dan een buitenlandse verzekering zou mogen gebruiken.

  Volgens mij slaat die 3 miljoen enkel op de visum aanvraag, waar ook een COVID dekking wordt gevraagd en niet op de verlenging omdat in het artikel ook staat “visa applicants”. Maar dat gebruiken ze te pas en te onpas als het over visum of verlengingen gaat en is dus ook niet echt iets op op te betrouwen.
  Daarom ben ik op zoek naar het immigratieorder waarin de juiste regels staan, maar kan het nergens vinden. Als het al bestaat natuurlijk…

  • RonnyLatYa zegt op

   Was als reactie op Sjaakie bedoelt

 5. Sjaakie zegt op

  Wellicht enige verduidelijking?
  Uit het artikel van The Nation d.d. 16 juni 2021 over de nieuwe Zorgpolis vereisten haal ik dit,
  “Approved in principle new rules ”…..
  In principle, dus nog niet definitief afgewerkt/besloten? Ik kan ook niets van latere datum, na 16 juni 2021, vinden.
  Punt 1, gaat over the first visa application, dus niet relevant voor verlengers.
  Punt 2, Applications for extension of stay can use health insurance from abroad or government welfare from abroad. This must be certified by a relevant government agency, such as a foreign Embassy in Thailand or the country’s Foreign Ministry.
  Zal de Ambassade dat gaan doen deze Certificering?
  Punt 3, Indien de aanvraag Zorgverzekering is afgewezen, lijkt dat er van de Ambassade een aanvullend document vereist zal worden van de afwijzing.
  Wat een gedoe, kan eenvoudiger, zorgpolis aanvraag afgewezen, direct overgaan naar bankrekening met 3 miljoen THB, klaar lijkt mij, wel zo eenvoudig, helaas niet voor iedereen een oplossing.
  En dan ook nog aan te leveren door Visa applicants ( dus visa aanvragers en niet visa verlengers? ) must submit additional documents including the letter of refusal, nee maar, dan ook nog: plus securities ( wat wordt daar mee bedoeld ?), deposits and other health insurance accounting for at least 3 million baht.

  Verder wordt gemeldt, dat Immigratie buro en ministerie van Foreign Affairs opdracht hebben to improve rules and conditions gouverning applications for short-term visas, while the Foreign Ministry has been tasked with upgrading guidelines for O-A visa applications.
  Kortom dit lijkt nog niet het laatst woord over deze vernieuwingen van de regels, al iets gevonden Ronny?

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, heb nog niets gevonden en zoal ik al eerder zei ” Als dat immigratieorder al bestaat natuurlijk…”

   Misschien enkel een principieel akkoord van het Cabinet.
   Kan me niet herinneren dat ik ergens gelezen heb dat het getekend werd door de PM en het verschenen is in de Royal gazet.
   Maar ik kan het ook gemist hebben. Ik was zelfs vergeten dat we het hier over gehad hebben… Ouder worden zeker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website