Kees Rade, de nieuwe ambassadeur in Thailand (Laos en Cambodja) is vooralsnog alleen ‘designate’. Het protocol speelt aan het Thaise hof een grote rol en alle stappen dienen doorlopen te worden voordat Rade volledig zijn functie kan uitoefenen. Dat bleek tijdens het eerste openbare optreden van de aangewezen ambassadeur in Hua Hin/Cha Am.

Lees verder…

Op de Facebook pagina van de Nederlandse ambassade in Bangkok lezen we het bericht, dat de activiteiten van de honorair consul in Vientiane, Laos per 1 april 2018 door Ms. Megan Ritchie worden overgedragen aan de heer Timo Hogenhout.

Lees verder…

Surachet Hakpal, plaatsvervangend commissaris van de toeristenpolitie, heeft tijdens een persconferentie laten weten dat de Thaise politie een Zwitserse man (49) zal uitleveren die gezocht wordt voor HIV-besmettingen in zijn land. Vijf jaar geleden is de man ook al eens uitgeleverd vanwege een bankroof.

Lees verder…

De Airport Rail Link in Bangkok die het centrum van Bangkok (Phayathai Station) verbindt met Suvarnabhumi International Airport lijkt ten onder te gaan aan haar eigen succes. Een noodmaatregel met de inzet van twee extra treinen, een in de ochtendspits en een in de avondspits, moet wat lucht brengen op de drukke ARL-lijn.

Lees verder…

Thaise dames zijn inventief

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Maatschappij
Tags: , ,
31 maart 2018

Veel bewondering mag je opbrengen voor de inventiviteit van veel Thaise vrouwen die er steeds weer in slagen om geld te verdienen. Een piepklein ‘restaurantje’ bestaande uit een paar krukjes, gammele tafeltjes en een paar pruttelende pannen op het vuur.

Lees verder…

Lezersvraag: Moet je voor een bezoek aan het SSO een afspraak maken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 maart 2018

Het bewijs van in leven zijn heb ik steeds bij de ambassade laten tekenen en laten stempelen. Het schijnt ook bij de SSO te kunnen. Moet daarvoor een afspraak voor worden gemaakt?

Lees verder…

Lezersvraag: Enkele reis vliegticket Bangkok – Amsterdam

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 maart 2018

Kan iemand mij vertellen of het mogelijk is om een enkele reis te boeken vanaf Bangkok naar Amsterdam? Zo ja, met welke luchtvaartmaatschappij?

Lees verder…

Velen die in Cambodja’s hoofdstad Phnom Penh, de Killing Fields en het Tuol Sleng museum hebben bezocht blijven met veel onbeantwoorde vragen zitten. Wie was die beruchte Pol Pot en hoe is het mogelijk dat hij en zijn trawanten na het uitmoorden van een derde deel van de Cambodjaanse bevolking er zo genadig zijn afgekomen? Vandaag deel 2.

Lees verder…

Dit blijkt uit het eerste kwartaalbericht van 2018 over het Continu Onderzoek Burgerperspectieven (COB). Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) besteedt hierin aandacht aan de stemming in Nederland en opvattingen over politieke en maatschappelijke kwesties.

Lees verder…

Een grote boodschap doen in een taxi in Bangkok, mag dat?

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
30 maart 2018

Het kan iedereen zo maar gebeuren. Het ene moment voel je niets, terwijl je even later in grote nood bent om te moeten poepen. Het overkwam een Chinese vrouw afgelopen woensdag in een taxi in Bangkok. Noodgedwongen deed zij haar grote behoefte op de waarschijnlijk rubbermat achter in de taxi, maar weigerde daarna de taxi chauffeur iets te betalen voor het opruimen en schoonmaken van zijn taxi.

Lees verder…

Ik woon en werk in Nederland en heb de Belgische nationaliteit mijn Thaise vriendin woont nog in Thailand maar ze wilt graag bij mij komen wonen in Nederland dus moet ik MVV aanvragen voor haar. Ze is inmiddels al bezig met inburgeringscursus en zal examen doen in Bangkok.

Lees verder…

De door de film, The Beach, beroemde Maya-baai op het eiland Phi Phi (provincie Krabi) is van juni tot september gesloten, om zo de natuur de kans te geven zich te herstellen.

Lees verder…

Lezersvraag: Songkran op Koh Chang

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 maart 2018

Wij zitten tijdens Songkran op Koh Chang, wordt daar ook dit uitgebreid gevierd? En waar moeten wij dan zijn?

Lees verder…

Ik heb een condo gekocht in Bangkok en zou graag een opstalverzekering/inboedelverzekering afsluiten. Bij welke maatschappij zou ik een verzekering kunnen afsluiten en wat zijn de kosten per jaar?

Lees verder…

Velen die in Cambodja’s hoofdstad Phnom Pehn de Killing Fields en het Tuol Sleng museum hebben bezocht blijven met veel onbeantwoorde vragen zitten.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website