De Airport Rail Link in Bangkok die het centrum van Bangkok (Phayathai Station) verbindt met Suvarnabhumi International Airport lijkt ten onder te gaan aan haar eigen succes. Een noodmaatregel met de inzet van twee extra treinen, een in de ochtendspits en een in de avondspits, moet wat lucht brengen op de drukke ARL-lijn.

De Thaise Spoorwegen (SRT), eigenaar van de ARL, wil zo wat doen aan de vele klachten van van forenzen over te volle treinen en gevaarlijk drukke perrons.

De SRT verwacht dat de ARL aan het eind van het jaar weer volledig operationeel is, zodat een eind komt aan de huidige problemen. Thans zijn drie van de negen treinen zijn in onderhoud. De passagiersaantallen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen, er reizen dagelijks zo’n 70.000 passagiers met de ARL.

Om het tekort aan treinen tegen te gaan, heeft de SRTET het aanvangstijdstip van de dienstregeling vervroegd van 6.00 naar 5.30 uur.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Airport Rail Link zet na klachten over drukte twee extra treinen in”

 1. Sjaak S zegt op

  Ik was er een tijdje geleden en het werd ook echt stampvol in die trein. Geen pretje, als je dan ook nog bagage bij je hebt.

 2. brabantman zegt op

  Als je dan weet dat bij de start van deze trein je zelfs gratis mocht reizen. En niemand maakte er gebruik van, zelf wel eens in een hele lege treinstel gezeten.
  Voordeel van deze verbinding is wel dat je niet opgelicht kan worden door taxi chauffeurs.

 3. john zegt op

  ik meen me te herinneren dat een of twee jaar geleden bleek dat er geen enkel onderhoud aan de treinen werd gedaan en dat er nogal wat problemen onstonden. Toen wilde men het heel rigoureus aanpakken en een flink aantal treinstellen tijdelijk eruit halen met voorspelbare noodtoestanden. Kan het niet meer terugvinden.

 4. john zegt op

  hier is het artikel.
  https://www.bangkokpost.com/most-recent/404386/rail-link-s-phaya-thai-line-suspended.

 5. Ko zegt op

  Opgelicht worden door een taxi is natuurlijk erg relatief. Wanneer word je opgelicht? Als je teveel betaalt? Een voorbeeld: ik had haast en moest snel van A maar B, de eerste beste taxi vroeg 200 Bath. Ik vond het prima omdat ik geen zin had langer te wachten , dus de meter dan maar niet aan. Door de drukte zat ik ruim 1 uur in de taxi. s’Avonds hetzelfde stuk terug, 79 bath met meter en in 17 minuten, nauwelijks verkeer. Ben ik dan opgelicht? En door wie dan? Het is dus maar hoe je er naar kijkt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website