Het WK voetbal 2018 meebeleven in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Agenda, Sport, Voetbal
Tags: , ,
29 maart 2018

Mijn belangstelling voor het WK voetbal 2018 in Moskou was na de uitschakeling van Oranje tot een absoluut minimum gedaald. Maar tijd heelt vele wonden en nu het WK steeds dichterbij komt, begint mijn voetbalhart toch al aardig te kloppen.

Wij, Nederlanders zijn er niet bij en dat steekt nog steeds, zeker als een krant als Bildzeitung deze week in een verslag over de oefenwedstrijd tegen Portugal schrijft: “Oranje in WK-vorm”

België

Maar we hebben een goed alternatief in de Rode Duivels. Ik zeg dat niet alleen, omdat het onze zuiderburen zijn, maar vooral ook vanwege het feit, dat zij op dit moment een zeer goed elftal hebben. Zij zijn wat mij betreft niet direct favoriet, maar wel een uitstekende outsider, die voor mooie verrassingen kan zorgen.

De loting heeft bepaald dat de Rode Duivels het gaan opnemen in de groepsfase tegen Engeland, Panama en Tunesië en dit is dan het wedstrijdprogramma van België in de groepsfase:

 • 18 juni 2018 om 22.00 Thaise tijd (17.00 uur NL/B tijd: België – Panama
 • 23 juni 2018 om 19.00 Thaise tijd (14.00 uur NL/B tijd: België – Tunesië
 • 28 juni 2018 om 01.00 Thaise tijd (20.00 uur NL/B tijd: Engeland – België

Kijken in Thailand

De Vice premier van Thailand, mr. Prawit Wongsuwan, heeft al in januari van dit jaar gezegd, dat alle 64 wedstrijden op de Thaise TV te zien zullen zijn. Niemand hoeft er een speciale antenne, schotel of box voor te kopen, want de uitzendingen zijn gratis. De licentierechten voor uitzending, die meer dan 1 miljard Baht bedragen, worden gedragen door 7 niet met name genoemde sponsors uit de publieke sector.

Commentaar in Thai

Men kan de wedstrijden dus gewoon op de Thaise TV bekijken (welk kanaal weet ik niet), maar voor buitenlanders is het misschien een bezwaar, dat het commentaar dan in de Thaise taal zal plaatsvinden. Wilt u toch liever Engels of Nederlands commentaar, dan is een bezoek aan een horecagelegenheid in de grote steden onontbeerlijk.

Commentaar in Engels of Nederlands

U kunt dus in de grote steden terecht voor Engels of Nederlands commentaar, maar u zult de voor u beste gelegenheid even moeten zoeken. Dit keer kan het ook in Bangkok vanwege de gunstige vroeg aanvangstijden, hoewel dat voor de laatste wedstrijd tegen Engeland een probleem kan opleveren. Die wedstrijd begint om 1 uur ’s nachts, zodat de tweede helft om 2 uur begint, wat normaal gesproken de absolute sluitingstijd van alle horeca in Bangkok is. Of voor het WK een uitzondering wordt gemaakt valt nog te bezien.

Pattaya

Hoe het in de andere grote toeristengebieden gaat kan ik niet zeggen, maar hier in Pattaya vormt welke aanvangstijd dan ook geen enkel probleem. Talrijke bars zullen de wedstrijden, soms op megaschermen, laten zien.

Ik heb al gehoord, dat enkele Belgen, die in de Isaan wonen, hotels in Pattaya geboekt hebben voor de periode van de groepsfase met de mogelijkheid tot verlenging als de Rode Duivels doorstomen naar de finale.

Pattaya, de ideale plek om de overwinning te vieren of zich te laten troosten bij een nederlaag.

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Het WK voetbal 2018 meebeleven in Thailand”

 1. bob zegt op

  Is Gringo wel zeker van de aanvangstijden want met Rusland is er geen 5 uur tijdsverschil. Het zou dus nog weleens anders kunnen zijn.

  • Fransamsterdam zegt op

   Rusland heeft 11 tijdzones, en in de link hieronder kunt u per speelstad het verschil met NL/B vinden.
   Volgens mij kloppen in ieder geval de NL/B tijden die Gringo noemt, en ook verder is er geen speld tussen te krijgen.

   https://www.landenkompas.nl/wk-2018/tijdsverschil

   18.00 (Sotsji, UTC+3)
   15.00 (Moskou, UTC+3)
   20.00 (Kaliningrad, UTC+2)
   In NL/B geldt UTC+2.
   In Thailand geldt UTC+7.
   18-1+5 = 22
   15-1+5 = 19
   20-0+5 = 25

 2. De Inquisiteur zegt op

  Jep. Ik ben zo’n Belg. Vanuit Isaan naar Pattaya.
  Lekker onder vrienden, waaronder veel Engelsen ook, elkaar op stang jagen.
  Zolang het maar vrolijk blijft.
  Enkel, ik heb geboekt tot de kwartfinale.
  Gaat de ploeg door, klop ik wel bij Gringo aan indien geen hotelkamer vrij.

 3. Andre zegt op

  Even speelschema WK 2018 op google en je hebt alle tijden en alle westrijden die worden gespeeld.

 4. Rob zegt op

  Beste Bob,
  Gringo vergelijkt ook met de Nederlandse/ Belgische tijd, dus dat lijkt mij correct.

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik vind het eigenlijk normaal dat Nederland er niet bij is.
  Dat is zoals Nederlanders in Thailand en hoe ze hun mening geven.
  Uitleggen hoe het zou moeten , maar uiteindeliijk niet meedoen aan de show.

 6. Marc zegt op

  Dat Nederlanders vaker hun mening geven, is ook wel zo, maar niet verkeerd en wel zo eerlijk. Het ontgaat me echter wat dat te maken heeft met niet meedoen.
  Overigens, is het niet onmogelijk dat Engeland zich terug trekt (geruchten) en dat dan Nederland als beste in Europa van de verliezers (tweede gelijk met Zweden, maar iets minder doelsaldo en sinds kort ook weer de hoogste op de Europese ladder van de niet deelnemende Europese landen) dan de plaats gaan innemen.
  Schijnt dat ook Koeman daar al voorzichtig met een soort voorbereiding bezig is of er in ieder geval rekening mee houdt. Na de overwinning op Portugal (als men dit door kan zetten) kan het zelfs wel eens vroege exit voor mijn moeder en vrouw worden. Spannend.

  • Ko zegt op

   Als Engeland om politieke redenen niet deelneemt, zal Nederland dat gat , om diezelfde redenen , dus niet gaan / mogen opvullen.

 7. Rob V. zegt op

  Geruchten dat Engeland niet mee zal doen? 555 Uit de duim gezogen nonsens, roddel en achterklap of een 1 april grap. Dat mensen daar over speculeren?! Sport en politiek mixen niet, dus tenzij er oorlog uitbreekt gaat het WK gewoon door zoals gepland.

  Zelf heb ik 0,0 interesse in voetbal en ook het WK. Ik heb wel prachtige herinneringen aan het vorige WK. Mijn liefje was wel dol enthousiast. Die zat vol spanning in oranje gestoken en met attributen op de knieën voor de TV. Ik grapte dan dat ‘de IND kijkt niet mee hoor, je hebt niks te bewijzen’. Ik moest verplicht meekijken en kon het dan niet laten de tegenstander aan te moedigen, waarop ik nogal boze blikken kreeg toegeworpen. 5555

 8. John Chiang rai zegt op

  Het Engelse Team zover nu de politiek dit nu toelaat,zal zeker aanwezig zijn op de wereldkampioenschappen voetbal.
  Het enigste wat uit protest gebeuren kan is ,dat de regerings functionarissen en de Royal Family niet zullen verschijnen in Rusland.
  Maar niets is veranderlijker dan de mens,en dit geld in het bijzonder voor een polticie.555


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website