Surachet Hakpal, plaatsvervangend commissaris van de toeristenpolitie, heeft tijdens een persconferentie laten weten dat de Thaise politie een Zwitserse man (49) zal uitleveren die gezocht wordt voor HIV-besmettingen in zijn land. Vijf jaar geleden is de man ook al eens uitgeleverd vanwege een bankroof.

De Zwitser is op 14 maart op Koh Samui gearresteerd. De man zat eerder 2,5 jaar gevangen in Zwitserland omdat hij een bank had beroofd. Na zijn bankroof in 2013 dook hij onder in Thailand. Hij werd in hetzelfde jaar in Hua Hin gearresteerd en uitgeleverd.

Nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten, probeerde hij weer naar Thailand af te reizen, maar de immigratiepolitie weigerde hem omdat de Zwitserse regering zijn paspoort had ingetrokken. Daarna is hij waarschijnlijk via een sluiproute alsnog Thailand binnen gekomen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


8 reacties op “Zwitserse crimineel uitgewezen: In eigen land gezocht om HIV besmetting”

 1. l.lagemaat zegt op

  Welkom in Thailand, de volgende 15 jaar gratis in het “Bangkok Hotel” (gevangenis).

  Onbegrijpelijk, dat zulke gasten met een strafblad zomaar vrij kunnen rondreizen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Erik zegt op

   Alcoholzondaars hebben ook een strafblad, fraudeurs boven zekere bedragen ook, en als de straf is betaald of uitgezeten kunnen ze reizen tenzij een zeker land ze niet wil hebben. Dan gaan ze toch naar een ander land?

   Deze Zwitser had zijn straf uitgediend en is dan vrij te gaan mits ie een paspoort heeft. Hij is illegaal binnengekomen, ze kunnen hem de bak in gooien maar dan kost ie geld, dus ze jagen hem er uit.

   Maar de vraag die bij mij opkomt: als de Zwitserse regering zijn pas heeft ingetrokken, hoe kan hij dan zijn land uitvliegen? Of is zijn paspoort ongeldig verklaard terwijl hij in het vliegtuig zat? Vreemde zaak.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
   • Erwin Fleur zegt op

    Beste Erik,

    Ik vind het niet goed te praten dat hij deze ziekte mogelijk versprijd.
    Maar als ik zo de laatste zin lees dan begrijp ik dat hij naar alle
    waarschijnlijkheid geen vliegtuig heeft genomen.

    Met vriendelijke groet,

    Erwin

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Erik zegt op

     Zonder paspoort van Zwitserland naar Thailand kan niet per vliegtuig, niet per boot en niet op wielen. Ik neem aan dat hij aan een landgrens is geweigerd en daarna via moedertje natuur Thailand is binnengekomen. Enfin, hij draait nu de bak in in zijn eigen land en dat is een zorg minder.

     Maar het zal jouw kind zijn dat door zo’n vent wordt besmet; je zou hem toch de nek omdraaien!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Willy zegt op

   Tja…als iedereen met een strafblad niet mag reizen…. zal het een stuk minder druk zijn overal

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. kees cirkel zegt op

  wat hij gedaan heeft moet hij zelf weten een bank beroofd of andere misdaden, dus moet je die mensen dan alles afpakken niet reizen geen woning geen zaak beginnen, je hebt je straf uitgezeten dan moet je verder de rest van je leven ook maar overal van buiten gesloten worden, fijn zo creëer je levensgevaarlijke mensen uit gekotst door de zogenaamde goede burgerij.
  dat hij andere mensen met aids besmet vind ik wek erg en wat mij betreft als iemand dat bewust doet levenslang opsluiten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • l.lagemaat zegt op

   15 jaar was een eerste openingszet!

   Pedofielen en HIV besmetters! Het slachtoffer wordt daarmee wel levenslang gestraft!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. Ruud zegt op

  Er lopen meer van dit soort lieden in Thailand rond dan je zou denken.
  Meestal hebben ze problemen met justitie, belastingdienst, familie of problemen binnen het criminele circuit in eigen land. In 2005 kwam ik er achter dat ik regelmatig in hetzelfde restaurant zat waar ook een Nederlandse top crimineel zat te dineren. Sindsdien ben ik erg op mezelf en zeer selectief met wie ik om ga.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website