Een grote boodschap doen in een taxi in Bangkok, mag dat?

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
30 maart 2018

Het kan iedereen zo maar gebeuren. Het ene moment voel je niets, terwijl je even later in grote nood bent om te moeten poepen. Het overkwam een Chinese vrouw afgelopen woensdag in een taxi in Bangkok. Noodgedwongen deed zij haar grote behoefte op de waarschijnlijk rubbermat achter in de taxi, maar weigerde daarna de taxi chauffeur iets te betalen voor het opruimen en schoonmaken van zijn taxi.

Het verhaal komt van Sanook, die vertelt, dat de vrouw een taxi nam van het shoppingcenter Terminal 21 naar haar woning in Ratchadapisek Soi 7. Onderweg kreeg zij dringend aandrang en vroeg de chauffeur te stoppen bij een benzinestation. Dat station was echter door bepaalde verkeersmaatregelen ter plekke niet bereikbaar en de vrouw, die het niet langer kon ophouden, ontlastte zich in de auto

De taxichauffeur zette daarna zijn auto aan de kant, gebood de vrouw uit te stappen en hem een vergoeding te betalen voor het schoonmaken van de taxi. Zij weigerde, kon zij er wat aan doen? En eiste alsnog naar haar bestemming te worden gebracht.

Er werd een politieman bijgehaald om het conflict op te lossen, maar die zei dat hij er niets aan kon doen. Er is geen Thaise wet waarin dit soort “overtredingen” wordt behandeld. Uiteindelijk liep de vrouw weg en liet de chauffeur met een besmeurde taxi achter.

Naschrift Gringo: het verhaal van Sanook verscheen ook op Thaivisa, waarbij iemand reageerde met de opmerking, dat zoiets in Londen wel geregeld is. Daar is de standaardboete voor pissen, poepen of overgeven in een taxi 100 pond.

Ik heb even gezocht hoe zoiets in Nederland wordt opgelost. Op de website www.taxipro.nl/ staan in de reacties veel adviezen in deze, die dan wel vooral over het overgeven in een taxi gaan. De mooiste oplossing vond ik, je betaalt een bepaalde vergoeding (geen boete) voor schade en gederfde inkomsten, vraagt een bonnetje en vordert dat terug via je aansprakelijkheidsverzekering. Is dat niet mooi Nederlands?

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Een grote boodschap doen in een taxi in Bangkok, mag dat?”

 1. l.lagemaat zegt op

  Volgende keer het matje uit de taxi pakken en op de vrouw uitkloppen.
  Kon de taxi chauffeur ook niets aan doen want er was geen paaltje in de buurt.

 2. lung addie zegt op

  Ik heb dit verhaal ook gelezen. Ik vind het maar normaal dat de taximan een vergoeding vraagt voor het schoonmaken van zijn voertuig. Hij kan moeilijk andere klanten opladen met een ondergepoepte taxi. Hij heeft, volgens het gelezen verhaal, evenmin schuld aan het feit dat hij niet tijdig kon stoppen om mevrouw uit te laten. Maar je, chinezen hebben daar blijkbaar een andere visie over en schijten waar het hun best past, zelfs op een tempelterrein.

 3. Henk zegt op

  Als ze niet aan de diarree is dan zal het wel meevallen allemaal .een flinke stevige hoop kieper je zo vanaf de mat in de rioolput ,ja sorry of het nu chinezen zijn of een andere nationaliteit .soms is de nood zo hoog dat je absoluut niet kan wachten .niet prettig maar je kan overal een HOOP heisa over maken .

 4. Fransamsterdam zegt op

  Vroeger, in mijn studententijd, was het schoonmaaktarief voor een ondergekotste taxi Hfl. 50.-. Heel redelijk, of het nou in een wet stond of niet.
  Wat het verhaal van de chauffeur in Bangkok een beetje ongeloofwaardig maakt, is dat hij de politie erbij haalde. Over het algemeen sturen taxichauffeurs in dergelijke gevallen een melding via de mobilofoon cq naar de centrale, waarna zij binnen zeer korte tijd op collegiale bijstand kunnen rekenen die doorgaans effectiever blijkt dan die van een paar agenten.

 5. Gerd zegt op

  Vervelende poep Chinees

 6. tonymarony zegt op

  Dat moet je in Amsterdam doen dan zijn de rapen gaar hoor je krijgt die hoop stront middenin je snoet gegooid geloof mij maar als oud taxi chauffeur uit Amsterdam en Frans hier roepen ze elkaar niet over de mobilofoon want dat werkt niet alleen in de grote steden in nederland en nog wat het staat wel in de taxiverordening het vervuilen van de taxi maar die chinezen hebben een andere cultuur dus geen een.
  Ik heb het zelf meegemaakt dat er een klant in stapte die in de stront had getrapt prima opgelost met de beste man die het zeer vervelend vond ik heb de mat er uit gegooid bij de garage een mat gekocht van de man die me 100 gulden gaf , ja zo kan het ook hoor vraag maar aan simon deun.

 7. brabantman zegt op

  In Singapore hebben ze jaren geleden al in de liften van openbare gebouwen, hotels en shoppingsmalls CCTV cameras opgehangen. Niet alleen voor veiligheid maar ook omdat veel Chinezen de gewoonte hadden om in een lift zijn/haar broek te laten zakken. Niets vreemds aan, kom je regelmatig in China dan weet je dat het een stel ongelooflijke smeerkezen zijn. Spugen, rochelen, het is de normaalste zaak van de wereld, voor hen dan.

 8. herman69 zegt op

  Ik zit hier wel om te lachen,

  Natuurlijk, moeder natuur kan soms aardig uit de hoek komen, wij kunnen haar de schuld niet geven.
  Niet zijnde dat zij wel gevraagd heeft te stoppen, om de natuur zijn werk te laten doen.

  Medisch gezien, de sluitspier van de anus is soms bij mensen moeilijk kontroleerbaar, dus met
  alle gevolgen vandien., een hoop smurrie en een onaangenaam geurtje.
  Ja, wat doet men dan indien het zich voordoet als een ongeluk, ik zou het maar zelf opkuizen.
  Ook, als het een vaste stoelgang is het vrij eenvoudig, een losse stoelgang, ja dan hebt u al een soeplepel
  nodig om het zaakje te verwijderen.

  Man, ik heb wel een tijdelijke incontinentie van mijn urineblaas, ik pis bijna in mijn broek van het lachen.

  Bon, in ieder geval zelf opkuisen, een sorry en wat ongemak bathjes geven.
  Mensen zijn nu mensen, lichaam en geest zijn soms moeilijk controleerbaar.

 9. Sjaak S zegt op

  Of het nou een chinees is of iemand van een andere nationaliteit, ik vind het super onbeschoft wat die vrouw gedaan heeft.
  Ikzelf heb het niet meegemaakt, maar een collega (stewardess) had eens meegemaakt dat een vrouw uit economy naar de businessklasse kwam om daar naar de wc te gaan. Ze had hoge nood, het was net na het eten en alle toiletten waren bezet. Toen greep ze een kussen en pieste in dat kussen voor de deur van de wc. Niet bepaald aangenaam.
  Erger nog een gast die op een tafel gescheten had….ook dat kwam voor.
  Of onze Indiase gasten, die niet weten hoe ze met een westers toilet om moesten gaan en zaten dan op hun hurken op een westerse wc en scheten dat ding vol.
  Wat wij deden? De wc werd afgesloten.
  Ik kan nog begrip opbrengen voor kleuters en peuters, maar volwassenen? Nee, geen begrip. Een flinke boete geven en de schoonmaakkosten betalen, niet minder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website