Lezersvraag: Moet je voor een bezoek aan het SSO een afspraak maken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 maart 2018

Beste lezers,

Het bewijs van in leven zijn heb ik steeds bij de ambassade laten tekenen en laten stempelen. Het schijnt ook bij de SSO te kunnen. Moet daarvoor een afspraak voor worden gemaakt?

Omdat ik niet voor jan joker voor de deur wil staan.

Groet,

Arie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Moet je voor een bezoek aan het SSO een afspraak maken?”

 1. Erik zegt op

  Nee, je loopt zo naar binnen tijdens kantooruren. Welke dat zijn vraag je aan een Thai want dit land kent veel feestdagen; het is zinvol hen of jouw agenda te raadplegen. Mijn ervaring is dat de maandagmorgen wel eens druk kan zijn maar verder ben ik altijd snel buiten. Omdat de budgetten onder druk staan maak ik zelf kopietjes van alle papieren en van de paspoorten/ID’s. Mijn vrouw gaat altijd mee.

  Op ‘mijn’ SSO krijg ik de getekende verklaring zelf mee en houdt men de kopie. Ik scan de zaak in en stuur het zelf aangetekend/airmail naar Nederland; voorts aanvaardt mijn pensioenmaatschappij die brief ook als bewijs van leven mits niet ouder dan drie maanden.

 2. Joop zegt op

  Is er in Udonthani ook een kantoor/afdeling van SSO

  • Fred Janssen zegt op

   Jazeker Joop, ben er 14 dagen geleden voor de 4e maal geweest. Heb kontakt gehad met de SVB omdat het voor geen meter liep in het eerste en tweede jaar. Zeer onbevredigende antwoorden vanuit Heerlen gehad waardoor ik mijn eigen plan getrokken heb. Ze weten daar nog steeds van toeten nog blazen maar gelukkig zijn ze zeer vriendelijk en zijn zielsgelukkig wanneer je ze helpt !!!!! Wanneer je de redactie mijn mail vraagt wil ik je meer informatie geven.

  • Edward zegt op

   Ja zeker !, Udon Thani Social Security Office, Mukkha Montri 13 Udon Thani

 3. Sjaak S zegt op

  Ik ga gewoon naar de Amphur en laat het daar aftekenen…tot nu toe was dat voldoende.

 4. Wim zegt op

  Weet iemand of er een SSO is in Hat Yai, en zo ja, waar?

 5. jos velthuijzen zegt op

  Ik ga naar de SSO in Korat. Geen afspraak. Sta meestal binnen 10 minuten weer buiten. En het is gratis.

 6. Cees1 zegt op

  Ook in Chiangmai kun je zo naar binnen lopen. Nog nooit iemand voor me gehad. Altijd als enige. En dus gelijk aan de beurt. In Chiang mai krijg je de gestempelde verklaring plus een kopie mee.

 7. Rembrand zegt op

  Inderdaad, een afspraak is niet nodig. Neem wel twee sets fotokopieën mee van paspoort en ook van de pagina’s waarop de visa’s staan. Verder van het gele huisboekje (Tabianbaan). Let even op op de ondertekeningsdatum want soms gebruiken ze een stempel waarin de maand in de Thaise afkorting staat en die is voor ons onbegrijpelijk.

  Ook ik maak kopieën van het formulier en ook mijn twee pensioenfondsen accepteren dit als Bewijs van in Leven zijn.

 8. Rob Tha Mai zegt op

  Mijn ervaring in Chanthaburi is wel, je kan zo binnen lopen, echter…. je aanvraag wordt vergeleken met de aanvraag van vorig jaar en wordt gecontroleerd door de ambtenaar, daarna wordt alles weer gecontroleerd door de afdelingschef en daarna wordt alles weer gecontroleerd door de grote baas. Dit duurt minimaal 1 uur hou daar rekening mee!

  • rentenier zegt op

   Beste Rob, sinds 1 maand woon ik bij Baan Phe tussen Rayong en Kleang dus is Chantaburi voor mij met 80 km het minst ver. Kun je mij a.u.b. simpel uitleggen waar ik het SSO gebouw kan vinden of het adres zodat mijn GPS me kan helpen. Ik ben daar nog nooit geweest (1 x door de Ambassade gedaan) dus is er in mijn geval niets te vergelijken. Ik heb alleen een huurcontract in het Thai’s en uiteraard mijn paspoort met wat er in hoort. Als ik overal copien van maak, is er nog iets wat ik bij me moet hebben? Gr. Rien

 9. Aad van Vliet zegt op

  Cees1, wil jij me misschien zeggen waar het SSO kantoor in Chiang Mai is.

  Bvd,

  • Cees1 zegt op

   Aad het zit in het “ goverments building. Dat ligt aan de weg ( 107 ) naar Mae Rim. Als je van Chiang Puak komt ligt het aan de linker kant net voor de stoplichten waar de tweede ringweg ( de 3029 ) aansluit op de 107 En na de stoplichten ligt links de vrouwengevangenis. Het is een enorm complex met verschillende gebouwen. En het beste is om het daar te vragen welk kantoor je moet hebben.

 10. bert pot zegt op

  Bewijs van leven,laat ik al 4 jaar aftekenen via de Emigratiedienst,wordt in Nederland geaccfepteerd.

 11. Wil zegt op

  Ook in Hua Hin sta ja normaal gesproken binnen vijf minuten weer buiten. Het SSO maak kopieën van je paspoort, en tekent en stempelt het bewijs van leven dat je van het SVB ontvangen hebt. Daarna naar huis alles scannen en via de mail opsturen naar zowel het SVB als alle andere pensioen uitkerende instanties. Werkt perfect.

 12. Aad van Vliet zegt op

  Hallo Cees, Bedankt en we weten inderdaad waar dat is. Hoe ben jij aan het juiste kantoor gekomen want het is inderdaad behoorlijk groot!

  Aad

 13. Cees 1 zegt op

  Aad het is een beetje moeilijk om uit te leggen. Maar het is een groot vierkant gebouw met een binnenplaats
  Waar een groot grasveld is. En als je binnenkomt is er het kantoor waar de Thais paspooryen laten maken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website